Arie van de Bunt

Swim to Fight Cancer | Amersfoort 2022

Ik kom in actie tegen kanker...

Om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat is heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Bijna iedereen krijgt hierdoor te maken met deze vreselijke ziekte. Wij dus ook. Ik ga op zondag 11 september 2022 twee kilometer zwemmen in de Eem van het mooie Amersfoort voor degene waar ik het meest van hou en voor alle andere mensen die op dit moment strijden of hebben gestreden tegen deze vreselijke ziekte. 

Mijn passie is waterpolo. Hierbij is zwemmen een belangrijk onderdeel. Om via het zwemmen geld op te halen en aandacht te vragen voor kankeronderzoek vind ik erg belangrijk. Het is echt nodig!

Sponsor mij en help daarmee Fight Cancer met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Fight Cancer en ik zijn jou heel erg dankbaar. 

Samen maken wij het verschil!

Arie van de Bunt


My Achievements

Zelf een eerste donatie gedaan

Pagina gedeeld op social media

Blog bericht geschreven

Profielfoto toegevoegd

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

Team gemaakt

Eerste 5 donaties binnen!

My Updates

Giganten van heren 2

Sunday 28th Aug
Namens de spelers van heren 2 van ZPC Amersfoort een mooie donatie ontvangen. Ontzettend Bedankt!

Waterpolo.nl 02-06-2022

Thursday 2nd Jun
ARIE VAN DE BUNT KOMT IN ACTIE TEGEN KANKER

De afgelopen jaren is Swim to Fight Cancer uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Ook veel waterpoloërs proberen zoveel mogelijk donaties op te halen voor onderzoek naar kanker. Oud-international Arie van de Bunt* is een van hen. Op zondag 11 september duikt hij de Amersfoortse Eem in voor een tocht van twee kilometer.

“In mijn omgeving ben ik vaak geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. Als je de vijftig bent gepasseerd, hoor je het steeds meer om je heen. Vrienden en familie krijgen kanker en mijn vriendin heeft uitgezaaide borstkanker. Daarom wil ik iets doen. Swim to Fight Cancer is een mooie manier om het belang van verder onderzoek onder de aandacht te brengen en mensen mee te krijgen. In het onderzoek naar kanker kan namelijk nog een forse stap gemaakt worden. Ik hoop dat het in de toekomst een chronische ziekte kan worden. Al kan ik daar maar een klein beetje aan bijdragen, dan doe ik dat.”

Zijn streefbedrag is 2.500 euro en hij is al aardig op weg. “De meeste mensen die doneren hebben op een of andere manier met de ziekte te maken gehad. Onlangs werd ik aangenaam verrast door Paul Metz die namens zijn waterpolokampen 1.060 euro doneerde. Hij heeft ook in zijn nabije omgeving met deze ziekte te maken en heeft de afgelopen twee jaar per deelnemer aan zijn kampen twee euro ingehouden voor deze actie. Erg mooi! Al die donaties en reacties die ik krijg doen me goed. Mensen gunnen het me dat mijn deelname een succes wordt.”

Het is de tweede keer dat Arie meedoet aan Swim to Fight Cancer. “De eerste keer was in 2019. Ook al heb ik lang in het Nederlands team gespeeld, ik heb zelden zo’n grote afstand gezwommen. Als keeper trainde ik vooral op korte afstanden. Twee kilometer zwemmen is echt wel wat anders. De komende weken ga ik trainen, onder andere in het Amersfoortse Bosbad. Dat is erg koud water, net zo koud als de Eem in september. De tijd is overigens van ondergeschikt belang. Daar kijkt niemand naar. Het gaat vooral om de mooie sfeer die ik met zoveel mogelijk mensen wil beleven. Het leuke is dat ZPC Amersfoort tijdens het evenement ook wat demonstratiewedstrijden beachwaterpolo organiseert. Zo wordt het een mooi evenement met hopelijk ook nog een boost voor het (beach)waterpolo!”

(*) Noot van de redactie: Arie van de Bunt verdedigde ruim 350 interlands het doel van Oranje en nam met het Nederlands waterpoloteam deel aan de Olympische Spelen van Barcelona 1992, Atlanta 1996 en Sydney 2000. In clubverband behaalde hij grote successen met AZ&PC (nu: ZPC Amersfoort). Met deze ‘advertentie’ steunen wij Arie en daarmee ook al die andere waterpoloërs die op 11 september ergens in Nederland het water in duiken om in actie te komen tegen kanker.

Cheque Waterpolokampen.nl

Wednesday 1st Jun
Waterpolokampen.nl nogmaals bedankt voor deze mooie donatie! Jullie zijn toppers.

