Team

De dagelijkse organisatie van Fight cancer wordt uitgevoerd door Team Fight. Wij werken nauw samen met de Raad van Toezicht en onze denktank van vrijwilligers. Daarnaast worden wij ondersteund door vrijwilligers in het land. Maak kennis met ons team!

Stefanie van Rootselaar – directeur

Toen Stefanie begin 2021 de kans kreeg om als directeur van Fight cancer aan de slag te gaan, greep zij deze met beide handen aan. Na vijftien jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, onder andere bij Air France -KLM en DPG Media, begon het te kriebelen om met haar opgedane commerciële ervaring bij te dragen aan iets goeds. “Mijn motivatie om voor Fight te gaan werken, is helaas herkenbaar voor velen. Ook ik ervaar van dichtbij wat kanker met mensen doet. Om een bijdrage te kunnen leveren aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is, is heel bijzonder.” De merkwaarden van de stichting – waaronder betrokken, positief, open en daadkrachtig – sluiten naadloos aan op hoe Stefanie in het leven staat. Ook haar authentieke karakter en kracht als verbinder passen goed bij Fight.

The time is always right to do what is right.”

- Martin Luther King

Bas Berendsen - Commercie

Bas is heel zijn werkzame leven ondernemer geweest. Begonnen in de reclame in 1996 heeft hij tot vandaag de dag uiteenlopende initiatieven ontwikkeld. Zowel in de dienstensector als daarbuiten. Hij vindt zichzelf een creatief commerciële geest omdat hij dingen kan verzinnen en realiseren. Bas is vanaf het begin bij Fight betrokken en heeft nu een situatie gecreëerd waarbij hij zich volledig kan inzetten.

"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor and some style. You are never remembered for what you do in business. You are only remembered for what you do in civil life."

- Maya Angelou

Tinha Oehl - Projectmanager 

Al vanaf mijn geboorte weet ik niet beter dan dat er ongelijkheid is in deze wereld. Dat er mensen zijn die veel hebben en mensen die bijna niets hebben. Mijn ouders waren (zijn) wereldverbeteraars. We reisden samen naar ontwikkelingslanden waar onze hulp nodig was. Ontwikkelingshulp, solidariteit en goeddoen zit in mijn bloed; het is er met de paplepel ingegoten. Niet gek dat je dan zelf ook in de goede-doelen-wereld terecht komt. Na 7 jaar sportieve, fondsenwervende evenementen georganiseerd te hebben, heb ik een tijdje gekozen voor het moederschap. Nu mijn twee kindjes (4 en 1,5 jaar) ‘groot genoeg’ zijn, ben ik weer met veel plezier aan het werk! Fight cancer kwam op mijn pad en het had gewoon zo moeten zijn. Om samen met mijn collega’s te kunnen werken aan één doel; kanker geen dodelijke ziekte meer te laten zijn, geeft super veel voldoening!

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” Afrikaans gezegde.

 

Vera Vandenberghe - Projectmanager

Er fonkelt iets in mij zodra er andere mensen bij mij zijn. Dat was al zo toen ik nog maar een kleine Vera was. Mijn ouders waren me op de camping altijd kwijt, omdat ik bij Jan en alleman in de voortent was gekropen. Sociaal en persoonlijk contact staat vandaag de dag nog steeds centraal bij mij en het liefste met een flinke dosis humor. Ik ben doortastend, heb een goed inlevingsvermogen en krijg veel energie van het werken in teamverband. De rol van projectmanager past daarom heel goed bij mij. Dat ik deze functie bij Fight cancer mag vervullen, maakt mij enorm dankbaar. Helaas is mijn vader overleden aan kanker en heeft mijn moeder door kanker een borstamputatie moeten doorstaan. Ik wil daarom niets liever dan samen met vele anderen een bijdrage leveren aan fondswerving voor kankeronderzoek! 

“Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd” - Martin Vandenberghe (mijn vader)

Alicia Schuurman - Marketing Communicatiemanager

Dat er een vacature als marketing communicatie manager bij Fight cancer vrijkwam op het moment dat ik opzoek was naar een nieuwe baan had gewoon zo moeten zijn. Het gevoel van onmacht als een dierbare ziek is is heel sterk, zo ook bij mij. Dat ik die onmacht nu bijna dagelijks kan omzetten in kracht door mijn skills en tijd in te zetten bij Fight cancer voelt ontzettend goed. Samen met dit leuke nieuwe team gaan we er tegenaan en hopen we samen met iedereen zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

“Alles wat je aandacht geeft, groeit” - Aristoteles