Inge Nienhuis-van Oppen

Swim to Fight Cancer | Maastricht

My Achievements

Zelf een eerste donatie gedaan

Pagina gedeeld op social media

Blog bericht geschreven

Profielfoto toegevoegd

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

Team gemaakt

Eerste 5 donaties binnen!

My Updates

Waarom ík ‘Swim to fight Cancer.’

Sunday 26th Mar

Deze foto, dit moment…………het was tijdens een wandeling op de uitkijktoren bij Mesch en mijn mobieltje rinkelde. Ondertussen herkende ik het telefoonnummer van het ziekenhuis wel en schrok. Er stond geen afspraak gepland. Verontrust nam ik op. Het bleek mijn oncologisch chirurg te zijn. Ze wilde niet wachten tot na het weekend met het vertellen van het goede nieuws. De PET-Scan had geen andere kankercellen aangetroffen in de rest van mijn lichaam. De ontlading was groot, zeer groot.

Mijn naam is Inge Nienhuis- van Oppen. 53 jaar, getrouwd met Harm en moeder van Veerle en Karlijn, 17 en 16 jaar oud.

Vanaf mijn 50ste kreeg ik een gevoelige linkerborst. Daar ik een paar maanden ervoor nog mee had gedaan aan het bevolkingsonderzoek voor borstkanker in de ‘bus’ en een goede uitslag had gekregen maakte ik me geen zorgen. Echter, de klachten hielden aan en ik kreeg alsnog een doorverwijzing van mijn huisarts om opnieuw een mammografie te laten maken. U heeft wel heel dicht borstweefsel, zei de radioloog maar we zien helemaal niets. Ook een tweede radioloog die erbij geroepen werd gaf aan niets te zien. Ik werd naar huis gestuurd met de woorden: ‘het zou ook te maken kunnen hebben met de overgang’. Gek genoeg was ik erg blij dit te horen.

De klachten hielden aan en er werd ook aan de buitenkant van mijn borst een deukje zichtbaar. Binnen anderhalf jaar ging ik voor de derde keer onder de mammografie en wederom zag men niets. Meerdere radiologen werden erbij geroepen totdat één daadkrachtig genoeg was en zich erin vastbeet. Ik ben hem nog altijd dankbaar. Hij bleef zoeken totdat hij een zeer kleine verkleuring zag in het dichte borstweefsel. Hiervan nam hij een biopt. Enkele dagen daarna kreeg ik te horen dat hierin kankercellen waren aangetroffen.

Vervolgens volgde er een MRI scan. Uitslag: ‘we zien van alles’. Ik bleek meerdere tumoren in beide borsten te hebben en in mijn linker oksel. Ondertussen heb ik me verdiept in dicht borstweefsel, ook wel ‘dence breast’ genoemd. Ongeveer 8% van de vrouwen heeft dusdanig dicht borstweefsel dat een mammografie onvoldoende duidelijkheid geeft. Een MRI-scan is een mogelijke betere techniek hiervoor maar wordt i.v.m. kosten en capaciteit zelden aangeboden.

Vanaf 24 januari 2022, na veel onderzoeken, uitslagen en tegenslagen begon ik aan 16 chemokuren. Ik had mijn kapper gevraagd, mijn haar alvast korter te knippen. De eerste chemokuur zou al zo zwaar zijn dat haaruitval direct zou volgen. Dit was ook zo. 

Vanaf dat moment liep ik met mutsjes op. Een haarstukje is niets voor mij. Ik ben verbazingwekkend goed door de 6 maanden chemo heen gekomen en dat terwijl ik er ook nog Corona overheen kreeg. Ik had, ondanks kanker, een goede conditie en was mentaal sterk. Ik ben niet in paniek geraakt en werd niet emotioneel. Ik bleef actief en vooral voor het thuisfront was dit erg fijn.

Op 6 juni 2022 kreeg ik mijn laatste chemo. Ik heb een grote doos bonbons achtergelaten op de afdeling met de tekst: “dank jullie wel maar ik hoop jullie nooit meer onder deze omstandigheden te zien”.

Een dag later zat ik in het vliegtuig om even een weekje zon zee en strand op te zoeken. Alleen die week konden we er even tussenuit. Direct daarna zouden mijn twee borsten geamputeerd worden en mijn linker poortwachtersklier.    

