Tzippy (12) organiseert benefietmusical voor kinderen met kanker in hun omgeving

31 Dec 2019

De vader van actrice Tzippy de Wolff (12) heeft binnen een jaar voor de tweede keer de diagnose kanker gekregen. Daarom organiseert ze nu een benefietvoorstelling van ‘Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks’.

Tzippy wil op deze manier graag iets doen voor kinderen die ook in hun omgeving met kanker te maken hebben, vertelt ze aan LINDA.nl.

Machteloos

Sinds september speelt ze de titelrol van Foeksia de miniheks in de kindermusical Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks. Dat doet Tzippy met veel plezier, maar de ziekte van haar vader geeft haar vaak een “machteloos” gevoel, vertelt ze. “Er worden veel dingen georganiseerd voor mensen met kanker, maar soms vergeten we de mensen in hun omgeving.”

Lees ook
Julia (21) liet zich twaalf uur opsluiten voor het goede doel en zó voelde dat

Want ook voor hen is de diagnose kanker “best wel heel zwaar”, weet Tzippy uit eigen ervaring. Net als haar vader krijgt ook de moeder van haar tegenspeler Giando Lauwerens – Dolfje – op dit moment zware chemotherapieën. “Dat heeft een grote impact op je familie.”

Kanker

Daarom wil Tzippy graag iets doen voor kinderen die ook in hun omgeving met kanker te maken hebben. Dit kan bijvoorbeeld een broer of zus zijn, maar ook een neefje, ouder, opa of oma, een leraar of een vriendje. Zij mogen op 19 januari 2020 gratis naar de voorstelling. “Ik hoop dat ze dan een momentje níet aan alle erge dingen hoeven te denken en even kunnen genieten.”

Lees ook
Jalal (26) geeft geen feestje voor zijn verjaardag, maar een benefietavond

De hele cast, Rick Engelkes producties én Schouwburg Amstelveen reageerden meteen enthousiast op Tzippy’s plan. “Heel lief, want niemand verdient er iets aan.” Je kunt ook kaartjes voor de voorstelling kopen en op die manier Fight Cancer steunen, een organisatie die zich inzet voor onderzoek naar en preventie van kanker. “Iedereen is welkom”, zegt Tzippy. “Ook als je dit doel wilt steunen en niet rechtstreeks te maken hebt met de ziekte.”

Fight Cancer

Alle opbrengsten van de benefietvoorstelling  gaan naar Fight Cancer. Ook kun je hier geld doneren. Inmiddels is er al bijna zevenduizend euro opgehaald.

Gezinnen en kinderen die in hun omgeving met kanker te maken hebben of hebben gehad mogen de benefietvoorstelling op 19 januari 2020 om twaalf uur ’s middags gratis bezoeken in Schouwburg Amstelveen. Wil je graag komen kijken? Mail dan naar musicaltofightcancer@gmail.com.