Trainingen

Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de dertig minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw zestig minuten over. Met schoolslag zwem je, in het algemeen, aanmerkelijk langzamer dan met borstcrawl.

Voor wat betreft de keuze van de afstand. Kies een afstand die past bij je zwemkwaliteit en mate van geoefendheid*. Trainen voor dit evenement wordt aangeraden, er zijn diverse trainingsmogelijkheden. Houd de site en de social media in de gaten voor de verschillende initiatieven. Tenzij nadrukkelijk vermeld is de organisatie niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de trainingen.

* In het belang van de veiligheid moeten deelnemers van de 2,5 km die niet in het bezit zijn van een KNZB-licentie, door middel van een test in het Wantijbad (in Dordrecht), aantonen dat zij binnen het uur een afstand van 2,5 km kunnen afleggen.

DTP-prik (tetanusprik)

Het is goed om te controleren of je in de laatste tien jaar een DTP-prik (in de volksmond: tetanusprik) hebt gehad. Indien dit niet het geval is raden we aan deze in de voorbereiding wel te halen. Zoek contact met de GGD in jouw omgeving.

Zwemtest

Binnenkort meer informatie.