De donaties gaan naar...

Met de opbrengsten van LoveLife Run Hilversum wordt het onderzoek van Prof. Gerrit Meijer (Antoni van Leeuwenhoek ism Sanquin) gesteund. Voor veel vormen van kanker geldt: hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans op een succesvolle, minder belastende behandeling. In dit project willen de onderzoekers zoeken naar sporen in het bloed die de aanwezigheid van een vroege tumor verklikken. 

Daarnaast gaat er een substantiele bijdrage naar een lokaal onderzoek in Ter Gooi MC.
Chemotherapie-geïnduceerde perifere neuropathie (CIPN) is een bijwerking van chemotherapie die kan leiden tot levenslange pijnklachten en beperkingen in het dagelijks leven. Het uit zich als tintelingen/prikkelingen, gevoelsverlies en brandende pijn aan vooral de handen en voeten, maar soms ook naar de benen en/of armen en kan gepaard gaan met kramp of spierzwakte. Sinds Mei 2022 heeft de afdeling medische oncologie van Tergooi MC als eerste ziekenhuis in Nederland totaal 5 apparaten in gebruik die zorgen voor gecontroleerde hand/voetkoeling, en sinds Juni 2022 werken voor dit onderzoek verpleegkundigen en medisch specialisten samen om de effecten te meten en de resultaten hiervan in kaart te brengen.

Love life. Fight cancer.

In Nederland krijgen meer dan 124.000 mensen per jaar kanker, dit zijn er 14 per uur en 300 per dag. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ wil Fight cancer mensen inspireren om in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. Je kunt op verschillende manieren helpen. Zo kun je een eigen actie starten voor Fight cancer, deelnemen aan een van onze evenementen, donateur worden of je inzetten als vrijwilliger. Zo dragen we samen bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte is. 

Wetenschappelijk onderzoek én preventie zijn heel belangrijk om onze missie te realiseren. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen en om mensen de juiste voorlichting te geven, is nog steeds heel veel geld nodig. Wil jij meer weten over stichting Fight cancer en over de onderzoeken die wij steunen? Klik dan hier