Veelgestelde vragen

Wat zijn de corona regels die deelnemers moeten weten?

Coronatoegangsbewijs, legitimatie en badmutsnummer = toegang

  1. Omdat we nog te maken hebben met corona, ben je verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien* voordat je toegang krijgt tot het Swim-terrein. Je kunt de volgende coronabewijzen gebruiken: een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag via testen voor toegang. Al deze mogelijkheden kun je laten zien via de CoronaCheck-app. Heb je geen telefoon bij je, dan moet je een papieren coronabewijs meenemen via CoronaCheck.nl. Kun je geen toegangsbewijs laten zien, dan heb je geen toegang en kun je niet deelnemen. Om een veilige dag te faciliteren, zijn we dit verplicht en hierin streng!
    * Kids Swim: kinderen van 10 t/m 12 jaar die geen coronatoegangsbewijs hebben, adviseren we een zelftest te doen voor zij het evenement bijwonen.
  2. Neem ook je legitimatiebewijs mee. Je legitimatie wordt gecheckt met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Dan mag je het Swim-terrein op.
  3. Je ontvangt nog een mail (van een externe partij) met jouw unieke badmutsnummer, zodat de registratie en het zwemmen veilig verloopt. Zorg ervoor dat je de mail kunt laten zien (op mobiel, geprint) of anders onthoud je het nummer. Het is verplicht deze badmuts te dragen tijdens het zwemmen! Bij de start en finish van het zwemmen word je aan- en afgemeld.

Coronaregels
Er geldt een bezoekersnorm van maximaal 750 bezoekers op het afgebakende Swim-terrein. Dit betekent dat jij als deelnemer maximaal één bezoeker het Swim-terrein mee kunt opnemen. Jouw metgezel mag ook alleen het terrein op als een coronatoegangsbewijs en legitimatie wordt overhandigd (zie stap 1 en 2 hierboven). 
Alle overige bezoekers die jou komen aanmoedigen kunnen niet het Swim-terrein op, maar kunnen je vanaf het terras van Landal Stroombroek of langs de waterkant naast het terrein aanmoedigen (daar is tevens mogelijkheid voor een hapje/drankje). We hopen op ieders begrip en ook hier geldt dat we ons aan de regels moeten houden!

Op het Swim-terrein hoeven we geen 1,5 meter afstand te bewaren en heb je geen vaste zitplaats. Basisregels voor iedereen: was vaak en goed je handen en blijf thuis bij klachten. Op het terrein is desinfectiemiddel aanwezig.

Hoe wordt gezondheid en veiligheid in en op het water bewaakt?

Dankzij de inzet van partijen zoals de Corona coördinator, de ReddingsBrigade, het Rode Kruis, etc., zijn wij op en rond het zwemwater voorzien van artsen, gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, duikers, ervaren zwembegeleiders, SUP's en security-boten.

Waar kan ik parkeren?

Het Swim-terrein is alleen toegankelijk via de hoofdingang van Landal Stroombroek. Adres: Landweerswal 2 in Braamt. Na de rotonde kun je de auto direct aan de rechterkant de hele dag gratis parkeren op het parkeerterrein van Leisurelands. Er zijn verkeersregelaars aanwezig. Kom je op de fiets, dan fiets je door tot de stenen trap voor de fietsenstalling.

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren?

Ja, er is een mobiele versie van deze website. Deze kun je zowel gebruiken om je in te schrijven als om te doneren, mits je een mobiele app van je bank hebt geïnstalleerd die dit ondersteunt.

De 4 kilometer zou toch ook een te zwemmen afstand zijn?

De Swim Achterhoek heeft op verzoek van een aantal wedstrijd en lange-afstand zwemmers ook de 4 kilometer opgenomen in het programma. Zij zwemmen de 2 km ronde 2 keer. We willen vanwege de veiligheid deze afstand tot een paar mensen beperken. Deze mensen hebben zich inmiddels al ingeschreven, en zij zullen in staat worden gesteld de 4 km te zwemmen. Voor iemand met een normale tot goede conditie is 2 km een grote prestatie, mensen onderschatten daarbij ook vaak het verschil tussen deze afstand in het zwembad en in het 'open water'.

Wat is een Kids Swim deelnemersverklaring?

Kinderen (onder de 18 jaar) hebben een getekende toestemmingsverklaring nodig van de ouder/verzorger voor deelname. Deze vind je hierHet getekende document dient uiterlijk 5 september in ons bezit te zijn via: info@achterhoek.swimtofightcancer.nl.

Zonder deze verklaring van ouder/verzorger mag de organisatie kinderen niet laten deelnemen.

Wat adviseert de organisatie ten aanzien van het zwemmen met of zonder wetsuit?

We raden sterk aan om voor je eigen veiligheid een (full) wetsuit en eventueel waterschoenen te gebruiken, zeker als de temperatuur onder de 20 graden is. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Als de watertemperatuur lager is dan 18 graden , dan is een wetsuit zelfs verplicht. Zeker voor niet getrainde zwemmers is het raadzaam dit advies op te volgen. Bovendien raden wij deze deelnemers aan om in dit zwempak te trainen.

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?

Stuur een mail, een facebookbericht of een tweet met de link van je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina doneren, dan doneren ze aan jou.

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden?

Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden doordat wij werken met twee verschillende rekeningen. Op de ene rekening komen het inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden binnen en op andere rekening de donaties, Met het inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden worden de organisatiekosten gedekt. 

De donaties komen minus transactiekosten ten goede aan onderzoek. Na afloop van het evenement wordt de eerste stand doorgegeven. Daarna wordt het definitieve totale donatiebedrag openbaar gemaakt.

Ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat nu?

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, neem dan contact met ons op.

Wie kunnen er deelnemen aan Swim to Fight Cancer Achterhoek?

Een deelnemer is minimaal 10 jaar, mag niet zwanger zijn en mag geen gezondheidsproblemen hebben. Tevens is een deelnemer minimaal in het bezit van zwemdiploma A. Aan elke deelnemer zal voor de start worden gevraagd om dit te verklaren. Deelnemers jonger dan 18 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger. Hiertoe dient de 'ouderverklaring' te worden ingevuld tijdens het registreren.

Mogen de bedrijven achter businessteams acties op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

Ja natuurlijk! We omarmen alle initiatieven die geld opleveren voor het goede doel. We vernemen als organisatie echter graag van tevoren welke acties worden ondernomen. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht. De stichting Swim to Fight Cancer is echter in geen geval verantwoordelijk voor acties die door derden op touw worden gezet.

Is het toegestaan om met flippers te zwemmen?

Nee. Het gebruik van flippers is niet toegestaan.

Hoe organiseren jullie de mogelijkheden tot het omkleden en douchen?

Zowel business teams als individuele deelnemers kunnen zich omkleden in de registratielocatie. Ze ontvangen hierover ruim van tevoren meer informatie. Hier kunnen zij hun spullen in een bewaakte ruimte achterlaten. Bij de finish is er de mogelijkheid om (weliswaar met koud water) te douchen. 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen?

Ja, dat kan. Betalingen gaan via I-Deal of creditcard.

Waarom wordt er € 0,79 gevraagd bij deelname of een donatie?

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 0,79 aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten.