Circuit Park Zandvoort en Fight cancer gaan samenwerking aan

Geplaatst op: 22 april 2016
Persbericht - Samenwerking Circuit Park Zandvoort en Fight cancer-Essay3

Circuit Park Zandvoort en Fight cancer gaan samenwerking aan

Circuit Park Zandvoort en Fight cancer gaan vanaf 2016 een partnership aan waarin partijen zich in de breedste zin van het woord gaan versterken.

In de prachtig gelegen duinen aan zee op een ‘love life’ plek, ligt het meest uitdagende racecircuit van Nederland. Fight cancer, het rebelse jonge zusje van KWF Kankerbestrijding, ziet evenals Circuit Park Zandvoort kansen om andere activiteiten te organiseren dan alleen autosportevenementen.

Dinsdag 12 april was de aftrap van de samenwerking. Deze werd gegeven door het Fight cancer ‘pitspoes’-team, dat zich op fietsen in gaat zetten voor Fight cancer. De aantrekkelijke ‘grid girls’ verruilen daarmee hun vertrouwde positie op de befaamde ‘starting grid’ voor een sportieve uitdaging op de fiets. De jonge babes hebben allen een persoonlijke motivatie om zich voor Fight cancer in te zetten. Dat doen zij door gesponsord deel te nemen aan Cycling Zandvoort, het 24-uurs wielerfestijn dat op 18 & 19 juni plaatsvindt op het circuit van Zandvoort. Dit evenement is gekoppeld aan Fight cancer, dus elke deelnemer kan zich laten sponsoren voor dit goede doel. Het ‘pitspoes’-team is te volgen op social media: www.fightcancer.nl/fightersnight

Limore Noach (directeur Fight cancer): “Net zoals Fight cancer straalt Circuit Park Zandvoort kracht en snelheid uit. Beiden beginnen met het ‘in beweging krijgen’, en dat is voor ons de rode draad: beweging op het circuit én het in beweging krijgen van mensen voor Fight cancer. In de samenwerking met Circuit Park Zandvoort zien we veel mogelijkheden om de achterban van Fight in beweging te krijgen voor de brede programmering van het circuit. Vice versa zijn er talloze mogelijkheden om Fight cancer te koppelen aan evenementen van Circuit Park Zandvoort. Dat levert meer bekendheid en meer fondsen op voor het goede doel. Het mes snijdt zo aan twee kanten.”

Edwin Sibbel (directeur Circuit Park Zandvoort):”Circuit Park Zandvoort is trots op de samenwerking met Fight cancer. Na drie jaar samenwerking met Stichting SAM zijn wij nu een samenwerking aangegaan met Fight cancer. Hiermee zetten wij de trend, om jaarlijks een van de ‘Goede doelen’ onder de aandacht te brengen, voort. Het belang van kankeronderzoek en de intentie waar Fight cancer zich voor inzet, gaf ons meer dan voldoende reden om het partnership aan te gaan. En dat doen wij met een zeer goed en trots gevoel. Cycling Zandvoort wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en wij hopen met deze samenwerking zoveel mogelijk deelnemers te mogen inschrijven, die zoveel mogelijk geld bij elkaar weten te fietsen voor Fight cancer. 

Over Cycling Zandvoort
Na drie zeer succesvolle edities van Cycling Zandvoort, keert een van de meest sportieve en gezellige fietsevenementen ook dit jaar terug op Circuit Park Zandvoort. Ditmaal zal in het weekend van 18 en 19 juni de Zandvoortse racepiste het toneel zijn van een weekend vol fietsplezier met, naast de bekende 24 uurs-race op de fiets, ook veel fietsactiviteiten naast het circuit.
Het sportieve hoogtepunt van de vierde editie van Cycling Zandvoort is de 24-uursrace voor amateurwielrenners. De wedstrijd start op zaterdag 18 juni om 12.00 uur en biedt de deelnemende teams niet alleen een bijzondere uitdaging om de endurance-race bij zowel dag, als nacht te trotseren, ook wordt er gereden door legendarische bochten als de Tarzanbocht en het Scheivlak. Aan de start wordt een gevarieerd deelnemersveld verwacht, waarin wordt gestreden in verschillende sub-divisies. Zo strijden de solisten voor hun eigen klassement, net als de teams uit het damesklassement. Nieuw dit jaar is de duo-klasse, waarbij deelnemers die niet de volledige 24 uur als solist willen deelnemen de racetijd kunnen delen met een teamgenoot. Ook zal er een speciaal klassement zijn voor bedrijventeam, waarbij acht collega’s beurtelings een stint tijdens de wedstrijd rijden. De pitstraat van Circuit Park Zandvoort zal dan ook 24 uur lang in het teken staan van pitstops! De wedstrijd is in 2016 extra bijzonder, want er zal ook een speciaal fietsteam met bekende Nederlanders meedoen aan de 24-uursrace.