Swim to Fight Cancer Den Bosch: er is veel geld nodig

10 Apr 2019

Swim to Fight Cancer (weer) in Den Bosch: ‘Er is veel geld nodig’

DEN BOSCH - Aan de Groote Hekel in Den  Bosch komt op 15 september een grote blauwe glijbaan te staan voor de start van Swim to Fight Cancer. Voor de vierde keer wordt dit evenement gehouden om geld bijeen te krijgen voor KWF Kankerbestrijding.  Langs de Vestingwerken leidt de tocht via de Singelgracht naar de Stadsdommel. 

Tot 1 juni bedragen de inschrijfkosten 75 euro per persoon (daarna 90 euro). Voor deelname aan de totale afstand van 2 kilometer geldt een minimumleeftijd van 15 jaar. Er zijn ook Business Teams met maximaal 5 deelnemers die in totaal duizend euro inschrijfgeld moeten betalen.  Zij kunnen op 15 mei naar een lezing van bestuursvoorzitter Marc Lammers.

Kinderen 

 Er zijn ook zogenaamde Family & Friends teams (vanaf vier zwemmers). Verder is er voor  acht tot en met vijftienjarigen een 800 meter lange Kids Swim die start op het Vughtereiland. Leden van de Reddingbrigade houden toezicht op de kinderen die niet zoals twee jaar geleden zijn verplicht om met een ouder te zwemmen. De kinderen kunnen met minimaal vier deelnemers een team vormen.  

Voorzitter Marc Lammers: ,,Soms vraag ik me af of ik iemand ken die niet van dichtbij te maken heeft gehad met kanker. Helaas is ook mijn moeder een aantal jaar geleden aan kanker bezweken. De diagnose was hard en helder: 'u bent uitbehandeld'. Nu, jaren later, volgen de medische ontwikkelingen elkaar sneller op dan ooit. Ik geloof zelfs dat er een tijd komt waarin de diagnose er voor velen wat rooskleuriger uit gaat ziet. Om de ontwikkelingen nog sneller te laten verlopen is er geld nodig, veel geld.’’

Ruud van Nistelrooy

Twee jaar geleden sprongen ruim 800 mensen onder wie Ruud van Nistelrooy, Ton Rombouts en Maarten van der Weijden in het water voor Swim to Fight Cancer. Dat gebeurde in de IJzeren Man in Vught omdat het rivierwater in Den  Bosch te vies was.   

Dit jaar behoort Roger Schouten (burgervaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd) tot de deelnemers. 

Meer informatie via swimtofightcancer.nl/denbosch