Veelgestelde vragen

Hieronder tref je de meest voorkomende vragen over de Walk and Dance to Fight Cancer.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden jouw vraag dan zo snel mogelijk.

Wanneer is Walk&Dance to Fight Cancer Vroeg Bunnik?

add remove

Op Hemelvaartsdag; donderdag 18 mei 2023 

Hoe ziet het programma eruit?

add remove

Het programma van Walk&Dance to Fight Cancer maken wij in de loop van 2023 bekend. De organisatie is hard aan het werk om hier een te gekke dag van te maken.

Houd deze website en de social media in de gaten voor updates over het programma.

Wat is de route van Walk&Dance to Fight Cancer?

add remove

De route van Walk&Dance to Fight Cancer is ongeveer 25 kilometer door de gemeente Bunnik en omstreken langs forten en waterlinies. De exacte route wordt snel bekend gemaakt via deze website.

Hoe lang doe ik erover? 

add remove

Een getrainde wandelaar doet rond de 4 uur over 25 kilometer. Een minder getrainde wandelaar doet daar ongeveer 6 uur over. Daarnaast zijn er langs de route nog leuke stops met genoeg entertainment om je nog iets langer over deze mooie tocht te laten doen.

Wie organiseert Walk&Dance to Fight Cancer?

add remove

De organisatie van Walk&Dance to Fight Cancer is een samenwerking tussen het lokale organisatieteam, vrijwilligers en Stichting Fight cancer.

Hoe gaan jullie om met het coronavirus?

add remove

Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, krijgt Fight cancer veelvuldig de vraag of dit gevolgen heeft voor de evenementen die zij organiseert.

Fight cancer houdt alle berichten van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook onze events raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten. Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Met hoeveel deelnemers houden jullie rekening?

add remove

We streven altijd naar zoveel mogelijk deelnemers, want hoe meer lopers, hoe meer donaties we kunnen ophalen voor baanbrekend kankeronderzoek! Op de homepage kan je altijd terugvinden hoeveel deelnemers er op dat moment staan ingeschreven.

Is Walk&Dance to Fight Cancer een wedstrijd?

add remove

Nee, Walk&Dance to Fight Cancer is geen wedstrijd en er wordt geen tijd geregistreerd. Het is een evenement waarbij saamhorigheid en verbinding centraal staan. Het gaat om het uitlopen van de wandeling en het gezamenlijk leveren van deze presentatie.

Hoe kan ik Walk&Dance to Fight Cancer bereiken?  

add remove

Kom op de fiets of met het OV, bus 41 vanaf Utrecht centraal station stopt voor de deur (halte Oud Amelisweerd), parkeerkaarten zijn alleen verkrijgbaar op aanvraag via vroegbunnik@walkanddance.nl 

Waar kan ik het beste parkeren? 

add remove

Parkeerkaarten zijn alleen verkrijgbaar op aanvraag via vroegbunnik@walkanddance.nl 

Wie mogen er deelnemen aan Walk&Dance to Fight Cancer?

add remove

Alle leeftijden zijn welkom bij ons! Zorg wel dat je van jezelf weet dat je de volledige route kunt halen. We raden dan ook zeker aan om een aantal weken te trainen, ook om eventuele blaren te voorkomen.

Hoe schrijf ik me in?

add remove

Inschrijven kan via de website van Walk&Dance to Fight Cancer, door op de oranje button "DOE MEE" bovenin te klikken.

Kan ik met één mailadres meerdere personen inschrijven?

add remove

Je kunt op ons platform niet met precies hetzelfde mailadres meerdere personen inschrijven. We hebben hier wel een trucje voor, maar let op dat lukt niet bij alle providers. Zover bij ons bekend werkt dit trucje voor Gmail accounts, Hotmail en Icloud. 
Als je een plusteken (+) en een woord (in dit geval bijvoorbeeld naam van de 2e persoon van inschrijving) toevoegt vóór het @-teken in je huidige mailadres, komen de berichten nog steeds bij je huidige inbox terecht. Dit kun je oneindig vaak doen. 
 
