Nieuwsbrief 5 september

05 Sep 2022

Afgelopen weekend hebben we een persbericht op onze website geplaatst waarin we de lezers meenamen in de stand van zaken met betrekking tot de Swim die op zondag 11 september plaatsvindt in Amersfoort. In dit persbericht hebben we meegedeeld dat het de voorkeur heeft de Swim te houden in de Eem maar dat er blauwalg en e-coli is gesignaleerd op sommige plekken. Ook stelden we dat de verwachte weersomstandigheden mogelijk hier verbetering in kunnen aanbrengen. Het is echter nog steeds fraai zomerweer en de temperatuur van het water is erg hoog. Verwachte regenval de komende dagen zal vrijwel zeker geen verandering brengen in de situatie: regen leidt mogelijk tot minder blauwalg maar op korte termijn misschien weer tot meer e-coli. Ook is momenteel sprake van zichtbaarheid van eendenkroos in de Eem. Als bestuur hebben we dan ook besloten om de knoop door te hakken en te besluiten dit jaar de Swim niet te organiseren in de Eem. De voor dinsdag 6 september geplande open water training in de Eem gaat dan ook niet door, ook niet op een alternatieve locatie. Momenteel focussen we ons volledig op het organiseren van de Swim in de vijver van Emiclaer. Het waterschap heeft het water goedgekeurd en in samenwerking met de gemeente werken we nadere details uit. Als enige andere locatie hebben we de Amerena, want elke andere locatie in en nabij Amersfoort is om uiteenlopende redenen afgevallen. De Amerena is een binnenbad maar de ervaring met diverse daar al gehouden events is dat het daar zeer sfeervol kan zijn. De focus ligt echter momenteel op de vijver van Emiclaer.

Het bestuur heeft intussen een planning gemaakt van de ‘waves’ waarin de deelnemers worden ingedeeld om te zwemmen. De detailindeling is afhankelijk van de locatie en het te zwemmen traject (in de vijver van Emiclaer zijn dat rondjes van ongeveer 500m). Als alles rond is met de definitieve locatie worden de deelnemers nader geïnformeerd.

Het bestuur vraagt begrip voor de huidige situatie en is druk alles te regelen. De Swim gaat in ieder geval door en dat willen we ook allemaal.

U hoort zo snel mogelijk meer van ons. We kijken met z’n allen uit naar een succesvolle Swim, waar deze zondag 11 september ook wordt gehouden!

Mededeling laatste open water training:

Door hoge concentraties blauwalg in de Eem kunnen we niet anders dan de laatste open water clinic afzeggen. Voor de swim hebben we al een altertieve locatie! Deze info volgt ZSM.

Excuses voor het ongemak en tot de 11de!