FAQ

Wil je meer weten of heb je een specifieke vraag? Check dan hieronder onze veelgestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We antwoorden zo snel mogelijk!

Algemeen

Wat is Fight cancer?

Fight cancer is een jonge en eigentijdse stichting die zich samen met jou inzet om kanker te verslaan. Dit doen wij door fondsen te werven voor KWF Kankerbestrijding. Wij hebben een duidelijke motto: Love life. Fight cancer.

Fight cancer draagt niet alleen bij aan bewustwording, maar stimuleert ook iedereen die zich betrokken voelt bij kankerbestrijding om zelf in actie te komen. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld merchandise-artikelen kopen, donateur worden, deelnemen aan evenementen of acties van Fight cancer of zélf een actie organiseren voor Fight cancer. 

Waarom Fight cancer?

Fight cancer is ontwikkeld om jongere mensen te betrekken bij kankerbestrijding in Nederland. Fight cancer stelt dat je ook op een positieve en eigenzinnige manier kan bijdragen, op welke manier dan ook. Hiermee richten wij ons primair op jongvolwassenen, van 18 tot 45 jaar.

Wij hebben een helder doel: dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is.

Dat doel willen we halen door een beweging te creëren tegen kanker. Samen kunnen we aandacht vragen voor kankerbestrijding en extra inkomsten genereren voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. En dat is hard nodig: nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in zijn of haar leven kanker. Middels het doen van meer onderzoek kan kanker beter bestreden worden. En middels preventie wordt men bewuster van de risicofactoren waardoor kanker in vele gevallen voorkomen kan worden.

Wat doet Fight cancer? 

Vanuit de liefde voor het leven zetten we ons in tegen kanker. Door samen met anderen een beweging te creëren tegen kanker, zorgen we ervoor dat er awareness ontstaat voor kanker onder jongvolwassenen. Met de fondsen die wij werven, financieren we via KWF Kankerbestrijding wetenschappelijke kankeronderzoeken en preventie. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen, én om mensen goed voor te lichten is nog steeds heel veel geld nodig. Daarom roept Fight cancer iedereen op om in actie te komen. Samen kunnen we verschil maken! Van het organiseren van een benefietparty of hardloopwedstrijd, tot het verkopen van eigen gemaakte armbanden of een donateurschap. Alles kan en alles helpt. Want wat je ook doet, met jouw actie steun je de strijd tegen kanker.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage?

Met jouw ingezamelde geld maak je onderzoek naar een oplossing mogelijk. Van iedere gedoneerde euro gaat minimaal 75 cent rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding ten behoeve van kankeronderzoek en preventie.

Resultaten onderzoek en preventie

Meer patiënten overleven

Dankzij onderzoek wordt de kans om kanker te kunnen overleven steeds groter. Op dit moment is ruim 61% van alle patiënten na vijf jaar nog in leven. In 1949 was dit nog maar 25%. We gaan dus al vooruit, maar we zijn er nog lang niet! Onze droom is dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Toch is kanker niet altijd te voorkomen door gezond te leven. Wel toont onderzoek aan dat één derde van alle kanker te voorkomen is. Ook weten we steeds beter op welke risicofactoren we zelf invloed hebben. Een gezonde leefstijl speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Roken, overgewicht, te weinig bewegen, ongezonde voeding, te veel alcohol en onverstandig zonnen zijn allemaal risicofactoren die de kans op diverse vormen van kanker vergroten. Vandaar dat Fight cancer preventieonderzoek steunt en voorlichting geeft over deze onderwerpen.

Krijgt Fight cancer subsidie van de overheid?

Nee, wij krijgen geen overheidssubsidie. Wij zijn volledig afhankelijk van donaties en acties van jullie!

Ik heb een vraag over kanker. Waar kan ik terecht? 

Alles over de ziekte kanker vind je op deze externe website. Heb je een specifieke of persoonlijke vraag, dan kun je telefonisch contact opnemen via de KWF Kanker Infolijn: 0800 - 022 66 22. Je kunt ons ook een vraag stellen via het contactformulier.

Hoe kan ik mij opgeven als vrijwilliger voor Fight cancer?

Wat leuk als je vrijwilliger wilt worden! Je kunt het best contact opnemen via het contactformulier. We willen je vragen in ieder geval jouw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres door te geven. En om aan te geven wat je zou willen doen, en eventueel wat je studeert of jouw vakgebied is. Wij nemen dan graag contact met je op.

Kan ik als bedrijf nog iets extra’s doen?

Ook met je bedrijf kun je in actie komen tegen kanker. Zo kun je onze evenementen of andere acties sponsoren of zelf een actie aanmaken. Bekijk hier meer mogelijkheden die je als bedrijf hebt.

Doneren en financiën

Is er een minimumbedrag voor een donatie? 

Het minimumbedrag is 5 euro. Omdat er een klein bedrag verbonden is aan een online transactie, is dit minimumbedrag ingesteld.

Wat doen jullie met de donaties? 

Alle donaties gaan naar een jaarrekening van Fight cancer. Doordat wij ons aan de richtlijnen van het CBF houden, maken wij niet meer dan 25% van de donaties aan kosten. De netto opbrengst gaat via KWF Kankerbestrijding naar verschillende kankeronderzoeken en preventie.

Ik wil mijn donatiebedrag wijzigen of mijn donatie stopzetten. Hoe doe ik dat?

Via het contactformulier kun je jouw gegevens wijzigen of je donatie stopzetten. Geef hierbij jouw NAW-gegevens, je rekeningnummer (IBAN) en de reden van wijziging door. Wij zorgen ervoor dat jouw donatiebedrag zo spoedig mogelijk wordt aangepast of je donatie wordt stopgezet.