Wat is Swim to Fight Cancer?

Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight cancer, dat in 2014 is ontstaan. Het is een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en (bedrijven)teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. In de afgelopen tien jaar hebben er al ruim 50 Swims plaatsgevonden in meer dan 20 steden door heel het land. En inmiddels hebben we met alle Swims een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers. 

Elk jaar doen duizenden mensen mee aan Swim to Fight Cancer. Mensen die zelf met kanker te maken hebben (gehad) en mensen die iemand in hun omgeving kennen die ziek is (geweest) of er niet meer is. We hopen dat alle deelnemers hun gevoel van onmacht om kunnen zetten in kracht door mee te doen aan Swim to Fight Cancer. De zwemmers halen in hun omgeving zoveel mogelijk geld op voor baanbrekend onderzoek naar kanker.  

Swim to Fight cancer Maastricht 2023 was een zeer succesvol evenement, er is in dat jaar in totaal €216.085 opgehaald voor kankeronderzoek. In 2025 zullen we een nieuwe editie organiseren. Maar om 2024 niet helemaal stilletjes voorbij te laten gaan organiseren wij in het najaar op 13 oktober een KIDS Swim in het Geusseltbad in Maastricht. 

Wil je weten waar er dit jaar allemaal gezwommen wordt? Bezoek dan de homepage van swimtofightcancer.nl. 

Hoe werkt het?

filter_1

Stap 1:
Schrijf je in door hierboven op "Doe Mee!" te klikken.

filter_2

Stap 2:
Creëer je eigen pagina op onze website. Maak deze pagina zo persoonlijk mogelijk (voeg een profielfoto en je verhaal toe). 

Swim Emmen Cancer
filter_3

Stap 3:
Vraag zoveel mogelijk mensen om een donatie te doen om jou te steunen. Deel jouw persoonlijke pagina of de tikkie-link die je van ons ontvangt. 

filter_4

Stap 4:
Een goede voorbereiding is het halve werk! Denk bijvoorbeeld aan vooraf trainen zodat je jouw afstand aan kan.

Inspanningsverplichting

We willen graag zoveel mogelijk geld voor onderzoek ophalen en daar hebben we jullie bij nodig!

Vaak is een appje in je familie- of vriendengroep al genoeg om een mooi bedrag op te halen. Gemiddeld haalt een volwassen Swim to Fight Cancer-deelnemer €600 op. Bekijk onder het kopje Deelnemers onze Donatiewerving tips! 

Transparante geldstromen

Swim to Fight Cancer kent twee geldstromen die gekoppeld zijn aan twee (aparte) bankrekeningen:

1. Sponsorgelden uit de zakelijke markt: deze worden gebruikt voor de organisatie van het event en eventuele opstartkosten voor het komend jaar;

2. Donatiegelden: deze komen met aftrek van eventuele transactiekosten ten goede aan Stichting Fight cancer en gaan naar kankeronderzoek.