Team

De dagelijkse organisatie van Fight cancer wordt uitgevoerd door het team Fight cancer. Wij werken nauw samen met de Raad van Toezicht en onze denktank van vrijwilligers. Daarnaast worden wij ondersteund door vrijwilligers in het land. Maak kennis met ons team!

Stefanie van Rootselaar – directeur

Toen Stefanie begin 2021 de kans kreeg om als directeur van Fight cancer aan de slag te gaan, greep zij deze met beide handen aan. Na vijftien jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, onder andere bij Air France -KLM en DPG Media, begon het te kriebelen om met haar opgedane commerciële ervaring bij te dragen aan iets goeds. “Mijn motivatie om voor Fight te gaan werken, is helaas herkenbaar voor velen. Ook ik ervaar van dichtbij wat kanker met mensen doet. Om een bijdrage te kunnen leveren aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is, is heel bijzonder.” De merkwaarden van de stichting – waaronder betrokken, positief, open en daadkrachtig – sluiten naadloos aan op hoe Stefanie in het leven staat. Ook haar authentieke karakter en kracht als verbinder passen goed bij Fight.

The time is always right to do what is right.”

- Martin Luther King

Bas Berendsen - Commercie

Bas is heel zijn werkzame leven ondernemer geweest. Begonnen in de reclame in 1996 heeft hij tot vandaag de dag uiteenlopende initiatieven ontwikkeld. Zowel in de dienstensector als daarbuiten. Hij vindt zichzelf een creatief commerciële geest omdat hij dingen kan verzinnen en realiseren. Bas is vanaf het begin bij Fight betrokken en heeft nu een situatie gecreëerd waarbij hij zich volledig kan inzetten.

"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor and some style. You are never remembered for what you do in business. You are only remembered for what you do in civil life."

- Maya Angelou

Joost Reijns - Projectmanager Swim

Iedereen is uniek en daarom verdient iedereen een behandeling op maat. Met dit gedachtegoed zet Joost zich in als projectmanager bij Fight cancer. Als topsporter onder de vlag van NOC*NSF was hij werkzaam als zwemmer. Verschillende hoogtepunten werden behaald, waaronder tweemaal zilver op een WK. Het dieptepunt kwam in 2012 toen Joost de diagnose kanker kreeg. De Olympische droom leek ver weg maar in 2015 werd er alsnog een Olympische nominatie afgedwongen. Na zijn topsportcarriére werd zijn studie commerciele economie afgerond en was Joost werkaam als coördinator bij KWF Kankerbestrijding. 

"A dream doesn't become reality through magic, it takes sweat, determination & hard work."

- Colin Powell  

Max Heldring - Projectmanager

Kanker raakt ons allemaal. Na 20 jaar in de internationale evenementen branche te hebben gewerkt, kreeg Max in 2019 te horen dat zijn stiefvader Jan ook door deze verschrikkelijke ziekte was getroffen. Een waar keerpunt in zijn leven. ‘Je gaat nadenken wat echt belangrijk voor je is’ en met die gedachte heeft hij een fundraiser voor de verjaardag van zijn Jan gegeven. De uitdaging om een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld te beklimmen en daarmee zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek op te halen. Dit heeft hij samen met Fight cancer opgezet en was een van de mooiste ervaringen in zijn leven. In dezelfde periode is het contact met Fight cancer intensiever geworden en na meerdere gesprekken heeft Max zijn hart gevolgd de overstap gemaakt naar Fight cancer. “Dat ik nu voor deze prachtige stichting mag werken en mij kan inzetten voor andere mensen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben, is een van de mooiste dingen en positieve uitkomsten die de ziekte van Jan teweeg heeft gebracht.”

“Life begins at the end of your comfort zone.”

- Neale Donald Walsch

Lidwine Jocker - Marketeer & Projectmanager

Na zo'n 7 jaar in de dancefestivals gewerkt te hebben, nam zij de stap om op een andere manier mensen meer plezier in het leven te geven. 
Met haar focus op 'Love life' wil zij mensen middels inspirerende content en creatieve inzichten de leuke kant van het leven tonen. Ook is het haar doel om de evenementen van Fight cancer en het merk zelf te laten groeien. "De combinatie van creëren en een betekenis kunnen geven, is iets wat mij ontzettend aantrekt."

"Where your talents and the needs of the world cross, there lies your vocation."

- AristotelesLidwine Jocker Fight cancer