Raad van toezicht

De dagelijkse organisatie van Fight cancer wordt uitgevoerd door het team Fight cancer. Wij werken nauw samen met de Raad van Toezicht en onze denktank van vrijwilligers. Daarnaast worden wij ondersteund door vrijwilligers in het land. Maak kennis met ons team!

Ruud Koornstra - voorzitter

Ruud Koornstra begon zijn carriére als televisieproducent. Na de verkoop van zijn succesvolle mediaonderneming in 2000 ging bij Ruud het roer volledig om. In 2001 startte hij samen met zijn schoolvriend en kompaan Tendris een initiëringmaatschappij voor duurzame bedrijven. Hij zorgde voor duurzame industrie-shifts op het gebied van energie, verlichting, vervoer en een tal van andere innovaties. Een betere wereld voor iedereen is nog steeds zijn motto. 

"Exponentiële problemen vragen om radicale exponentiële oplossingen. Laten we daar aan werken en samen groot durven dromen."

Limore Noach 

Na haar studie Rechten in Amsterdam en New York, begon Limore haar carrière in 2003 bij ING Groep. Na een aantal sales- & marketingfuncties werd zij verantwoordelijk voor het maatschappelijke programma 'ING Chances for Children'. In 2010 vertrok zij wederom naar New York, waar zij als consultant voor UNICEF heeft gewerkt. Daarna werkte zij voor UNICEF in Nederland als business development manager. Vanaf juli 2013 tot en met 2020 was Limore verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van Fight cancer. 

"By believing passionately in something that still does not exist, we create it. The noexistent is whatever we have not sufficiently desired."

- Franz Kafka  

Jurriaan Callenbach

Jurriaan zet zich gedreven, betrokken, positief en enthousiast in om personen en organisaties te helpen buiten de bestaande kaders te kijken. Met sterk geloof in samenwerken en het gebruiken van verborgen potentieel verbindt hij mensen en partijen om business development en innovatie mogelijk te maken. 'Eruit halen wat erin zit' is wat hem drijft. Na zijn studie Bedrijfskunde heeft hij 18 jaar gewerkt bij IT-dienstverlener CMG en werd hij in 2005 één van de medeoprichters van Alpe d'HuZes. In 2011 ging hij bij KWF kankerbestrijding werken om alle opgedane ervaringen ook maatschappelijk in te gaan zetten.

"Work hard, play hard and have fun."

Geert Lammerink

Geert woont samen met Linda in Amersfoort en is vader van twee kinderen. Sinds 2016 weten Geert en Linda dat de oudste - Ife (2014) - het Kabuki Syndroom heeft. Vandaar dat Geert heeft besloten om zich actief in te zetten op het gebied van gezondheidszorg. Zo heeft Geert voor KWF Kankerbestrijding en voor het Prinses Máxima Centrum gewerkt. Inmiddels is hij werkzaam voor Stichting Wemos. Dat is een stichting die zich inzet voor toegankelijke gezondheidszorg wereldwijd.

Voor zijn dochter (en voor de naar schatting 600 andere Kabuki patiënten in Nederland) heeft Geert in 2021 Stichting Kabuki Syndroom opgezet. Inmiddels staat die stichting stevig op zijn benen. Vandaar dat Geert in 2023 heeft besloten om met zijn kennis op het gebied van gezondheidszorg en financiën Fight cancer te versterken.  

Charlotte van Leerdam

Charlotte begon haar carrière, na haar studie in Groningen en Barcelona, in Amsterdam in diverse financiële en commerciële functies bij overwegend grote corporates. Inmiddels heeft zij ook ruimte gemaakt voor andere interesses en is Managing Director bij TEFAF (als kunstliefhebber en globetrotter) en zet zij zich onbezoldigd in als bestuurslid bij NDSM werf (als Amsterdam-liefhebber) en Fight Cancer.

Fight heeft Charlotte’s bijzondere interesse sinds zij in 2022 zelf gediagnosticeerd is met trippel negatieve borstkanker en in 2023 gediagnosticeerd is met een metastase in haar hersenen. In het traject gepaard met deze ziekte, heeft Charlotte veel baat gehad bij allerlei nieuwe en vernieuwde behandelingen. De prognoses als gevolg hiervan zijn veel positiever dan tot voor kort denkbaar, en als geen ander ervaart zij het belang van kankeronderzoek. De motivatie om te proberen een bijdrage te leveren totdat Kanker geen dodelijke ziekte is, is dan ook groot. 

De manier waarop Fight cancer haar doelen probeert te bereiken spreekt Charlotte specifiek aan: verbindende sportieve evenementen waarin onmacht in kracht wordt omgezet. Het ontroert Charlotte dat zoveel vrijwilligers, donateurs en sporters zich enorm inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen. Het is zo’n krachtig signaal dat lotgenoten kanker niet alleen hebben, en een sportieve actieve levensstijl helpt de mentale en fysieke uitdagingen te trotseren. 

The world said, “Be invisible.” But she heard, “Be invincible.”