Organisatie

Swim to Fight Cancer Gouda wordt georganiseerd door een lokaal kernteam, ondersteund door het landelijke team van Stichting Fight cancer. Maak hier kennis met het kernteam!

Andy Koolmees | Initiator en verbinder

"Ik ben mijn peetoom, een hele goede vriend en neef verloren aan verschillende vormen van kanker. Toen ik hoorde dat gemeente Gouda gevraagd was om iets te gaan doen voor Stichting Fight Cancer en ik benaderd werd om dit evenement op poten te gaan zetten, heb ik regelmatig aan hen gedacht.

Ik kreeg zelf kippenvel toen ik tijdens de eerste Singel Swim Gouda in 2016 onder een haag van mensen langs de Turfsingel en op de Guldenbrug door zwom. Het was één van de mooiste ervaringen tijdens de ruim 2000 sportwedstrijden waaraan ik meegedaan heb.

Laten we na Gouda 750 jaar nogmaals laten zien dat we een bruisende, coherente stad zijn met betrokken en sociale inwoners, die haar steentje wil bijdragen aan verbeteringen in de wereld. Maar ook voor de speciale ervaring om "onder" de voormalige kaarsenfabriek, kaaspakhuizen op de Vest, molen de Roode Leeuw en langs de Garenspinnerij, Kleischuur en voormalige asschuur (nu So What) te zwemmen. Ik sluit me aan bij de woorden van de trouwste Singel Swims-deelnemer Gerrit de Haan: ,,Normaliter mag je niet in de Museumhaven zwemmen, nu wel!" Dus grijp die kans en doe allen mee!”

Jeroen van den Tweel | Veiligheid & logistiek

Jeroen doet al heel lang aan triatlon, maar is pas sinds dit jaar serieus begonnen met zwemtechniektrainingen. "Er is bijna geen mooier gevoel dan op een vroege ochtend onder een strakblauwe lucht een zwemtocht maken in de Reeuwijkse plassen!"

Swim to Fight Cancer Gouda is voor Jeroen geslaagd wanneer deelnemers blij uit het water stappen en er op de dag zelf een soort verbondenheid tussen deelnemers en toeschouwers heerst. "Meetbare doelen in de zin van zoveel euro's opbrengst vind ik minder belangrijk. Ik kijk het meest uit naar het moment dat de eerste deelnemer het water in gaat; dan gaan alle voorbereidingen eindelijk leiden tot een mooi evenement en dat lijkt me een spannend moment."

Op de vraag waarom iedereen mee moet doen, heeft Jeroen een duidelijk antwoord klaar. "Om jezelf uit te dagen een sportieve prestatie te leveren en je omgeving uit te dagen om je daarbij te sponsoren; het doel blijft uiteindelijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. En dat gaat ons allemaal aan; iedereen kent wel iemand die met kanker te maken heeft (gehad). En, we gaan er gewoon een hele mooie dag van maken waar je bij wilt zijn!"

Marcel Oomens | Penningmeester

Ik vind het heerlijk om lekker in de buitenlucht, recreatief te sporten: hardlopen en sinds vorig jaar ook zwemmen met de Groene Hart Zwemmers. Zodoende leerde ik Andy kennen en raakte ik zijdelings betrokken bij alle evenementen die door het jaar in Gouda worden georganiseerd.

Toen Andy vroeg of ik het penningmeesterschap op me wilde nemen, sprong ik dan ook graag in de bres voor Swim to Fight Cancer Gouda!

In m’n nabije omgeving heb ook ik regelmatig te maken met kanker. Gelukkig is dat tot nu toe altijd goed afgelopen. Dat komt natuurlijk door alle onderzoek die zijn gedaan en nog steeds worden gedaan. Daarom zet ik me van harte in voor kankeronderzoek en Swim to Fight Cancer Gouda, want onderzoek is en blijft voorlopig hartstikke nodig. Doe jij ook mee?

Jansien van Dijk | Marketing en communicatie

Jansien doet al heel lang aan triathlons en van de drie onderdelen is openwaterzwemmen haar favoriet. "Toen ik hoorde dat Andy vrijwilligers zocht voor dit mooie event, heb ik niet lang getwijfeld. Ik draag graag mijn steentje bij aan dit belangrijke doel en hoop ook veel mensen enthousiast te maken voor het openwaterzwemmen. 

Het evenement is voor mij geslaagd als we de deelnemers een onvergetelijke dag kunnen bezorgen en we natuurlijk een geweldig bedrag ophalen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen verhaal en redenen om mee te doen. Ik hoop dat we vanuit het marketing- en communicatieteam een aantal verhalen kunnen uitlichten om zo nog meer mensen te inspireren. 

Ik kan niet wachten op het startschot van de allereerste editie van Swim to Fight Cancer Gouda. Het wordt ongetwijfeld een bijzonder avontuur!

Vera Konijn | Marketing en communicatie

"Ik heb zelf meer met hardlopen dan met openwaterzwemmen, dus ik vind het fijn dat ik ook als vrijwilliger mijn steentje bij kan dragen aan dit bijzondere evenement. Als lid van het communicatieteam hoop ik dat we zoveel mogelijk Gouwenaars (en mensen uit de regio) kunnen inspireren om mee te doen aan de swim.

In Nederland krijgt 1 op de 3 mensen de diagnose kanker. Iedereen kent wel iemand die ermee te maken heeft of heeft gehad. Ik hoop dat we met elkaar een mooi bedrag ophalen, zodat er meer onderzoek kan worden gedaan naar kanker.

Het wordt een evenement met een lach en een traan.”