Henny van Kessel

Swim to Fight Cancer | Haarlem

Ik kom in actie tegen kanker...

..omdat ik in mei 2022 zelf de diagnose borstkanker kreeg, kort nadat ik me had ingeschreven om deel te nemen aan de Swim. Ik kon door de diagnose en het zware behandeltraject dat volgde, helaas zelf niet meedoen aan editie 2022. Mijn lieve man, zoontje en teamgenoten van HPC Heemstede hebben zich vanaf het moment van mijn diagnose ingezet om in mijn plaats te gaan zwemmen en geld op te halen voor de Swim. Ze zijn naast me gaan staan en hebben me enorm gesteund. 

Helaas ging de Swim september 2022 in Haarlem niet door. Op dat moment kreeg ik nog chemo behandelingen, een operatie zou nog volgen en bestralingen. Toen bekend werd dat de Swim verplaatst zou worden naar 2023, was dat voor mij meteen een doel om naar toe te leven. Ik ben ontzettend dankbaar voor de behandelmogelijkheden die er voor mij zijn. Dankzij wetenschappelijk onderzoek, heb ik nu betere overlevingskansen. Ik ben me daar zeer bewust van en daarom zwem ik mee op 4 juni omdat onderzoek zo hard nodig is om deze vreselijke ziekte de wereld uit te krijgen. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker en 1 op de 3 mensen krijgt kanker!

Eind januari was ik klaar met de behandelingen en eind februari kon ik voor het eerst weer het water in. Heel onwennig, maar zo heerlijk om de eerste slagen in het water weer te kunnen maken. De komende maanden hoop ik mijn conditie en zwemtechniek weer te kunnen opbouwen, zodat ik op 4 juni in de Haarlemse grachten kan zwemmen. 

Wil je me aanmoedigen en sponsoren? 

My Achievements

Zelf een eerste donatie gedaan

Pagina gedeeld op social media

Blog bericht geschreven

Profielfoto toegevoegd

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

Team gemaakt

Eerste 5 donaties binnen!

My Updates

Reportage van NH nieuws

Tuesday 23rd May
NH nieuws heeft een reportage over ons gemaakt, zie de link. 

Ik vond het best spannend om mijn verhaal te delen en hoe we ermee omgaan. Dat is voor iedereen anders. Voor mij is het zwemmen en het zwemteam van HPC van onschatbare waarde in deze moeilijke periode. Dat komt in de reportage goed naar voren.

Maar ook de steun van alle anderen mensen om ons heen heeft ervoor gezorgd dat ik me mentaal gesterkt voel. Ik hoor regelmatig dat mensen vinden dat ik er goed uit zie. Ik heb inmiddels geen kankerhoofd meer, mijn haar groeit weer, mijn wimpers en wenkbrauwen zijn terug. Dat geeft weer uitstraling in je gezicht. Het is fijn te horen, hoewel ik me lang niet altijd zo voel. De angst dat de ziekte terug kan komen, vind ik moeilijk om mee om te gaan. Vertrouwen krijgen in mijn lichaam, het is zo makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat? Kanker voel je niet, het is een sluipmoordenaar. De eerste keer voelde ik een bobbeltje, maar van de uitzaaiingen die ik daarna bleek te hebben, heb ik niets gevoeld. 

Toch probeer ik er altijd maar iets van te maken als ik 's ochtends in de spiegel kijk en ben ik dankbaar om de dag te starten. Ik ben dankbaar voor alle steun, voor al die lieve mensen om ons heen. 🙏
Een appje, een kaartje, het heeft ons zo goed gedaan net als de lieve berichtjes bij de donaties. 
Buren en vrienden hebben voor ons gekookt toen ik net uit het ziekenhuis kwam. De school, leerkrachten en ouders van klasgenootjes van de kinderen leven enorm mee met ons, het geeft zoveel warmte, liefde en verbinding. Het is zó hartverwarmend en maakt het draaglijker om met de ziekte om te gaan. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/319133/na-borstkanker-zwemt-henny-toch-weer-de-borstcrawl-in-swim-to-fight-cancer

In de Heemsteder !

Wednesday 17th May
Vandaag is een mooi artikel verschenen in de Heemsteder
https://www.heemsteder.nl/hpc-zwemt-nu-met-henny-tijdens-swim-to-fight-cancer/

Eerste open water training

Tuesday 9th May
Gisteravond ging ik samen met Remco, Margaret en Susan de Mooie Nel in voor de eerste open water training ter voorbereiding van de Swim. 
Het was koud...brrr. Ik was erg blij met mijn wetsuit, een beetje lauw warm water er in gegoten van tevoren en zwemsokken aan. 
Van Margaret mocht ik nog een extra badmuts lenen.  Twee triatleten van HPC, Alexander en Martijn, gaven de training. Ze legden goed uit waar je op moet letten. Zo leuk dat zij de training gaven. Vooral je hoofd voelt erg koud aan in het begin. Ik vond het spannend om erin te gaan. Maar eenmaal in het water viel het me mee. De kou aan mijn hoofd, zoals de trainers vertelden, voelde ik zeker.  Volgende keer dus een extra badmuts meenemen. 
Het was wennen in open water, het zwemmen vond ik best zwaar. Het zwemt anders met een wetsuit aan en het is anders dan in het zwembad, omdat je ook anders moet oriënteren. 
Ik kan mijn linkerarm bij het zwemmen nog niet goed naar voren strekken, waardoor ik een beetje een rare borstcrawl slag aan het doen was, dat voel ik vandaag ook nog aan mijn schouders. Ik heb uiteindelijk 560 meter gezwommen met tussenpozen. Een prima begin voor de eerste keer. Snel warm aankleden na afloop en met een kopje thee nagenieten. Ik ben best trots op mezelf dat ik de eerste open water training heb gedaan in de voorbereiding naar de Swim. Vrijdag weer trainen in het zwembad bij HPC. 
 

Thank you to my Sponsors

25,89

Marjella En Erwin

Wat goed dat je nu zelf mee kan! Succes!!

75,89

Ans

Succes morgen;))

30,89

Marry-inge

Heel veel succes topper!!

30,89

Geert En Marry Nijhof

Hoi Henny, Wat fijn dat je zelf nu mee kan zwemmen om geld in te zamelen voor verder onderzoek tegen kanker. We wensen je heel veel succes.

30,89

Anne Oijevaar

Lieve Henny, Op heel veel betekenisvol onderzoek en vooral dat het zo goed blijft gaan met jou! Veel liefs, Anne

25,00

Anonymous

Succes Henny! Krachtige vrouw ben je ❤️

75,89

Anneke Nabben

Lieve Henny, wat een mooie uitzenfingnh nieuws. Heel ontroerend! Heel veel zin om van de zomer met jou in Spanje te zwemmen….al is het zwembad niet van olympische afmetingen;-). Bisous

50,89

B En B

50,89

Cora Bruin

50,00

Anonymous

200,00

Ernst Blok

Wat een doorzetters zijn jullie. Een stukkie zwemmen moet ook wel lukken, toch?

20,89

Yvette

Lieve, stoer en sterke Hennie en familie. Trots op jou/jullie, hoe jullie dit met elkaar aangaan. Ik voel de kracht. Heel veel succes en geniet van de swim.

100,89

Inus Nijhof

Heb indrukwekkende reportage gezien. Ga zo door!

30,89

Anonymous

20,89

Mariëtte Leenhouts

Geniet er vooral van, Henny!

10,89

Chantal Esser

Lieve Henny, heel veel succes met de Swim en alle kracht voor jouw toekomst

20,00

Anonymous

50,89

Frouke Ruud Bodhi Nijhof Houtmeijers

10,00

Eveline Stricker

Hoi Henny, Na ons gesprek in het zwembad en je artikel te hebben gelezen wil ik jou graag een hart onder de riem steken. Je kan trots zijn op jezelf!

50,89

Ben Mr Visser

20,89

Karin Grip-eggink

Geweldig dat je nu zelf mee gaat zwemmen met de groep !! Super trots op mijn nichtje !!

50,89

Wouter Nijhof

25,89

Diederik Visser

Way to go Henny & Remco

30,89

Paul En Lida Reinders-samson

Zet m op en geniet!

30,89

Jet En Luuk Stokman

Heel veel succes Henny!

5,89

Anonymous

Zet hem op!!

30,89

Olja

Dear Henny, I wish to all of us, that soon we will cancer free! Thank you for your contribution!

8,39

Jan Essink

15,89

Maaike Den Hollander

20,89

Beth Van De Wiel

10,89

Leonoor Van Der Beek

20,89

Rogier Huneker

50,89

Ans Van Kessel

Na een pittig jaar van behandelingen en operatie ga je letterlijk en figuurlijk weer aan de slag. Je bent een doorzetter. Ik ben trots op zo'n schoondochter! Succes met de Swim, samen met Remco en Vincent.

30,89

Anonymous

Ben collega van Remco. Mooi hoe jullie samen de uitdagingen van leven omzetten in een positieve bijdrage. Succes

20,00

Fanny Claassen

20,00

Anonymous

20,00

Krista

Sterkte!!!

25,00

Caroline Sikkenk

Zinderende zwemster! You go girl!

20,89

Jose De Kleine

Hi Henny, even geleden dat we contact hadden. Je verhaal raakt me! Natuurlijk sponsor ik jou en moedig ik je aan. Heel veel succes en wens je alle herstel toe! Wie weet tot ziens in Haarlem 👋🏻 groeten Jose

15,89

Marieke Oudshoorn

Veel succes, Henny!

10,89

Steffi

Zet hem op Henny! You can do it!! Grt! Steffi

30,89

Ioana Nicolau

Cheering for you, Henny!! Lots of love x

20,89

Alette Hospers

Super stoer! Zet em op Henny 🏊‍♀️

25,89

Anne Campagne

50,00

Marike Groenendijk

50,00

Marc & Suzanne Wittingen

Bewonderingswaardig hoe jij/jullie je hierdoor heen hebben gesleept! Heel veel succes met trainen en natuurlijk de Swim zelf.

25,89

Helen Aangenend

Lieve Henny, na dit erg moeilijke jaar kun je eindelijk zelf meedoen! Samen met Remco en Vincent wens ik jullie heel veel succes! Toppers xxx

50,89

Annemarie Wiersema

Dikke knuffel, Ferdie & Annemarie Stach en Ward

50,00

Rosalie Snuif

Harstikke goed dat je dit doet! 😘

25,89

Bird

Succes!!!

50,89

Ben Van Kesteren

Henny, Wat ben jij een krachtige, supervrouw. Als jij deze ziekte eronder kan krijgen is het zwemmen een peuleschil. Heel erg veel succes en we love you! Samen met Remco en de kids komen jullie er wel door Liefs Ben, Hanneke, Wessel en Karlijn van Kesteren

50,89

Henny Kessel

Show more