Swim to Fight Cancer Breda 2021: Alles wat je moet weten!

21 Aug 2021

Beste Fighters,

Goed nieuws!
De Swim to Fight Cancer Breda 2021 op zondag 12 september kan definitief doorgaan! 

Ons evenement kan aan alle huidige coronamaatregelen voldoen. De gemeente Breda zal hiervoor een vergunning verlenen. Dat betekent dat wij er samen op 12 september in de Kuil in Breda-Prinsenbeek een mooi evenement van kunnen maken. 

Om aan de maatregelen te voldoen zijn er wel enkele regels:

  • Blijf thuis bij klachten.
  • Voor deelnemers én bezoekers is een coronatoegangsbewijs bij de ingang verplicht.
    Bezoekers en deelnemers kunnen de app CoronaCheck gebruiken om hun coronatoegangsbewijs te laten zien. Als je deze app opent en naar het menu gaat, kun je daar een coronatoegangsbewijs toevoegen. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs zijn. Ingeloggen doe je met je DigiD. Er kan ook een papieren bewijs worden toegevoegd. Geen smartphone? Je kan een papieren coronabewijs printen via CoronaCheck.nl. Laat bij de ingang in de CoronaCheck app je QR-code zien, of de geprinte versie. 
  • Testen voor toegang is alleen nodig voor deelnemers en bezoekers die geen vaccinatie- of herstelbewijs hebben. Maak via de website een afspraak binnen 24 uur, maar uiterlijk 2 uur voor de activiteit om je te laten testen. De uitslag kan je zoals hierboven beschreven printen via CoronaCheck.nl of terugzien in de app CoronaCheck.
  • Er mogen maximaal 750 man op het event komen, deelnemers en bezoekers. Dat betekent gemiddeld genomen dat elke deelnemer één bezoeker mag meenemen. Bezoekers moeten zich vooraf registreren. Op welke manier dat gaat komen wij snel terug.
  • De 1,5 meter afstand houden is door de coronacheck vooraf niet verplicht. Toch vragen wij directe contacten zoveel mogelijk te vermijden. 
  • Om het verkeer voor o.a. nooddiensten mogelijk te houden zal parkeren bij de Kuil niet mogelijk zijn. Kom daarom zoveel mogelijk met de fiets. Wel is er een ‘Kiss + Ride’. Wil je toch met de auto komen dan kun je parkeren bij het NAC stadion, P5. Vandaar rijden gratis pendelbussen van Arriva op en neer naar de Kuil. Meer informatie over de bustijden volgt nog.

Al deze maatregelen zijn lastig, maar belangrijk. Hiermee kunnen wij instaan voor de veiligheid en gezondheid van jou als deelnemer en de bezoekers. 

Voorlopige inschrijvingen

Deze nieuwsbrief wordt ook verstuurd naar Fighters die hun inschrijving nog niet compleet gemaakt hebben. Als dit bij jou het geval is maak de inschrijving dat snel af. Op 5 september sluit de inschrijvingstermijn. Loop je ergens tegenaan of heb je hulp nodig? Mail dan naar info@breda.swimtofightcancer.nl

Trainingen

18 augustus

Komende woensdag staat de 4e training voor de Swim op het programma. Ook dan zwemmen wij nog in het eerste gedeelte van de Kuil. Heb je je nog niet opgegeven? Meld je dan aan via  info@breda.swimfofightcancer.nl

25 augustus 

GEEN training.

1 en 8 september + wetsuits

De volgende trainingen zijn op woensdag 1 en 8 september. Tijdens de training van 8 september zal Dare2Tri aanwezig zijn met swimsuits die je daar ter plekke kan huren. Houd in de gaten: bij een watertemperatuur onder de 18 graden is een wetsuit uit veiligheidsoverwegingen verplicht!

Kijk voor details op de website https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-breda/trainingen

Donaties

Gaat het goed met het ophalen van je donaties? Wij zien dat er veel Fighters al enorm actief en succesvol zijn. Ga zo door! Het totale donatiebedrag is nu meer dan € 87.000. Een heel mooi bedrag, maar dat mag natuurlijk hoger! Dit jaar zijn er helaas slechts 5 Swims in Nederland dus moeten wij ons beste beentje voorzetten.

Op onze website hebben wij wat tips en tricks uitgewerkt om je daarmee te helpen. Als je wat hulp kan gebruiken kijk daar dan eens naar: https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-breda/donatie-tips

Tip – Facebook profielfoto

Nog een leuke tip? Een Facebook – Swim profielfoto maken.

Iedereen die meedoet aan de Swim of als vrijwilliger meewerkt kan tijdens het fondsenwerven op Facebook de profielfoto aanpassen. In het kort werkt het zo:

  1. Ga naar je eigen profiel op Facebook
  2. Klik op je profielfoto
  3. Klik op ‘Update profile picture’ of ‘Profielfoto bewerken’
  4. Klik bovenaan op ‘Add Frame’ of ‘Kader toevoegen”’ 
  5. Zoek ‘Fight cancer’  Let op: er zijn er meerdere.
  6. Klik op het frame met de blauwe cirkel en ons logo
  7. Kies hoe lang je het frame over je foto plaatst
  8. Klik op ‘Use as profile picture’

Jumbo en Gemeente Breda Drijvende Krachten

Net als in 2019 zijn de Jumbo Supermarkten Breda e.o. weer onze hoofdsponsor. Samen met de Gemeente Breda zijn zij de “Drijvende Krachten” die de Swim to Fight Cancer Breda mogelijk maken en de deelnemersbijdrage beperkt houden. Hier zijn wij enorm blij mee en ook dankbaar voor! Ook voor 2022 heeft Jumbo inmiddels zijn medewerking toegezegd!

Veel succes met de laatste trainingen en ook het ophalen van donaties!

Het team Swim to Fight Cancer Breda.