Trainingen & Wetsuits

Trainingen
Een zeer geoefende zwemmer doet rond de 35 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw 60 minuten of zelfs langer over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met de borstcrawl. Trainen voor deze Swim raden wij dus zeer zeker aan.

Wetsuit en waterschoenen
Het dragen van een wetsuit en eventueel waterschoenen is tijdens de Swim aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. Onder de 15 graden is het niet verantwoord te zwemmen en wijken wij indien mogelijk uit naar een alternatieve zwemlocatie.

Huurmogelijkheid wetsuit
Ook in 2021 gaan wij weer een deal aanbieden voor de huur van een professioneel wetsuit. Als je de wetsuit tijdig reserveert wordt het pak een week van tevoren naar je toe gestuurd. Je hebt dan een week de tijd om de wetsuit uit te proberen. Verdere informatie volgt binnenkort.

Maar hoe ga je nou trainen voor de 1 of 2 km?
Het trainingsaanbod volgt in 2021 ter voorbereiding van jouw deelname aan Swim to Fight Cancer op zondag 12 september 2021. 

Training zelf opbouwen
Kun je nu nog geen lange stukken achter elkaar zwemmen, maar wil je zelf je zwemconditie opbouwen? Onderstaande tips helpen je misschien om jezelf voor te bereiden om 2 km te kunnen zwemmen.

 • Voorwaarde is wel dat je techniek oké is.
 • Je kunt natuurlijk borstcrawl en schoolslag afwisselen.
 • Begin iedere training met inzwemmen (ongeveer 10 minuten, rustig, verschillende slagen).
 • Ook het uitzwemmen (ongeveer 5 minuten) hoort bij de training. 
 • Begin met een afstand die je goed achter elkaar kunt volhouden en bouw dit iedere training met 100 tot 200 meter op.
 • Ga door met een volgende training als de huidige je makkelijk afgaat. Een training een aantal keer herhalen is geen punt! Probeer alles rustig te zwemmen zodat langere afstanden makkelijker worden.

Gezamenlijk trainen
De organisatie is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor het feit of je wel of niet getraind aan de start verschijnt. Maar mocht je gezellig willen trainen in groepsverband, dan bieden wij jou dit jaar ook weer die mogelijkheid aan. De details hiervan vind je hieronder.

Succes en vooral heel veel plezier met de voorbereidingen!!

Trainingschema 2021 

Net als in 2019 geven wij regelmatig trainingen.
Dit helpt je met je techniek, ademhaling en het verdelen van je energie om die 2 kilometer vol te houden.
Maar het brengt je ook meteen in de stemming voor de Swim en je leert meteen andere deelnemers kennen.
Wellicht herinner je de trainingen van 2019 nog; dat waren al kleine Swims op zich met veel sfeer!
En waar kun je dat beter doen dan de plek waar de Swim to Fight Cancer Breda gaat plaatsvinden, namelijk in de Kuil! En trainen in buitenwater is echt anders dan in een zwembad.
Ook in 2021 heeft Phil Trethewie zich weer bereid getoond de trainingen te willen geven. Hij zal bijgestaan worden door een aantal collega-trainers zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. De eerste trainingen zullen wij in het voorste gedeelte van de plas blijven; de latere trainingen gaan wij verder de plas op.
Het voorlopige trainingsschema:
 • Woensdag 14 juli
 • Woensdag 28 juli
 • Woensdag 11 augustus
 • Woensdag 18 augustus
 • Woensdag 1 september
 • Woensdag 8 september

De training van woensdag 25 augustus is definitief vervallen!!

De trainingen vinden plaats in zwemplas de Kuil, Weimersedreef 16A, Prinsenbeek van 19.30-20.30 uur
De voorzieningen in de Kuil zijn dan ook beschikbaar: omkleedhokjes, douches, toiletten. Alles is er. Trek wel van tevoren je badkleding aan zodat wij op tijd kunnen beginnen.  

Vanzelfsprekend houden wij ons aan alle coronamaatregelen:
 • Was je handen
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen
 • Klachten? Blijf thuis en laat je direct testen
Wil je meedoen met een training? Dit doe je door de mail te beantwoorden die je in je inbox krijgt (check ook je spam folder) en daarbij je naam door te geven. Wij zullen je per training een aparte mailing sturen. 
Wij willen namelijk overzicht houden en weten wie er komt.
Heb je geen mail ontvangen: meld je dan aan via het emailadres: info@breda.swimtofightcancer.nl

Wij verheugen ons erop je te mogen ontmoeten!

Aanbieding huren of kopen wetsuits 

Zoals wellicht bekend raden wij het dragen van een wetsuit en eventueel waterschoenen tijdens de Swim aan. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. Naast dat een wetsuit wat extra warmte geeft heb je ook extra drijfvermogen waardoor het zwemmen net wat makkelijker gaat. Voor dit jaar hebben wij een mooie afspraak gemaakt met Dare2Tri: 

Kopen:
Op de hele 2021 collectie wetsuits van DARE2TRI geven zij deelnemers aan de Swim een korting van 25%.
U kunt middels de onderstaande links naar de website:
Mens: https://www.dare2tri.com/wetsuits/men
Womens: https://www.dare2tri.com/wetsuits/women
Hier kunt u een bestelling plaatsen. In de shoppingcard kunt u dan de kortingscode SUMMER25 gebruiken. Hiermee wordt de korting verrekend. De korting geldt niet op lopende acties.

Huren:
Normaal kost een wetsuit huren bij DARE2TRI € 40,- per week. Nu hebben wij een speciale afspraak met hen gemaakt: alle deelnemers van de Swim kunnen vanaf nu een wetsuit huren. Dit kan je dan tot en met de Swim gebruiken voor een eenmalig huurbedrag van € 50,- excl. verzendkosten. Na de Swim kan je het wetsuit bij de Kuil in Prinsenbeek afgeven. Wij zorgen voor de retourzending naar DARE2TRI.

Om dit te bestellen doe je het volgende:
Stuur dit formulier https://www.fightcancer.nl/getasset/2YNOTP  per e-mail naar sales@dare2tri.com
Zij zullen dan een factuur opmaken en een betalingslink sturen. Zodra de betaling is voldaan wordt het pak opgestuurd. Als je het formulier niet kunt downloaden vraag het dan aan bij info@breda.swimtofightcancer.nl

Tijdens de laatste training in de Kuil op woensdagavond 8 september a.s. om 19.30 uur zal DARE2TRI ook aanwezig zijn. Je kunt dan een wetsuit passen en gelijk huren. Je betaald dan € 40,-- en betaalt geen verzendkosten. Ook dit pak kan je na de Swim bij ons inleveren; wij zorgen dan voor de retourzending naar DARE2TRI.