Kids Swim

Kinderen tussen de 7 en 16 jaar die in het bezit zijn van diploma’s A en B mogen meedoen met Swim to Fight Cancer Dordrecht.

Voor sportievelingen tussen 7 en 10 jaar is er de 250 meter Swim in de Wolwevershaven. Zij moeten begeleid worden door 1 volwassene en zullen een Safer Swimmer ‘boei’ aan krijgen zodat wij altijd weten waar zij zwemmen. Ook kunnen de kinderen deze 'boei' gebruiken om uit te rusten.

Kinderen tussen 10 en 12 jaar mogen 250 of 500 meter zwemmen, met dezelfde voorwaarden als bij de allerjongsten, alleen is hier de begeleiding door een volwassene niet verplicht maar optioneel.

Tussen de 12 en 16 jaar kun je 250 of 500 meter zwemmen. Hier gaan we er van uit dat je zelfstandig kunt zwemmen en hoeft er dus geen begeleider mee (mag wel maar dan is dat ook een deelnemer die zich inschrijft).

Voor alle Kids afstanden geldt dat er schriftelijk toestemming nodig is van de ouder en/of verzorger.

Wil jij een langere afstand zwemmen dan voor jouw leeftijdscategorie is toegestaan, dan mag dat ALLEEN met toestemming van de organisatie. Hiervoor is een goed afgelegde test in het Wantijbad nodig of er moet schriftelijke toestemming zijn van jouw zwem- of waterpolotrainer of van een trainer bij de Dordtse Reddingsbrigade. Twijfel je of heb je een vraag? Neem dan contact op via info@dordrecht.swimtofightcancer.nl of stuur een bericht middels de contact pagina.

Het zwemmen van de 2,5 km is alleen voor deelnemers ouder dan 16 jaar, vanwege de veiligheid en de verwachte stroomsnelheid op de rivier. De organisatie zal hier niet van afwijken.