Voorbeeld: vader Jan wil graag lopen met zoon Piet en dochter Eva. Zijn mailadres is Jan.achternaam64@gmail.com. Hij kan Piet inschrijven door het mailadres jan.achternaam64+piet@gmail.com te gebruiken en voor dochter Eva jan.achternaam64+eva@gmail.com. Alle mails worden doorgestuurd naar het originele mailadres van Jan.
Ziggo heeft een andere route. Zie: https://www.ziggo.nl/klantenservice/e-mail/alias-toevoegen#/

Wat ontvangt een individuele deelnemer? 

add remove

Ga naar de pagina het event > hoe werkt het? om terug te lezen wat iedere deelnemer/elk vriendenteam/elk business team precies ontvangt voor het betaalde inschrijfgeld!

Wat ontvangt een vriendenteam? 

add remove

Ga naar de pagina het event > hoe werkt het? om terug te lezen wat iedere deelnemer/elk vriendenteam/elk business team precies ontvangt voor het betaalde inschrijfgeld!

Wat ontvangt een business team? 

add remove

Ga naar de pagina het event > Business team & sponsoren om terug te lezen wat elk business team precies ontvangt voor het betaalde inschrijfgeld!

 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op Walk&Dance to Fight Cancer?

add remove

Wij raden aan om een aantal weken lang elke week kilometer te lopen. Begin met een wandeling waarvan je zeker weet dat je hem kunt halen en loop elke week een aantal kilometer meer. Door te trainen weet je zeker dat je de wandeling kunt uitlopen, kan je mogelijke blaren misschien voorkomen en vier je samen dat je de wandeling hebt behaald op de dance!

 

Waar kan ik promotiemateriaal vinden om bekendheid te geven aan mijn deelname aan Walk&Dance to Fight Cancer?

add remove

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Waar gaan de donaties heen?

add remove

Door jouw bijdrage kunnen talentvolle artsen en onderzoekers op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Fight cancer heeft samen met KWF een aantal bijzondere onderzoeken geselecteerd, waar de opbrengst naartoe gaat. Klik hier om te bekijken welke onderzoeken wij momenteel steunen.

 

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat?  

add remove

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen betaalt. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer als donatiebedrag én de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (naast iDeal) ‘Factuur’ tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen, middels de factuur die je per mail krijgt. Het is voor particulieren niet mogelijk om je donatie achteraf te betalen. 

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?  

add remove

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. Daarnaast kun je via jouw persoonlijke Tikkie link, die je ontvangt in een SMS ook zorgen dat mensen nog makkelijker een donatie aan je doen.  

Ik zie een Tikkie donatie op mijn persoonlijke pagina, maar het bedrag is niet in mijn donatieteller verwerkt.

add remove

De verwerking van een donatie, gedaan via de Tikkie link, is eerst zichtbaar op je persoonlijke pagina en met enige vertraging opgeteld in de donatieteller.

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

add remove

Je kunt doneren via iDeal of met creditcard. Uiteraard kun je ook vanuit het buitenland doneren alleen ondersteunen de betalingssystemen van onze website dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard, neem dan even contact met ons op via de e-mail, dan maken wij het voor jou in orde.

Waarom wordt er € 0,89 in rekening gebracht bij een donatie? 

add remove

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 0,89 aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten. 

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

add remove

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kan je voor de mogelijkheden een mail sturen naar support@fightcancer.nl.  

Mag ik een actie op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

add remove

Ja, natuurlijk! We omarmen alle initiatieven die geld opleveren voor het goede doel. We vernemen als organisatie graag van tevoren welke acties worden ondernomen. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht. Walk&Dance to Fight Cancer is in geen geval verantwoordelijk voor acties die derden op touw zetten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail