Over Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight cancer, dat in 2014 ontstaan is door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke motivatie om het water in te springen. Volwassenen zwemmen 1 of 2 kilometer en junioren 500 meter. Inmiddels is door Swim to Fight Cancer een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers die zich elke dag hard maken voor een doorbraak!

Visie
Stichting Fight cancer wil met Swim to Fight Cancer een onderscheidend en uitdagend evenement neerzetten in een verrassend decor en met een sterke boodschap, en daarmee maximale aandacht genereren voor onze missie: een wereld realiseren waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Onze ambitie is om met Swim to Fight Cancer jaarlijks duizenden Fighters in beweging te laten komen en fondsen te werven voor kankeronderzoek. Met Swim to Fight Cancer – bieden wij mensen een platform  om hun gevoel van onmacht om te zetten in positiviteit en kracht. 

Benieuwd naar waar we nog meer zwemmen? Bezoek dan de homepage via www.swimtofightcancer.nl. 

Vorige editie Swim to Fight Cancer Maastricht
Na twee jaar onzekerheid, organiseren en zwoegen was het dan zo ver, 5 september 2021. Als organisatie hebben wij genoten van de dag en wij hopen jullie ook! Samen hebben wij om 16:00u de stand op de donatieteller mogen bekend maken. Met trots kunnen wij vertellen dat wij €167.007,02 hebben opgehaald! Alle foto's van deze waanzinnige editie zijn terug te vinden via onze social.

Ambassadeurs Swim to Fight Cancer Maastricht

Als voormalig burgemeester van Maastricht voelt Onno Hoes zich nog steeds erg verbonden met onze mooie stad. Het familiare en chartreuse karater ervaart hij als uniek! Wanneer hij door Swim to Figth Cancer gevraagd werd om zijn Maastrichtse hart te verbinden aan een goed doel dat samen strijdt om kanker een dragelijkere ziekte te maken met een minder dodelijke afloop twijfelde hij dan ook geen moment om “ja” te zeggen. “Kanker is niet uit ons leven weg te bannen, maar we kunnen wel allemaal ons steentje bijdragen om via kankeronderzoek deze vervelende ziekte draaglijker te maken voor de patiënt en voor de familie en nabije vrienden" aldus Onno.

Wij zijn trots om Onno Hoes als onze nieuwe ambassadeur te verwelkomen. Klik hier naar het interview met onze voorzitter Jo Warnier waarin zijn ambassadeurschap wordt bezegeld en Onno een persoonlijke oproep doet voor jouw deelname aan de SWIM 2021.

Onno Hoes

Graag verwelkomen wij onze nieuwe ambassadeur, Pim Steerneman. Hij is al 11 jaar Bestuursvoorzitter van Sevagram en organisatie met 23 zorgcentra in kernregio's Heerlen, Heuvelland en sinds kort ook Maastricht. 

Pim is erg trots op Maastricht waar hij al 60 jaar leeft, werkt en woont. In de SWIM editie van 2019 was hij sponsor van het eerste uur en nam zelf deel met 2 bedrijventeams van Sevagram Verwenzorg. Het enthousiasme en de energie die daarmee binnen zijn organisatie loskwamen waren voor hem heel bijzonder. Maatschappelijke betrokkenheid en ondernemen staat bij hem hoog in het vaandel. Zo ook het ambassadeurschap voor Swim to Fight Cancer.
Maastricht waarbij hij de lokale betrokkenheid en zichtbaarheid van de doelen als grote pre beschouwt. “Hoe meer samen we kunnen doen voor (lokaal) kankeronderzoek hoe beter, dus doe mee!” aldus zijn oproep! Kijk hier naar het meer uitgebreide interview van Pim Steerneman.

Pim Steerneman

Onze sponsoren