Wat is Swim to Fight Cancer?

Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight cancer, dat in 2014 is ontstaan. Het is een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en (bedrijven)teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. In de afgelopen tien jaar hebben er al ruim 50 Swims plaatsgevonden in meer dan 20 steden door heel het land. En inmiddels hebben we met alle Swims een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers. 

Elk jaar doen duizenden mensen mee aan Swim to Fight Cancer. Mensen die zelf met kanker te maken hebben (gehad) en mensen die iemand in hun omgeving kennen die ziek is (geweest) of er niet meer is. We hopen dat alle deelnemers hun gevoel van onmacht om kunnen zetten in kracht door mee te doen aan Swim to Fight Cancer. De zwemmers halen in hun omgeving zoveel mogelijk geld op voor baanbrekend onderzoek naar kanker.  

Het idee om in Amersfoort ook een Swim to Fight Cancer te organiseren is in 2016 ontstaan en in 2018 concreet geworden. Limore Noach, voormalig directeur van Fight Cancer, is een goede vriendin van initiatiefneemster Lisette Ouwerkerk. Lisette maakte vanaf de zijlijn al enkele jaren mee wat voor prachtig werk de stichting Fight Cancer verricht. Toen Lisette zelf in aanraking kwam met kanker, begon het idee te borrelen. Samen met Limore en het team van Fight Cancer is een plan gemaakt om ook in Amersfoort dit mooie evement neer te zetten. Lisette heeft een aantal enthousiaste mensen om zich heen verzameld en het idee werd werkelijkheid! In de september 2019 werd de eerste Swim in Amersfoort georganiseerd en dat was een heel groot succes. Wat een prachtig evenement om mee te maken. De tweede editie op 11 september 2022 was een groot succes met meer dan € 200.000,- voor onderzoek. We hopen dat de derde editie op 13 juli 2024 minstens zo´n succes wordt!

Wil je weten waar er dit jaar allemaal gezwommen wordt? Bezoek dan de homepage van swimtofightcancer.nl. 

Hoe werkt het?

filter_1

Stap 1:
Schrijf je in door hierboven op "Doe Mee!" te klikken.

filter_2

Stap 2:
Creëer je eigen pagina op onze website. Maak deze pagina zo persoonlijk mogelijk (voeg een profielfoto en je verhaal toe). 

filter_3

Stap 3:
Vraag zoveel mogelijk mensen om een donatie te doen om jou te steunen. Deel jouw persoonlijke pagina of de tikkie-link die je van ons ontvangt. 

filter_4

Stap 4:
Optioneel: Maak een team aan om samen met je familie en vrienden het water in te duiken en haal samen donaties op! 

filter_5

Stap 5:
Een goede voorbereiding is het halve werk! Denk bijvoorbeeld aan vooraf trainen zodat je jouw afstand aan kan.

filter_6

Stap 6:
Zwem samen met alle andere zwemmers mee! Samen dragen we bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.

Inschrijfgeld

We vragen je om inschrijfgeld te betalen om mee te doen aan Swim to Fight Cancer. Met deze inschrijfgelden kunnen we een deel van de kosten voor het evenement voldoen.

Je krijgt er ook iets voor terug! Iedere deelnemer kan kosteloos meedoen aan zwemtrainingen en ontvangt onder andere een badmuts en een welverdiende medaille. Ook voor eten, drinken en entertainment wordt gezorgd!

Inspanningsverplichting

Omdat we graag zoveel mogelijk geld voor onderzoek willen ophalen, is er een inspanningsverplichting van €350 aan donaties per deelnemer. Voor kinderen bedraagt deze €100.

Vaak is een appje in je familie- of vriendengroep al genoeg om de inspanningsverplichting te halen. Gemiddeld haalt een Swim to Fight Cancer-deelnemer €600 op. Bekijk onder het kopje Deelnemers onze Donatiewerving tips! 

Transparante geldstromen

Swim to Fight Cancer kent twee geldstromen die gekoppeld zijn aan twee (aparte) bankrekeningen:

1. Inschrijfgelden en sponsorgelden uit de zakelijke markt: deze worden gebruikt voor de organisatie van het event en eventuele opstartkosten voor het komend jaar;

2. Donatiegelden: deze komen met aftrek van eventuele transactiekosten ten goede aan Stichting Fight cancer en gaan naar kankeronderzoek.