Swim to Fight Cancer
Dordrecht

26 augustus 2023

Totaal opgehaald: €126.249

5.546 donateurs

186 deelnemers

13 teams

Swim to Fight Cancer Dordrecht

Doe met ons mee op 26 augustus en lever een waanzinnige zwemprestatie. Laat je door al je familieleden, vrienden en collega's sponsoren haal samen met honderden anderen geld op voor baanbrekend kankeronderzoek. Samen bijdragen aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte is!

Swim to Fight Cancer Dordrecht gaat door

Zwemmen in Wantij kan veilig

Het evenement Swim to Fight Cancer in Dordrecht op 26 augustus kan doorgaan. Dat hebben de organisatie van het zwemevenement en de gemeente Dordrecht besloten. Op basis van metingen van Rijkswaterstaat en extra onderzoek vanuit de organisatie kan worden vastgesteld dat het Wantij veilig is om te zwemmen.

Rijkswaterstaat heeft al eerder metingen verricht in het Wantij om de PFAS-waarden vast te stellen. Deze blijven ruim onder de waarden die het RIVM als veilig beschouwt voor zwemwater. Vorige week heeft de organisatie van de City Swim nog een extra meting van PFAS laten uitvoeren door een gespecialiseerd lab. Die meting bevestigt dat zwemmen veilig is.

Vanwege de uitkomsten kan de evenementenvergunning voor de Swim to Fight Cancer Dordrecht een dezer dagen worden verleend. “Ik zwem zelf ook mee en heb daarbij alle vertrouwen in de meetgegevens van Rijkswaterstaat”, vertelt wethouder Marc Merx (recreatie). “Complimenten ook dat de organisatie het zekere voor het onzekere heeft genomen en extra metingen heeft laten doen.”

Directeur van de organiserende stichting City Swim Dordrecht Pieter van ‘t Zelfde: “Wij hebben nu samen met de verantwoordelijke autoriteiten voldoende aangetoond dat zwemmen in het Wantij verantwoord is. Inschrijven is nog mogelijk, hoe meer deelnemers hoe beter. Ga die uitdaging aan en help mee om kanker de wereld uit te krijgen!”

Het is de zesde keer dat de Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd in Dordrecht. Voor het eerst zwemmen de deelnemers niet door de historische binnenstad maar in het Wantij. Tijdens het evenement wordt geld ingezameld om kankeronderzoek te financieren.

Verwijzingen:
https://www.rivm.nl/pfas/actueel/zwemmen-in-omgeving-van-chemours-niet-schadelijk-voor-gezondheid
https://www.zwemwater.nl/nieuws#20230703
https://www.zuid-holland.nl/onderwerpen/natuur-landschap/water/zwemwater/

Steun een deelnemer of team

Top Fighters

Top Teams

Social media Fight cancer

Sponsoren

Logo Dare2Tri Swim Breda

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail