Ilona van Rooij

Swim to Fight Cancer | Venlo

Ik kom in actie voor Fight cancer

omdat onderzoek naar kanker nodig is. In mijn werk als researchverpleegkundige oncologie zie ik  zo veel mooie ontwikkelingen die behandelopties en kennis in de oncologie vergroten.  

Door mee te doen aan klinisch wetenschappelijk onderzoek zijn deelnemers geen proefkonijn, maar ze leveren een belangrijke bijdrage aan het vergroten van die kennis.

Sponsor mij en help daarmee Fight Cancer met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker.

Fight Cancer  en ik zijn je heel dankbaar voor je bijdrage.

My Achievements

Zelf een eerste donatie gedaan

Pagina gedeeld op social media

Blog bericht geschreven

Profielfoto toegevoegd

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

Team gemaakt

Eerste 5 donaties binnen!

My Updates

Motivatie door donaties

Friday 14th Jun
Wat geweldig hoe ik gesponsord wordt. Dat geeft me enorm veel power om me in te zetten en te trainen voor de Swim. 
Ik ben helemaal geen zwemmer, maar voor dit doel zet ik me er overheen. Zelfs als er wat waterplanten of vieze modderige bodem voel!

Bij wetenschappelijk onderzoek denk iedereen gelijk aan nieuwe medicijnen die op je "uitgeprobeerd worden", maar wetenschappelijk onderzoek ik zo veel meer. 
Zeker zijn er veel onderzoeken met nieuwe medicijnen, maar voordat een onderzoek tot stand komt is er al veel onderzoek vooraf gegaan met een geneesmiddel. Pas als het verschillende testfases doorheen is gegaan, waar zeker enkele jaren overheen gaat, wordt het in onderzoeken bij patiënten/deelnemers gebruikt. Tijdens zo'n onderzoek vinden er extra controles plaats en worden deelnemers goed gemonitord om veiligheid goed te waarborgen. 

Daarnaast heb je ook onderzoek waarbij een medicijn wat al op de markt is, extra beoordeeld wordt en gekeken wordt naar kwaliteit van leven of er wordt gemonitord op specifieke bijwerkingen van een medicijn. Bij voorbeeld een onderzoek wat nu loopt in Nederland waarvan bekend is dat het hoge bloedsuikers geeft in de behandeling van kanker. De ziektekostenverzekering vergoedt daarvoor geen glucosemeters. Binnen het onderzoek krijgen de deelnemers de eerste 4 weken en sensor aangebracht, waardoor de bloedsuikers 24 uur gemonitord worden. Op deze manier kunnen bijwerkingen sneller behandeld worden en hoeft de dosis van de medicatie vaak niet verlaagd te worden.

Nog een voorbeeld van wetenschappelijk onderzoek is een medicijn wat via infuus wordt toegediend. Hiervoor moet ene patiënt enkele uren worden opgenomen op de oncologische dagbehandeling.
Na een nieuw onderzoek kon het medicijn via een injectie in het been in 5 minuten worden toegediend. Nu gebeurt dit al in de thuisomgeving.

Alle medicatie die nu beschikbaar is in de oncologie, is beschikbaar door onderzoek waar in het verleden deelnemers aan hebben deelgenomen.

Thank you to my Sponsors

10,89

Jaron Van Rooij

10,89

Alda Keunen

Succes!

20,00

Jeannette Schoep

Goed van jou! Succes!

5,00

E. Ten Berge

Succes Ilona!

15,89

Nicole Speksnijder

20,89

Anonymous

Zet hem op kanjer

20,89

Gerton Van Rooij

15,89

Vivian Hendrikx

Mooi dat je je hier hard voor maakt Ilona, heel veel succes! 💪

20,89

Wendy Heuts

Succes kanjer!!

20,89

Eline Boon

Zet hem op Ilona!

20,89

Hanriette

Succes Ilona, fijn dat je meedoet aan dit goede doel

5,00

M Kuipers

Succes!!

50,89

Yes Van De Wouw

Zet um op kanjer!

30,89

Marion Custers

Goed bezig Ilona en véél succes hè🍀

20,89

J. Tieleman

5,89

Frank Schoemaker

30,89

Astrid

20,89

Anonymous

30,00

Anonymous

Show more