Het Swim to Fight Cancer seizoen is geopend!

03 May 2017

Vol trots kondigen we aan dat er deze zomer in maar liefst zeven steden gezwommen kan worden voor kankeronderzoek. Swim to Fight Cancer is een unieke zwemtocht van ca. 2000 meter door natuurlijk buitenwater in een stad.  In 2014 begonnen in ’s-Hertogenbosch, in 2015 uitgebreid naar Dordrecht, en inmiddels zal er dit jaar ook een Swim to Fight Cancer plaats vinden in Eindhoven, Delft, Doetinchem, Hoorn en Apeldoorn.

De afgelopen jaren is er door alle edities samen ruim 1,8 miljoen euro opgehaald voor fellowships, beurzen voor jonge onderzoekers. Lees hier meer over onze fellows. Ook dit jaar gaan we met elkaar zwemmen om meer onderzoek mogelijk te maken. Zodat kanker op een dag geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Het evenement is geschikt voor ervaren en onervaren zwemmers, voor jong en oud. Er zijn in elke stad mogelijkheden om samen te trainen. Ben je echt geen zwemmer? Vrijwilligers zijn ook een enorme aanwinst! En natuurlijk kun je ook alle zwemmers komen aanmoedigen op de dag zelf. Kijk op swimtofightcancer.nl en schrijf je in!