Op 23 juni 2022 om 8 uur ’s morgens werd ik de OK in gereden. Ik had duidelijke afspraken gemaakt met de chirurg. Maak alstublieft zo mooi mogelijke littekens, dan is de acceptatie voor mij makkelijker om verder plat door het leven te gaan. Gelijktijdige reconstructie was in mijn geval niet mogelijk. Vanaf 25 juli 2022 onderging ik namelijk ook nog 15 bestralingen met de breath-hold techniek. Waarvan ik dacht dat het de minst intensive behandeling zou zijn, bleek dit voor mij de zwaarste te zijn. Op 12 augustus 2022, na 8 maanden was ik officieel klaar met mijn kankerbehandeling, op 5 jaar hormoontherapie na. Tenminste, dat dacht ik……

 

In september volgde een complicatie in mijn rechterborst zone, om het zo maar even te noemen. Een ingekapselde bloedzak. Wederom volgde enkele ingrepen en kwam ik maar niet los van het ziekenhuis. Ik herkende mijn lichaam niet meer en bleef maar doorgaan in de overlevingsfase. Toen eind november bleek dat er bij mijn dochter een knobbeltje in haar borst zat, zat ik écht in een hele slechte film. Binnen een jaar bewandelde ik exact dezelfde wegen met mijn dochter die ikzelf had moeten bewandelen. Ik zat op een donderdag om 12 uur bij mijn eigen oncoloog en om 12.45 uur bij de oncoloog van mijn dochter. Gelukkig blijkt het bij haar een goedaardige knobbel te zijn maar ik voelde opeens zó de machteloosheid die mijn man, kinderen en al mijn naaste dierbaren hebben gevoeld tijdens mijn kankerproces. Afschuwelijk.

Net voor kerst 2022, exact een jaar later nadat mijn eigen kanker-traject begon kreeg ik telefonisch uitsluitsel dat met mijn complicatie alles in orde was. Ik liep ondertussen op mijn tenen.

En dan moet je verder……hierover meer in een volgende blog.

In de tussentijd hoop ik dat jullie mij willen sponsoren om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor onderzoek naar kanker. Wat mij afgelopen jaar is overkomen kan eenieder overkomen. Wat zijn er in de loop der jaren grote stappen gezet in behandelingen voor kanker om het voor de patiënt zo draaglijk mogelijk te maken. Een volgende stap is genezing van alle soorten kanker. Om dat te kunnen bereiken ga ik 2 km zwemmen, voor iedereen die al eerder, nu of in de toekomst te maken krijgt met kanker. Ik hoop op jullie steun.

Hartelijk dank en een lieve groet,

Inge

Thank you to my Sponsors

30,89

Jean-paul Van Aubel

Hoi Inge, We hebben heel veel respect voor deze mooie actie voor het goede doel! Heel veel succes toegewenst. Groetjes Jeanine & Jean-Paul

20,89

Swim Hunky & Swim Chicky

Veel plezier met de voorbereiding en succes! Complimenten voor je inzet.

10,00

Miena P

Sterkte 🙏

10,89

Anonymous

Succes!

20,89

Monique Broers

10,89

Trudie

Lieve Inge ik vind het super dapper van jou dat je deze uitdaging aangaat. Ik wens je heel veel succes en hoop dat het met jou beter gaat. x

250,89

Ank

Zet em op Inge!

14,89

Gerda

nog een keer dan, zodat je heel vlot je streefbedrag aanpassen kanjerrrrr!!

75,89

Ma Xx (van Oppen-de Schwartz)

Lieve Inge Ook een bijdrage van mij: omdat wij (Lara, jij & ik) er nog zijn en die rotziekte hebben overleefd. Heel veel succes met de actie.

30,89

Leroy Offermans

20,89

Anonymous

Veel succes, Inge!

38,89

Monique Benning

Lieve Inge, een symbolisch bedrag voor 38 jaar vriendschap. Ik bewonder je moed en je kwetsbaarheid. You go girl 💪

25,89

Patricia Thal

Topper ❤️ Heel veel kracht en sterkte toegewenst 🍀 Alleen al het feit dat je mee doet, is een topprestatie. Heel veel succes lieve Inge 😘

20,89

Math Thehu

Inge, we waren ontroerd door jouw bericht, maar wisten niet van jouw prachtige actie. Wij hebben daarom alsnog een bedrag gedoneerd. Succes met jouw actie.

30,00

Saskia Vd Rosé Club

Lieve Inge, Zoo trots op jou!!

15,89

Isabelle Hendrix

20,89

M.m. Jaken

38,39

Esther Simons

Topper!!! 💪🏼😘

30,89

Claudia Speetjens

X liefs Marc en Claudia daems 🍀😘

20,89

Nigel En Anne

Heel veel succes!

30,89

Rian Jansens

Heel veel succes Inge. Lieve groetjes, Rian Jansens

10,89

Georgette Van Den Heuvel

Geweldig Inge. Dit doe je weer zo goed!! Go for it.

20,89

Inge Teheux

Ik heb jouw verhaal gelezen. Wat ontzettend heftig voor jou en je familie. Respect hoe je hiermee omgaat. Ik wens je alle goeds toe en veel succes met het zwemmen! Uiteraard heb ik een donatie gedaan. Groetjes Inge Teheux

50,89

Nina Teuns

Lieve Inge, wat fijn dat het 'ergste' achter de rug is en je met heel veel positiviteit en een goede gezondheid de toekomst mag omarmen! Zwem ze, doorzetter! Liefs Nina

50,89

Anonymous

Liefs van Roel en Jovita

144,89

Bas Vw

Hé Kanjer, Wat maak jij los op FB , het gaat je lukken! Vanuit Cheesecity onze support

100,00

Anonymous

30,89

Anonymous

Hé Inge toppertje je kunt 👍🥳

50,89

Hartmann

Heel veel succes Inge en zo fijn dat je goede uitslag hebt en verder kunt met je man en lieve dochters🍀🙏

25,89

Lizenka

Lieve Inge, wat GE-WEL-DIG dat je dit doet. Je bent een echte inspiratiebron voor velen! Nooit opgeven en steeds nieuwe kansen creëren… Een vette shout-out voor jou!

20,89

Colin & Nona

Heel veel succes Inge! Zet 'm op!

50,89

Arend Velde

Wat een goed verhasl Inge!

25,89

Gabriela Oberdorf

Lieve Inge. Wat een heftig verhaal! Heel veel succes in September. Go girl!

100,89

Blm Wegenbouw Bv

Wat een goed doel!

20,89

Wendy Van Lijf

Lieve Inge, het is heel dapper wat je gaat doen en doet. Een kleine bijdrage is een druppel, maar zeker gemeend. Ik weet helaas hoe het voelt om de diagnose te krijgen, gelukkig kan er met een goed gevoel en afloop op terug kijken. Dikke knuffel voor je dappere strijd! xxx Liefs Wendy

50,89

Beasserie La Meuse

Namens ons hele Team, Heel veel succes!💪

20,89

Esmé Senden

Voor mijn lieve sterke schoonzusje. Powervrouw ten top! Heel veel succes. Ook dit lukt je xx

15,89

Ineke Te Velde- De Vos

🙏 YOU GO girl! X Ik hoop erbij te zijn..dan drinken we een lekker roseetje na afloop 🥰

100,89

Anonymous

Ik ben trots op je

10,89

Lot Groen

21,00

Mg Schenk-de-schwartz, Er Schenk

10,89

Ingeborg Wolfs

Hey topper, jij bent zo’n sterke vrouw. Heel veel succes in september 🏊🏻‍♀️💪🏻🍀♥️♥️♥️

15,00

Mw E C W Rutten

25,00

Ad Zasburg

10,89

Fam. Timmermans

Veel succes op 3 september! 🍀

25,00

L.a.c.j. Straus E/o I.c.m.g.g. Bannier

5,00

Mw M F J Vissenberg

15,89

Miriam Thuijls

Heel succes Inge!

39,89

Peter Franse

10,89

Myriam Scheppers

67,89

Marc Beerens

Inge,zo je streefbedag is gehaald nu zwemmen en laat die lange zien hoe het moet. Dikke kus van uit Zeeland, je bent een sterk wuuf. Groetjes daar

10,89

Miriam Bor

Succes lieve Inge! Je bent een topper! Ik heb zoveel bewondering voor je hoe je met deze hele situatie omgaat!

10,89

Anonymous

Gogogo!

50,89

Evelyn

Toperrr, ik ga je zeker aanmoedigen langs de kant en misschien zwem ik wel mee!!

