Swim to Fight Cancer
Stichtse Vecht

8 september 2024

Opgehaalde bedrag: €340.000! Iedereen bedankt!

472 Deelnemers

11.729

Donaties

61

Teams

Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht - BEDANKT!

Wat hebben we zondag 8 september een waanzinnige dag beleefd met iedereen! We willen alle zwemmers, vrijwilligers en sponsoren enorm bedanken voor hun inzet! Zonder jullie was het niet gelukt om deze dag op deze manier neer te zetten. 

Bekijk hieronder de foto's van de Kids Swim, de volwassen swim en de foto's van de Business Teams. Dank aan alle fotografen voor de toffe foto's! 

De aftermovie komt spoedig ook online! 

Actie Blauwe Weken

Tijdens de 'Blauwe Weken' (26 augustus tot en met 7 september) komen ondernemers, winkeliers en sportverenigingen uit Stichtse Vecht op een originele en verrassende manier in actie voor de Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht. Zij doneren een deel van de verkoop van speciale (blauwe) actieproducten aan onderzoek naar kanker onder jongvolwassenen. Koop als klant en bezoeker deze actieproducten en lever daarmee ook een bijdrage; alle beetjes helpen! 

Klik hieronder op de 'Actie Blauwe Weken' button voor meer informatie en het reeds opgehaalde bedrag aan donaties.

Deelnemende winkeliers/verenigingen Actie Blauwe Weken

Breukelen:
Sjatoo, Hearts & Arrows, IKOOK, Gilbert Dhondt Wonen, Remko's brood & taartjes, Marskramer, Same Same Thai Restaurant, Eras Design, Boekhandel Van Kralingen, Schoenmakerij Aerts, De Strekkende Meter, L.T.V. Breukelen

Loenen:
Boulangerie Chris, Prinselijk Proeven, Marché 't Amsterdammetje, L.T.C. Loenen

Maarssen:
Wellsport, Frills giftshop, Zuivelhandel Ros, Wereldwinkel, De Wijn Genoten, de Huiskamer van Maarssen, Slijterij Van Schaik, Labelz, Valentina Bloemen & Lifestyle, Your Living & Nassau Wonen, Eetcafe de Symfonie, Van Kouwen opticiën

Tienhoven:
Wen Suits You

De donaties gaan naar...

Met de opbrengsten van Swim to Fight Cancer wordt baanbrekend onderzoek naar kanker gefinancierd Houd deze website in de gaten voor meer informatie omtrent de naam van het onderzoekscentrum en waar het onderzoek zich op richt.

Onderzoek is hard nodig. Nog steeds krijgen zo'n 14 mensen per uur de diagnose kanker, dat zijn meer dan 300 mensen per dag. We weten dat onderzoek werkt; de kans dat iemand vijf jaar na diagnose nog leeft is in de afgelopen vijftig jaar met maarliefst 90% gestegen. We zijn er alleen nog niet. Daarom hebben we jouw hulp hard nodig. Kom jij ook in actie? Via de buttons hieronder kun je meer lezen over het onderzoek of een donatie doen. Bedankt voor je betrokkenheid!

Zij gingen je voor...

Het leven kan kort zijn, dus geniet ze er zo veel mogelijk van. Carole weet waar ze het over heeft. Haar zus overleed aan kanker, haar zwager en zijn broer, waardoor zij uiteindelijk voogd werd van hun kinderen. Later kreeg haar vader prostaatkanker en haar moeder wordt op dit moment behandeld voor uitgezaaide longkanker. Maar de moed verliezen is geen optie voor Carole. Want hé, zij is er nog, en daar is ze dankbaar voor.

Carole Grootenboer - zwemmer en vrijwilliger

Bart zwemt voor zijn beide opa’s, die hij helaas nooit gekend heeft. Hij schiet vol als hij vertelt dat ze allebei aan kanker zijn overleden. Gelukkig heeft hij nog een oma, die hem zeker gaat steunen bij de Swim. Hij verheugt zich er wel op, eerst geld inzamelen en dan op de dag zelf met zijn allen de Vecht in. Hij is van plan niet te hard, niet te zacht te zwemmen. Hij is sportief, dus dat gaat zeker lukken.

Bart Goeman Borgesius - zwemt mee op 8 september

Isa Putman zwom in 2018 nog zelf mee. Haar vader was twee jaar eerder overleden aan longkanker, en had vaak geroepen: Leef! Dus zo noemden ze de zwem-teams ook, met daarin haar moeder, haar broertje, en dierbare vrienden. Nu draagt ze als vrijwilliger bij aan het goede doel, en mooi hoe iedereen zijn eigen verhaal heeft. Als je dan om je heen kijkt denk je: ik ben niet alleen, ik ben samen.

