Trainingen

Trainingen

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de 35 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw 60 minuten of zelfs langer over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met de borstcrawl. Trainen voor deze Swim raden wij dus zeer zeker aan.

Wetsuit en waterschoenen

Het dragen van een wetsuit en eventueel waterschoenen is tijdens de Swim aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. Onder de 16 graden is het niet verantwoord te zwemmen en wijken wij uit naar een alternatieve zwemlocatie.

Huurmogelijkheid wetsuit

Ook in 2021 gaan wij weer een deal aanbieden met Dare2Tri voor de huur van een professioneel wetsuit. Als je de wetsuit tijdig reserveert wordt het pak een week van tevoren naar je toe gestuurd. Je hebt dan een week de tijd om de wetsuit uit te proberen. Verdere informatie volgt binnenkort

Maar hoe ga je nou trainen voor de 2 km?

Het trainingsaanbod volgt in 2021 ter voorbereiding van jouw deelname aan Swim to Fight Cancer op zondag 12 september 2021. 

Training zelf opbouwen

Kun je nu nog geen lange stukken achter elkaar zwemmen, maar wil je zelf je zwemconditie opbouwen? Onderstaande tips helpen je misschien om jezelf voor te bereiden om 2 km te kunnen zwemmen.

  • Voorwaarde is wel dat je techniek oké is.
  • Je kunt natuurlijk borstcrawl en schoolslag afwisselen.
  • Begin iedere training met inzwemmen (ongeveer 10 minuten, rustig, verschillende slagen).
  • Ook het uitzwemmen (ongeveer 5 minuten) hoort bij de training. 
  • Begin met een afstand die je goed achter elkaar kunt volhouden en bouw dit iedere training met 100 tot 200 meter op.
  • Ga door met een volgende training als de huidige je makkelijk afgaat. Een training een aantal keer herhalen is geen punt! Probeer alles rustig te zwemmen zodat langere afstanden makkelijker worden.

Gezamenlijk trainen

De organisatie is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor het feit of je wel of niet getraind aan de start verschijnt. Maar mocht je gezellig willen trainen in groepsverband, dan bieden wij jou dit jaar ook weer die mogelijkheid aan. De details hiervan delen we met jullie op deze website en ook via de nieuwsbrief.

Succes en vooral heel veel plezier met de voorbereidingen