Veel gestelde vragen

Wanneer is Swim to Fight Cancer Tilburg? 

Zondag 25 augustus 2019 

Waar vindt Swim to Fight Cancer Tilburg plaats? 

In de prachtige Piushaven gelegen in het centrum van Tilburg. 

Waar gaat al het opgehaalde geld naar toe? 

Belangrijk uitgangspunt voor de stichting Swim to Fight Cancer is dat we zuiver en integer handelen ten aanzien van kankerpatiënten, deelnemers, donateurs en sponsoren. Daarom zijn wij transparant in onze geldstromen. Swim to Fight Cancer Tilburg kent twee geldstromen, gekoppeld aan twee separate bankrekeningen:

  1. Inschrijfgelden en sponsorgelden uit de zakelijke markt. Deze worden gebruikt voor de organisatie van het evenement en voor eventuele opstartkosten voor het volgend jaar;
  2. Donatiegelden. Deze komen onder aftrek van transactiekosten volledig ten goede aan de Stichting Fight cancer.

Na afloop van het evenement wordt het totale bedrag van donaties openbaar gemaakt. 

Is het toegestaan om met flippers te zwemmen? 

Dit is niet toegestaan. 

Wie kunnen er deelnemen? 

Een deelnemer is minimaal 8 jaar, mag niet zwanger zijn en geen gezondheidsproblemen hebben. Tevens is een deelnemer minimaal in het bezit van een A zwemdiploma. Aan elke deelnemer wordt bij inschrijving gevraagd om dit te verklaren. Deelnemers jonger dan 16 jaar kunnen alleen meedoen met een goedkeuring van hun ouder en/of verzorger. De ouderverklaring is onderdeel van de online inschrijving. 

Wat zijn de afstanden die gezwommen worden? 

Swim to Fight Cancer kent een breed aanbod van verschillende soorten Swims. Het aanbod is terug te vinden in het menu bij deelname. 

Wat is de route? 

Er wordt gezwommen in de Piushaven. Start vanaf restaurant RAK, richting kanaal en weer terug met finish op de kop van de haven. Houdt onze social media in de gaten voor gedetailleerde informatie over de route. 

Hoe kan ik me voorbereiden? 

Swim to Fight Cancer Tilburg biedt zwemclinics in aanloop naar het event. Zowel indoor als outdoor worden er clinics gegeven. Houdt onze social media kanalen in de gaten voor meer informatie hierover. 

Wat heb ik nodig voor deelname?

Allereerst inschrijven natuurlijk! Wij verzorgen een badmuts (dragen hiervan is verplicht), handdoek en slippers. Het dragen van een wetsuit en waterschoenen zijn tijdens de swim sterk aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook extra drijfvermogen en bescherming op.

Kan ik me omkleden/opfrissen en waar kan ik mijn spullen laten? 

In het deelnemersdorp zijn er omkleedmogelijkheden, dames en heren apart van elkaar. Hier is tevens een bewaakte tassenpost. Na het zwemmen zorgen wij dat je lekker warm kunt douchen.

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren? 

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat? 

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen betaalt. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer plus de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (naast iDeal) ‘Factuur’ tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen, middels de factuur die je per mail krijgt. 

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kunnen wij dat namelijk helaas NIET voor je oplossen. 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

Je kunt doneren via iDeal of met creditcard. Uiteraard kun je ook vanuit het buitenland doneren alleen ondersteunen de betalingssystemen van onze website dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard, neem dan even contact met ons op via de e-mail, dan maken wij het voor jou in orde. 

Wat is de kwaliteit van het water in de Piushaven?

Het water in de Piushaven is geen officieel zwemwater. Met regelmaat wordt de kwaliteit van het water in de Piushaven getest. Maar uiteindelijk wordt de kwaliteit van het water beïnvloed door factoren waar het Hoogheemraadschap geen invloed op kan uitoefenen (zoals hevige regenval). 

Wij houden de waterkwaliteit zeer goed in de gaten. Indien de waterkwaliteit op 25 augustus onvoldoende blijkt te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht voor om maatregelen te nemen, zoals het inkorten van de route, het verplaatsen van het evenement, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. 

Hoe wordt de veiligheid in en langs het water bewaakt? 

Dankzij de inzet van drijvende krachten zoals de reddingsbrigade en duikvereniging zijn wij op en in het water en ook op de kade voorzien van gediplomeerde partijen. 

Waar is het evenemententerrein? 

Er wordt gezwommen in de Piushaven. Het evenemententerrein is gesitueerd aan de Piushaven vanaf de Barkstraat tot aan Lancierstraat. 

Hoe laat gaat het evenemententerrein open? 

Vanaf 13.00 uur. 

Wat is er allemaal te doen? 

Er is voor iedereen wat wils. Volop horeca gelegemheid en entertainenment. Ook een echte kidscorner met begeleiding.