Swim to Fight Cancer nu ook in singels Breda

03 Apr 2019

Duik in de Bredase singels voor kankeronderzoek met Swim to Fight Cancer

BREDA - Zwemmen door de Bredase singels om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dat is de opzet van het nieuwe evenement Swim to Fight Cancer dat op zondag 1 september voor het eerst plaatsvindt in Breda.

Deelnemers zwemmen vanaf het Spanjaardsgat door de singels naar de vuurtoren bij het Valkenberg en keren daar weer terug naar de haven. Een tocht van grofweg 2 kilometer. Kinderen tussen de 8 en 16 jaar kunnen meedoen aan een Junior Swim van 250 of 500 meter in de Haven. 

Bedoeling is om vooraf donateurs te werven om op die manier zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankeronderzoek. Het ingezamelde bedrag wordt diezelfde dag nog bekendgemaakt.

De zwemactie voor het goede doel wordt al langer in heel wat meer steden gehouden, waaronder in Tilburg, Eindhoven, Dordrecht en Nijmegen is het evenement. De organisatie hoopt in Breda ongeveer duizend deelnemers in het water te krijgen. 

Aanmelden voor de zwemtocht kan via de website swimtofightcancer.nl/breda. De kosten bedragen bij voorinschrijving 49,50 euro voor volwassenen 15 euro voor kinderen.