Onderzoekers

Fight cancer kiest ervoor om fellows te steunen.
Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers. Hiermee kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Er zijn fellowships voor fundamenteel, klinisch, sociaal-oncologisch en translationeel-toegepast kankeronderzoek.

Bron: KWF Kankerbestrijding

Fellowships

Wat houdt de steun van Fight cancer voor fellows in?

lab

Sommige mensen voeren de strijd tegen kanker op de werkvloer. En dat zijn de fellows: jonge toponderzoekers of medisch specialisten die zich verder willen specialiseren in de oncologie of in het onderzoek naar kanker, waarvan we verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland.
Door een fellowship (een subsidie) kunnen zij ervaring opdoen in het onderzoek naar kanker of de medische behandeling van kanker in gerenommeerde internationale oncologische topinstituten. Op die manier kunnen ze niet alleen hun eigen kennis en vaardigheden verrijken, maar ook die van collega artsen en onderzoekers in Nederland. Met het geld kunnen de fellows dus meer kennis van kanker verzamelen en verspreiden.