Trail

Door de organisatie is bij de samenstelling van het parcours van de editie 2021 niet alleen maximaal rekening gehouden met de veiligheid van alle deelnemers maar ook met de fanzone van de altijd aanwezige family & friends die hartstochtelijk staan toe te juichen aan de waterkant. Het parcours kent éénzelfde start- en finishlocatie, nl. bij de Watersportvereniging Treech. Door de uitgestrektheid van de ligweide en de strekdam van de bijbehorende jachthaven van genoemde watersportvereniging is het mogelijk om nagenoeg het gehele traject onze Swim-toppers te volgen en aan te moedigen.

Daarnaast biedt de watersportvereniging prima faciliteiten om de veiligheid in en rond het zwemwater van de Maas te borgen. Mede door de compactheid van het parcours zal de deelnemer zich zeker niet alleen wanen in het water maar zich eerder gesteund voelen.  Het parcours kent 3 afstanden te weten; 500 m. voor deelnemers van 12 tm 15 jr., en de 1000 m. en 2000 m. voor de leeftijdscategorie 16+. Er zal een gefaseerde start, een zogenaamde 'rolling start' , plaats vinden om te voorkomen dat er chaos dreigt bij het eerste deel van de Swim. Het parcours biedt voldoende uitdaging voor de beginnende - en de ervaren zwemmer.

Over de starttijden volgt een later bericht. Dit heeft alles te maken met de bijzondere tijd waarin wij leven en de maatregelen welke dan gelden.