Het verhaal van... Maureen Declercq

21 Aug 2022

Ik ben Maureen Declercq, 58 jaartjes jong, moeder van 4 prachtige kinderen en oma van 8 kleinkinderen, waarvan de 8e helaas niet in ons midden heeft mogen vertoeven.

Mijn carrière van 31 jaar, eerst als kok en daarna chef-kok, liep een paar jaar geleden ten einde vanwege meerdere ziekten, waaronder kanker. Het heeft een niet te omschrijven impact gehad op mij en mijn dierbaren. Ik ben dankbaar dat ik ben behandeld en genezen, want ik ben door de jaren heen heel wat dierbaren kwijtgeraakt die de strijd niet hebben overwonnen.

Tegenwoordig geef ik aan- en invulling aan mijn leven door wat te betekenen voor mensen die ziek, hulpbehoevend of niet mobiel zijn. Daarnaast kook ik een beetje hobby matig en schilderen is ook een fijne bezigheid, vooral voor de geest.

Ik haal geld op voor Swim to fight cancer, omdat het een fantastisch initiatief is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoeken naar kanker, want de strijd duurt maar voort en zal nog lang niet gestreden zijn. Door mee te zwemmen ben je op een actieve, gezonde manier bezig met fundraising. Ook draag je daarbij mee aan bewustwording van het belang van het inzamelen van geld voor dit belangrijke doel. Ik vind het belangrijk dat er voortdurend onderzoek naar kanker kan worden gedaan. Zo kunnen nieuwe behandelmethoden worden ontwikkeld, waardoor in de toekomst meer mensen deze vreselijke ziekte zullen kunnen overleven. Initiatieven om hiervoor geld in te zamelen, zijn heel belangrijk, zo kunnen we samen de strijd aan! Zelf kan ik helaas niet mee zwemmen omdat ik als gevolg van de chemo restschade heb in de vorm van neuropathie, zenuwbeschadigingen waardoor ik niet tegen kou kan. Wel probeer ik via promotie op sociale media mijn steentje bij te dragen door geld in te zamelen met mijn eigen account.

Een bepaald persoon als groot voorbeeld heb ik niet echt. Ik heb geprobeerd kanker te overleven door tijdens de behandeling altijd in mezelf te blijven geloven. En te focussen met mijn geest op het geloof in beter worden, om daarmee mijn lichaam te ondersteunen in de strijd. Positiviteit  ondersteunt je lichaam en geest!

Om het belang van deze actie nog eens te onderstrepen,  wil ik langs deze weg een beroep doen op iedereen die van zwemmen houdt en een uitdaging aan wil gaan. Lever je bijdrage aan dit mooie doel door mee te doen met doneren of zwemmen.