Veel gestelde vragen

Wanneer vindt Swim to Fight Cancer Hoorn plaats?

Swim to Fight Cancer | editie Hoorn vindt plaats op zondag 14 juli 2019 tussen 13:00 en 17:00.

Moet ik als deelnemer verplicht een wetsuit dragen?

Voor je eigen veiligheid wordt sterk geadviseerd om een wetsuit te dragen. Als de watertemperatuur onder de 18 graden komt wordt een wetsuit zelfs verplicht. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook extra drijfvermogen en bescherming op. Zo kun je onderweg nog een beetje ‘uitrusten’.

Hoe worden de €75,- aan inschrijfkosten besteed?

Een terrechte en veelgestelde vraag. Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden doordat wij werken met twee verschillende rekeningen. Op de ene rekening komen het inschrijfgeld en eventuele gelden van sponsorpaketten voor bedrijven binnen en op andere rekening de donaties. Met het inschrijfgeld en eventuele sponsorpakketgelden worden de organisatiekosten gedekt. Donaties komen volledig ten goede aan KWF kankerbestrijding en wordt direct gericht gebruikt voor onderzoek naar kanker. De donaties komen dus niet op één grote hoop waar nog kosten vanaf gaan. 

Waarom €75,-?

Bij de organisatie van de Swim komt heel wat kijken, de haven wordt tijdelijk afgesloten en er wordt een compleet evenemententerrein ingericht op het Baatland. Daarnaast wordt er alles aan gedaan om jouw veiligheid te waarborgen. Denk aan de inzet van de reddingsbrigade en EHBO, maar ook het afsluiten van een speciale verzekering. Daarnaast zijn er nog tal van faciliteiten, diensten en materialen die ingekocht moeten worden. Deelnemers krijgen bijvoorbeeld naast een medaile, badmust en badjas, ook een warme douche en maaltijd aangeboden. 

Uiteraard probeert de organisatie de kosten zo laag mogelijk te houden. Zo proberen we met bedrijven zoveel mogelijk deals te sluiten met een gesloten beurs. Blijft er na aftrek van de kosten geld over? Dan kunnen deze gelden alsnog overgeboekt worden op de donatie rekening ten goede van KWF voor onderzoek naar kanker.