Isa Putman - Vrijwilliger voor de Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht, zwom in 2018 mee

Toen Els, Marten en Philip in 2018 deelnamen aan de Swim, wilde hun zoon en broer Olivier niks liever dan méézwemmen, alleen mocht hij niet, zijn bloedwaarden waren te laag. Een jaar later deed hij alsnog mee en hield zelfs een praatje voor het publiek. Dat blijft onvoorstelbaar: hoe krachtig hij daar stond, terwijl hij er drie maanden later niet meer zou zijn. Zo fragiel is het leven. Dit jaar zwemt Philip voor de derde keer mee. Helaas zwom hij maar een keer met zijn grote broer aan zijn zijde. Hij hoopt met zijn deelname anderen de kans te geven vaker met hun geliefden mee te doen.

Familie Van Riel - zwemt mee en zet zich in als vrijwilliger voor de Swim

Attelina geeft al 20 jaar zwemles: voor twee kilometer zwemmen draait ze haar hand niet om. Ze zwemt met haar oud-collega in gedachten, die borstkanker kreeg. En haar collega, die haar dochtertje aan kanker verloor. Dat komt extra hard binnen als je zelf twee kleine meisjes hebt. En hoe mooi is het om met zijn allen iets bij kunt dragen, aan een strijd die vaak zo machteloos lijkt?

Attelina Gjaltena - zwemt mee op 8 september

Olivier Honig zwemt vooral voor Olivier van Riel, die hij zich nog goed herinnert. Hoe supervrolijk hij was, en avontuurlijk. Hoe ze dingen buiten deden, of binnen speelden met de Lego. Waarschijnlijk gaat hij met een groepje jongens het water in, en sowieso met Bart, een goede vriend. Doen ze eerst een wedstrijdje wie het meeste geld inzamelt, om mensen te helpen die het echt nodig hebben.

Olivier Honig - zwemt mee op 8 september

De eerste twee keer zwom Marijke mee met de Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht, niet wetend dat ze de derde keer zelf borstkanker zou hebben. Ze had net 16 zware chemo’s, twee operaties en 20 bestralingen achter de rug, toen ze het water inging. Ze deed er ruim twee uur over. Inmiddels is ze weer een paar jaar verder, en gaat het haar naar omstandigheden goed.  Marijke mag dan agressieve cellen hebben gehad, volgens de oncoloog kan ze gewoon 85 worden. Al denkt ze zelf eerder aan 95.

Marijke Zoetelief - zwom mee in 2018, 2019 en 2022

Karitha Wassenaar richtte als voorzitter de Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht mee op, in 2018. Spannend was dat, intens, veel werk, dat ook. Maar het was geweldig om deel uit te maken van zo’n sterk team en ze hadden ook veel lol. Hoe belangrijk onderzoek naar kanker is beseft Karitha al te goed, sinds twee studievrienden een pittige vorm van kanker overwonnen. Dit jaar is ze deelnemer, samen met haar oud-bestuursmaatjes. Ze hoort altijd hoe je door het publiek gedragen wordt als je naar de finish zwemt: het lijkt haar fantastisch om dat nu zelf eens mee te maken.

Karitha Wassenaar - ex-voorzitter van de Swim, zwemt dit jaar zelf mee

Arts-onderzoeker Jeffrey van Putten doet onderzoek naar behandelingen op maat bij jongvolwassenen met kanker (AYA’s). Een kleine en daardoor onderbelichte groep. Hij doet onderzoek bij Hartwig Medical Foundation, een non-profit dna-lab in Amsterdam met een landelijke dna-database. Hij werkt aan het GENAYA-project, waarbij 1000 AYA’s een compleet dna-profiel van de tumor krijgen. Hierdoor kunnen ze mogelijk een behandeling op maat krijgen, en kunnen dna-gegevens van de tumor worden opgeslagen. Zo komen ze steeds meer te weten. Dit project wordt mogelijk gemaakt door giften zoals die van Fight Cancer. Zijn doel: de kennis die hij nu opdoet straks als oncoloog toepassen. Kanker de wereld uithelpen is lastig, maar mensen zo goed mogelijk behandelen, dat kan wel.

Jeffrey van Putten - Arts-onderzoeker, doet onderzoek naar behandelingen op maat bij jongvolwassenen met kanker

Vrienden van de Swim

Steun een deelnemer

Social media

Onze sponsoren

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail