Donatietips

  • Deel je actielink incl jouw motivatie WAAROM je zwemt met je actielink in je social media en tag alle mensen persoonlijk die hebben gedoneerd om ze te bedanken? 
  • Deel jouw motivatie en actielink via whatsapp en geef aan welke onderzoeken met de donatie worden gesteund: Meer info onderzoeken
  • Deel de aftermovie van de vorige editie Swim to Fight Cancer Haarlem en geef aan dat jij dit jaar ook gaat zwemmen voor meer en beter onderzoek naar kanker (vergeet niet jouw eigen actielink in het bericht toe te voegen zodat jouw omgeving direct kan doneren)
  • Vraag flyers aan de organisatie om uit te delen aan buren/op school of aan vrienden/familie via info@haarlem.swimtofightcancer.nl? 
  • Vraag een donatie box aan de organisatie om neer te zetten op jouw werkplek via info@haarlem.swimtofightcancer.nl? 
  • Doe een spreekbeurt op school over jouw Swim to Fight Cancer. Standaard presentatie zijn op te vragen via info@haarlem.swimtofightcancer.nl? 
  • Deel foto’s of video’s van jouw trainingsmomenten en vraag daarbij jouw omgeving om jouw actie te steunen en vergeet jouw actielink niet toe te voegen? 

Maak de actiepagina jouw pagina

add remove

Een actiepagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Upload wat foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. En vertel waarom jij de actie bent gestart. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om deze actie te starten. Laat iedereen op jouw school, op je werk, in de buurt en thuis zien dat je meedoet.

Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden

add remove

Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

Stuur WhatsApp & sms-berichten

add remove

Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is...

Vertel wat over je voorbereidingen.

add remove

Bedank mensen in het openbaar elke keer als je een donatie krijgt. Doordat anderen dit zien zullen ze eerder geneigd zijn om dit ook te doen. Echt, het helpt!

Betrek je donateurs bij je eindsprint!

add remove

Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.

Heb je nog tips voor ons?

add remove

Wij geven hier tips maar misschien heb jij ook nog goede tips voor iedereen. Heb je tips voor andere actievoerders? Laat het ons weten via info@fightcancer.nl.

Gaat het goed? Laat het ons weten!

add remove

Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaal bij? Laat het ons weten. Stuur ons een berichtje via info@fightcancer.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze social-media-kanalen.

Zet de link van je actiepagina onder al je mails

add remove

Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.

Mondeling overtuigen en met hulp van mobiel

add remove

Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren. Bookmark je actiepagina in je internetbrowser van je mobiel.

Benader bedrijven om je te sponsoren

add remove

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.

Plaats nieuwsberichten op je actiepagina en deel deze

add remove

Op je actiepagina kan je eenvoudig nieuwsberichten zetten. En vergeet niet om je bericht daarna te delen via Facebook, Twitter en/of LinkedIn.

Plaats regelmatig updates op Facebook, Twitter en/of LinkedIn

add remove

De actiepagina kan je op verschillende manieren delen via social media. En vertel op je Facebook, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling…

Maak gebruik van jouw persoonlijke TIkkie-link

add remove

Nadat je bent ingeschreven ontvang je per SMS jouw persoonlijke Tikkie-link. Het betalen van een Tikkie gaat nog makkelijker en sneller dan het doen van een donatie via je actiepagina. Maak hier dus zeker gebruik van! 

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

add remove

Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken. Neem gerust contact op via info@fightcancer.nl.