Voorbereiding

Goed dat je mee gaat doen aan Swim to Fight Cancer! Op deze pagina vind je meer informatie over hoe jij je kan voorbereiden op jouw Swim. Denk aan trainingen, het regelen van een goed wetsuit enzovoort.

Succes en ook heel veel plezier bij je voorbereidingen. Laat het ons weten als we kunnen helpen!

KNZB TRAINING

Op zondag 27 augustus organiseren we, in samenwerking met het KNZB de open water zwemtraining.

Locatie: Roeivereniging De Honte, Middelburg
Aanvang: 12:30 uur
Start training: 13:00 uur

Verwacht einde: 15:00 uur
Wil je zelfstandig aan de slag om je conditie en/of techniek te verbeteren?
Dan zijn de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach iets voor jou! Onze partner KNZB biedt alle deelnemers van Swim to Fight Cancer  kosteloos toegang tot Mijnzwemcoach! Mijn zwemcoach is een platform waarop trainingsschema’s, tips en tricks te vinden zijn over zwemmen (in open water). Je kunt gebruik maken van meer dan 200 trainingsschema's gericht op jouw doel en niveau.

Wetsuits

Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim sterk aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. Je kunt op deze kaart altijd de watertemperatuur volgen, maar indien een wetsuit verplicht wordt gesteld zullen wij je als organisatie daar ook van op de hoogte stellen. 

De voordelen van het dragen van een wetsuit:
- Het beschermt je tegen de kou en tegen onderkoeling
- Je kan gemakkelijker zwemmen, omdat een wetsuit je meer drijfvermogen geeft. Daardoor lig je vlakker en hoger in het water, waardoor je gestroomlijnder door het water gaat. 

Het is wel van belang dat je een wetsuit draagt dat speciaal bedoeld is voor zwemmen (en niet voor watersport). Anders kan het het zwemmen juist moeilijker maken.

Mocht je zelf geen wetsuit hebben, kun je deze kopen of huren bij onze partner Dare2Tri. Je betaalt €30,- voor het huren van een wetsuit of kan er een met 10 procent korting kopen. Ook kan je hier bijvoorbeeld een saferswimmer kopen, wat helpt om veilig te kunnen trainen. Bekijk de website voor meer informatie.

We maken met onze organisatie later bekend bij welke training je eventueel kan komen om direct een pak van Dare2Tri mee te kunnen nemen en te passen! Je kan dan dus nog een aantal dagen/weken met jouw gekozen pak trainen, zodat je er helemaal aan gewend bent voor de Swim. Graag wel je maten doorgeven op de site van Dare2Tri (klik hieronder) zodat zij ook zeker weten jouw maat mee kunnen nemen naar de training.

Op het evenement kun je ook jouw pak bij de lokale organisatie weer inleveren.

Logo Dare2Tri Swim Breda

Veiligheid & gezondheid

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de 30 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw 60 minuten of zelfs langer over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met de borstcrawl. Trainen voor deze Swim raden wij dus zeker aan. De organisatie is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor trainingen. 

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, ervaren zwembegeleiders, veiligheidsboten, duikers, suppers enzovoort proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen. Zwemmen buiten de boeien is niet toegestaan.

Houdt er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer verder altijd op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijken te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor alle details.