Trainingen

Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de dertig minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw zestig minuten over. Met schoolslag zwem je, in het algemeen, aanmerkelijk langzamer dan met borstcrawl.

Voor wat betreft de keuze van de afstand. Kies een afstand die past bij je zwemkwaliteit en mate van geoefendheid*. Trainen voor dit evenement wordt aangeraden, er zijn diverse trainingsmogelijkheden. Houd de site en de social media in de gaten voor de verschillende initiatieven. Tenzij nadrukkelijk vermeld is de organisatie niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de trainingen.

* In het belang van de veiligheid moeten deelnemers van de 2,5 km die niet in het bezit zijn van een KNZB-licentie, door middel van een test in het Wantijbad (in Dordrecht), aantonen dat zij binnen het uur een afstand van 2,5 km kunnen afleggen.

DTP-prik (tetanusprik)

Het is goed om te controleren of je in de laatste tien jaar een DTP-prik (in de volksmond: tetanusprik) hebt gehad. Indien dit niet het geval is raden we aan deze in de voorbereiding wel te halen. Zoek contact met de GGD in jouw omgeving.

Trainingsdagen

Onder begeleiding van de Reddingsbrigade Dordrecht kan er getraind worden in de havens van Dordrecht om zo ervaring op te doen met lange afstanden zwemmen in buitenwater.

De trainingsdagen voor City Swim Dordrecht 2019 zijn als volgt:

  • woensdag 31 juli
  • woensdag 7 augustus
  • woensdag 14 augustus
  • woensdag 21 augustus
  • woensdag 28 augustus

De trainingen starten om 19.30 uur bij de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging op de Houttuinen 29 in Dordrecht.

Belangrijk

Alleen op woensdagavond is het toegestaan om te zwemmen omdat wij dan een ontheffing van de gemeente hebben. Op alle andere tijden is het verboden om te zwemmen in de havens van Dordrecht.

Zwemtest

Heb jij je ingeschreven voor de 2,5km maar ben je niet in het bezit van een KNZB-licentie? Dan dien je een zwemtest af te leggen in het Wantijbad om aan te tonen dat je de 2,5km binnen een uur kan zwemmen.

Het afleggen van de zwemtest is tussen 18.00 en 20.00 uur mogelijk op:

  • dinsdag 13 augustus
  • donderdag 15 augustus
  • dinsdag 20 augustus
  • donderdag 22 augustus

Op de dinsdag avonden vanaf 18.30 uur wordt er in het Wantijbad ook borstcrawl cursus gegeven.