Veelgestelde vragen 

Wil je meer weten of heb je een specifieke vraag? Check dan hieronder onze veelgestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We antwoorden zo snel mogelijk!

Wat is Fight cancer?

add remove

Fight cancer is een jonge en eigentijdse stichting die zich samen met jou inzet voor een wereld met minder kanker. Dit doen wij door fondsen te werven voor baanbrekend kankeronderzoek. Wij hebben een duidelijk motto: Love life. Fight cancer.

Fight cancer draagt niet alleen bij aan bewustwording, maar stimuleert ook iedereen die zich betrokken voelt bij kankerbestrijding om zelf in actie te komen. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld merchandise-artikelen kopendonateur wordendeelnemen aan evenementen of acties van Fight cancer of zélf een actie organiseren voor Fight cancer. 

Waarom Fight cancer?

add remove

Fight cancer is ontwikkeld om jongere mensen te betrekken bij kankerbestrijding in Nederland. Fight cancer stelt dat je ook op een positieve en eigenzinnige manier kan bijdragen, op welke manier dan ook. Hiermee richten wij ons primair op jongvolwassenen, van 18 tot 45 jaar.

Wij hebben een helder doel: bijdragen aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.

Dat doel willen we halen door een beweging te creëren tegen kanker. Samen kunnen we aandacht vragen voor kankerbestrijding en extra inkomsten genereren voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. En dat is hard nodig: nog steeds krijgt 1 op de 2 mensen in zijn of haar leven kanker. Middels het doen van meer onderzoek kan kanker beter bestreden worden. En middels preventie wordt men bewuster van de risicofactoren waardoor kanker in vele gevallen voorkomen kan worden.

Wat doet Fight cancer?

add remove

Vanuit de liefde voor het leven zetten we ons in tegen kanker. Door samen met anderen een beweging te creëren tegen kanker, zorgen we ervoor dat er awareness ontstaat voor kanker onder jongvolwassenen. Met de fondsen die wij werven, financieren we via KWF Kankerbestrijding wetenschappelijke kankeronderzoeken en preventie. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen, én om mensen goed voor te lichten is nog steeds heel veel geld nodig. Daarom roept Fight cancer iedereen op om in actie te komen. Samen kunnen we verschil maken! Van het organiseren van een benefietparty of hardloopwedstrijd, tot het verkopen van eigen gemaakte armbanden of een donateurschap. Alles kan en alles helpt. Want wat je ook doet, met jouw actie steun je de strijd tegen kanker.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage?

add remove

Met jouw ingezamelde geld maak je onderzoek naar een oplossing mogelijk. Van iedere gedoneerde euro gaat minimaal 75 cent rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding ten behoeve van kankeronderzoek en preventie. Lees er hier meer over.

Is er een minimumbedrag voor een donatie? 

add remove

Het minimumbedrag is 5 euro. Omdat er een klein bedrag verbonden is aan een online transactie, is dit minimumbedrag ingesteld.

Ik wil mijn donatiebedrag wijzigen of mijn donatie stopzetten. Hoe doe ik dat?

add remove

Via het contactformulier kun je ons laten weten dat je jouw gegevens wil wijzigen of je donatie wil stopzetten. Geef hierbij jouw NAW-gegevens, je rekeningnummer (IBAN) en de reden van wijziging door. Wij zorgen ervoor dat jouw donatiebedrag zo spoedig mogelijk wordt aangepast of je donatie wordt stopgezet. 

Krijgt Fight cancer subsidie van de overheid?

add remove

Nee, wij krijgen geen overheidssubsidie. Wij zijn volledig afhankelijk van donaties en acties van jullie!

Ik heb een vraag over kanker. Waar kan ik terecht? 

add remove

Alles over de ziekte kanker vind je op deze externe website. Heb je een specifieke of persoonlijke vraag, dan kun je telefonisch contact opnemen via de KWF Kanker Infolijn: 0800 - 022 66 22. Je kunt ons ook een vraag stellen via het contactformulier.

Hoe kan ik mij opgeven als vrijwilliger voor Fight cancer?

add remove

Wat leuk dat je vrijwilliger wilt worden! Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Wij nemen dan graag contact met je op.

Kan ik als bedrijf nog iets extra’s doen?

add remove

Ook met je bedrijf kun je in actie komen tegen kanker. Zo kun je onze evenementen of andere acties sponsoren of zelf een actie aanmaken. Bekijk hier meer mogelijkheden die je als bedrijf hebt.

Wat doen jullie met de donaties? 

add remove

Alle donaties gaan naar een jaarrekening van Fight cancer. Doordat wij ons aan de richtlijnen van het CBF houden, maken wij niet meer dan 25% van de donaties aan kosten. De netto opbrengst gaat via KWF Kankerbestrijding naar verschillende kankeronderzoeken en preventie. Lees er hier meer over. 

Doet Fight cancer ook aan telefonische werving?

add remove

Fight cancer doet wel eens aan telefonische werving. Het kan zijn dat er hiervoor gebeld wordt met een nummer dat afwijkt van ons reguliere 020 nummer. We hopen hiermee zoveel mogelijk geld op te halen om baanbrekend kankeronderzoek te financieren.