75,89

Auto-en Motorrijschool Pascal Van Dooren

Inge, je kan het! Als je dit kan na zo’n gevecht dan ben je echt een sterke vrouw met heel veel karakter! Toppertje

30,89

Sandra Duijn

Beste Inge, je kent mij niet, maar ik heb lobulaire borstkanker en Mariska Koch (topper!) is voor mij een belangrijke steun. Zij deelde jouw blog, vandaar een bijdrage. Hopelijk heb je goed gezwommen! Dank dat je dat doet! Ik wens dat het heel goed met je blijft gaan! Hartelijke groet, Sandra Duijn

10,89

Angelique Van Noppen

Succes met zwemmen! 🍀🍀 En nog meer KRACHT toegewenst!

20,89

Tanja Van Straaten

Ook dit kan jij!! Power vrouw.💪 Xx

20,89

Rie-eve

Heel veel succes met zwemmen Inge! Je bent een topper 🤗

50,89

Stan Van Oppen

Mooie actie Inge! Veel succes 💪

20,89

Jeanine Pinxt

Succes 🍀

10,89

Marie-josé Nol-claase

Knap hoor van je. Heel veel succes!

10,89

Maud Smeets

Zet hem op Inge, dit gaat jou lukken. Super knap!

50,89

Sonja En Roy

Wat een topper ben je toch, en een mooi mens.

25,89

Wanda Dekker

Lieve Inge, wat heftig te lezen wat jij allemaal mee hebt moeten maken. En wat mooi dat jij je vechtlust en positiviteit nu hiervoor inzet. You go girl!

50,89

Lara Kiester

Go for all of those that came before you and for those that still have to endure! Go you!

20,00

Vincent

succes

50,89

Ank

Je bent een topper!!!

50,89

Marlies

Trots op jou! X Marlies en Eric

10,89

Richelle Van Zanten

Wat een sterke vrouw ben je Inge! Wat goed dat je je inzet voor deze rot ziekte.

20,89

Yvonne

20,89

Viënna

Wat ben je toch een powervrouw! Zo sterk voor je gezin, familie en vrienden, maar gelukkig ook voor jezelf! Maar je mag je ook overgeven en in de watten laten leggen! Geniet van de steun die je ook nu mag krijgen. Speciaal voor jou 🌸

50,89

Nathalie Paquay

Succes! Zet hem op! Trots op jou. Xx

20,89

Marij Schenk

20,89

Astrid

30,89

Carmen Franke

Lieve Inge, succes met zwemmen. Dat moet een makkie zijn met alles wat je hebt meegemaakt! Xxx

20,89

Augèle

20,89

Anonymous

Wat een heftig verhaal en wat ben je ontzettend sterk!!

20,89

Jeroen Schenk

❤️❤️🙏 top nicht.

50,00

Mariska

Diepe buiging voor je positiviteit en doorzettingsvermogen Inge

20,89

Mariëlla En Richard Wolfs

Ongelofelijk dat je dit doet!!! Superrrr!!!

10,00

Toos Janssen

20,89

M Creemers

Inge succes

10,89

Danjelle Creemers

50,89

Indra

Jij kan dit! En zeker voor dit goede doel!

30,89

Floor Van Oppen

Zet m op Inge, fantastisch dat je dit doet! Veel liefs, Floor

20,89

Veerle Nienhuis

Trots op je, lob u <3

20,89

Gerda

Wat een top vrouw ben je Inge!

48,89

Antoinette Stille

You go girl! Ik heb zoveel bewondering voor jouw positiviteit, sterke geest en veerkracht. Liefs XAX

30,89

Gro Wickstrom

There is nothing you can't do, Inge - I'll be cheering you on all the way!

10,89

Karlijn Nienhuis

10,89

Anonymous

10,89

Bianca Van Der Cruijs

You can do this 🍀

10,89

Kim

Power Woman 🍀

30,89

Robin En Stijn

Fantastisch dat je dit doet! Een echte powerwoman!

100,89

Ruud En Inge

You go girl! Ook dit gaat je lukken

100,89

Mariska

Trots op je!

30,89

Séverine Louf

Go girl!

10,89

Leonie Van Wayenburg

You go girl

75,89

Je Nicht En Man

Inge zet m op! Liefs

10,89

Laura Westerbrink

Dappere dame! Heel veel succes, you can do it!

20,89

Heleen

Wat goed van je! Een steuntje in de rug uit Alkmaar.

75,89

Nicolet Keetelaar

Lieve Inge, zo trots op je dat je dit gaat doen! Het gaat je lukken! Heel veel succes Nicolet en Rob

50,89

Harm

Zet hem op lieffie.

Show more