Swim to Fight Cancer Amstel 2023

01 May 2023

Swim to Fight cancer Amstel keert terug. Doe jij ook mee?  

Na een succesvolle eerste editie op 10 september 2022, waarmee maar liefst € 67.000 is opgehaald, keert de Swim to Fight cancer Amstel terug. Op zaterdag 8 juli 2023 springen de deelnemers bij de restaurants de Amstel in om daar ook weer feestelijk onthaald te worden. Iedereen vanaf 10 jaar kan weer meedoen. Laat je door familieleden, vrienden en collega's sponsoren en haal zo samen met anderen geld op voor onderzoek naar methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen. De opbrengst van de donaties gaat rechtstreeks naar de volgende onderzoeken. 

‘Een ervaring om nooit te vergeten’
Dat is de veelgehoorde reactie van de deelnemers van vorig jaar. Meezwemmen biedt veel mensen de kans om hun gevoel van onmacht om te zetten in kracht. Niet machteloos aan de zijlijn staan, maar iets kunnen doen. Deelnemers voelen een enorm gevoel van saamhorigheid en verbinding op de dag zelf. Een oud-deelneemster wist het raak te verwoorden: ‘ik deed mee om deze rotziekte de finish toe roepen. Je hoeft geen topsporter te zijn want het gaat niet om je tijd. De organisatie zal je steunen, het publiek zal voor je juichen en je wordt als een kampioen onthaald bij de finish.'

De foto's  en de after movie geven een prachtige terugblik op vorig jaar. 

En hiervoor doe je het 

De opbrengst van de donaties gaat rechtstreeks naar de volgende onderzoeken. Dit filmpje van het NOS jeugdjournaal waarin twee broers geld ophalen voor kankeronderzoek zegt alles. 

Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan de Swim 

Volwassenen (vanaf 16 jaar): afstand 1 of 2 kilometer 

Kids Swim (10 tm 15 jaar): afstand 500 meter

Business team Vorm een team samen met collega’s of relaties!

Een actie opzetten is mogelijk als individu maar ook als team. Bijvoorbeeld met je buren, het tennis/voetbal/hockey/dansteam, je klas. Noem maar op. Je haalt dan samen donaties op en je bereidt je samen voor op de swim. Daarnaast biedt de Swim bedrijven de kans haar betrokkenheid bij een sportief evenement dat zich inzet voor een goed doel zichtbaar te tonen.

Wil je niet zelf zwemmen, maar wel een steentje bijdragen?

Dat kan. Een deelnemer steunen is goud waard. 

Om dit evenement mede mogelijk te maken, zijn we ook altijd op zoek naar sponsoren. Als sponsor van Swim to Fight Cancer kun je rekenen op veel toeschouwers en media-aandacht. Wil jij ook een partner van ons worden of meedo

Team Swim to Fight Cancer Amstel 

www.swimtofightcancer.nl

Samen onze droom waar maken: Love life. Fight cancer.