Waterpolokampen.nl

Wednesday 1st Jun
Vandaag heeft de organisatie van Waterpolokampen.nl een hele mooie bijdrage geleverd aan Swim to Fight Cancer. Ik wil iedereen van Waterpolokampen.nl en met name Paul Metz hiervoor ontzettend bedanken. Er is door Waterpolokampen de laatste jaren van elke deelnemer aan de kampen een klein bedrag opzij gezet om deze donatie mogelijk te maken. Op de foto krijg ik de cheque overhandigd tijdens het Goalkeepers only kamp in oktober 2021. Ook dit jaar zal ik weer aanwezig zijn bij het Goalkeepers only kamp om alle keepers de fijne kneepjes van het keepersvak bij te brengen.

Swim to Fight Cancer 2019

Saturday 16th Apr
Na Swim to fight Cancer in 2019 mogen we dan nu eindelijk in 2022 weer aan een nieuwe Swim beginnen. Het was in 2019 gezellig druk en een mooie zonnige dag. Met alle deelnemers is er toen een mooi bedrag bij elkaar gezwommen. Hopelijk wordt het bedrag in 2022 nog hoger zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden. Hoewel er al veel gedaan wordt moet er nog veel onderzoek verricht worden zodat kanker in de toekomst een chronische ziekte kan worden.

Thank you to my Sponsors

11

Buren Tante Betty

Sterkte en veel succes

21

Tante Betty

Ik wens jullie het allerbeste en heel veel geluk in de toekomst

17

Jan-willem Kuenen

Top gedaan Arie!

101

De Vakman Johan Houtveen

Succes met de aktie

51

Simon Meijn

Zet um op Arie!

11

Berend En Louise

heel veel succes Arie

10

Anonymous

Succes met het zwemmen . Groeten. Marco

11

Maaike Duijst

Lieve Arie en Esther Heel veel succes as zondag en ook veel sterkte gewenst voor jullie als gezin . Heel veel liefs Bas en Maaike ❤️❤️❤️

22

Felicia

Toppertje! Heel veel succes💪

21

Sandra Schreurs

6

Anonymous

101

De Vreeden Service

51

Jansen Van De Grift Klimaattechniek

101

De Vreeden Klima Service

Goed dat je dit doet Arie. Heel veel succes!

151

Installatietechniek De Vreeden Bv

76

Onno Okhuijsen

51

Mark Hoegen

Succes Arie!

11

Anonymous

31

Hans Van Dijk

Succes Arie, mooi initiatief en niet te veel water binnen krijgen!

51

Hellen Boering

Top dat je dit doet! Er zijn al veel slagen gemaakt in het onderzoek, maar nog veel meer slagen te maken!

31

John Van Hamersveld

Goed bezig😊👍...succes!

286

Thermofrost Bv

Succes Arie...!

21

Eric Meima

Succes!

125

A.r.s. Marco Van Veenendaal

Heel veel succes

215

Zpc Amersfoort H2

21

Dianel Arends

Hou van jullie x

251

De Vreeden Technisch Beheer

Succes Arie

46

Secretaris Bzc

Namens toernooi BZC Borculo

76

Anonymous

11

Milan Ten Broek

25

Ed Van Es

21

Helene Van Der Werve

11

Anonymous

11

Anonymous

6

Kees Bergers

Top actie heel veel succes.

11

Anonymous

21

Anonymous

Respect dat je dit onderneemt. Veel succes!

11

Anonymous

6

Anonymous

26

Jan En Angela

Lieve Arie, uiteraard steunen we jou weer voor dit O zo belangrijke doel. Go for it!!!

11

Lex Bolomey/zvl Center Masters Leiden

Mooi dat sport een hoger doel kan dienen, en dat jij je daarvoor inzet!

21

Judith Nispeling-gosler

Succes!!

11

Boyd Vermeulen

Succes Arie! 🍀

10

Jw Slaghuis

Succes Arie

6

Jort Van Der Werve

Trots!

1.06k

Waterpolokampen.nl

Sinds de start van Waterpolokampen.nl hebben wij van iedere inschrijving een deel gespaard voor deze actie omdat wij het net zoals jou heel belangrijk vinden dat er aandacht gevraagd wordt voor kankeronderzoek. Meerdere malen heb je al een keepers clinic gegeven op 1 van onze GoalkeepersOnly waterpolokampen, waarvoor wij jou weer heel dankbaar zijn. Maar op 11 september 2022 staan wij langs de kant om je aan te moedigen. Wij hopen dat wij met deze donatie een boost kunnen geven aan anderen om ook een bedrag te doneren in welke grootte dan ook! Zet hem op Arie !

11

Eric

Mooi initiatief Arie! Succes

11

Marion Van Hamersveld

Ik ben er weer bij hoor ....go for it

11

Redmar Poortstra

25

Van Geet Zonwering

101

Esther & Cayetano

Super trots dat je nog een keer mee doet. Wij staan er weer om je toe te juichen en wensen je heel veel succes kanjer!

26

Arie Van De Bunt

Show more