Belangrijke update: Swim to Fight Cancer Breda

06 Sep 2021

Ben jij al (bijna) klaar voor de Swim? Binnenkort is het zover en duik jij het water in. 
Via deze weg willen we je graag de laatste informatie geven over vervoer, wetsuits, je badmuts en registratiebandje en meer. 
Lees dit dus goed door!

Vervoer
Gezien de krappe verkeerssituatie bij de Kuil kun je helaas NIET PER AUTO naar de Kuil komen. Er is geen parkeerruimte beschikbaar voor auto’s. Wegen moeten vrijgehouden worden voor de veiligheidsdiensten. Gelukkig zijn er ruim voldoende alternatieven:

  • Per fiets. Het gezonde alternatief. Er is een fietsenstalling waar plaats is voor 500 fietsen!
  • Lopend. Nog gezonder.
  • Per scooter. Aan de Weimersedreef hebben wij een ruimte gereserveerd voor scooters.
  • Met de pendelbus. Parkeer je auto op het parkeerterrein P5 van het stadion van NAC Breda, Stadionweg, Breda. Zoek de Swim to Fight Cancer beach flag die tegen het stadion staat. Vanaf 11.45 uur vind je daar gratis pendelbussen van Arriva om je snel en veilig naar de Kuil te brengen. Neem een mondkapje mee (verplicht in de bus) en houd je aan 1,5 meter afstand.
  • Kiss + Ride: Laat je voor de Kuil afzetten en later weer ophalen.

Wetsuit
De watertemperatuur van de Kuil ligt de laatste dagen rondom de 19 graden. Een wetsuit kan dan fijn zijn, het is wat warmer en geeft je meer drijfvermogen. Alleen als de temperatuur onder de 18 graden zakt wordt een wetsuit verplicht, omdat de kans op onderkoeling dan te groot is. Tijdens de laatste training op woensdag 8 september in de Kuil is Dare2Tri aanwezig van 18.30-20.30 uur en kun je een wetsuit passen, huren en meteen uitproberen. Meer informatie over wetsuits en trainingen vind je hier.

Training 8 september
Op woensdag 8 september is de laatste training in de Kuil van 19.30-20.30 uur. Je kunt dan zwemmen over de gehele plas. Erg belangrijk om dit een keer te proberen als je nooit buiten zwemt.Er zijn voldoende trainers aanwezig om je in en rond het water te begeleiden. Interesse? Meld je aan door te mailen naar info@breda.swimtofightcancer.nl

Uitgifte badmuts en registratiebandje op 8 september

Om de drukte te spreiden willen wij je de badmuts en registratiebandje al voor de Swim uitreiken. Dit kan je tijdens de training op 8 september tussen 18.30-21.00 uur ophalen. Probeer dan ook zoveel mogelijk badmutsen en registratiebandjes voor deelnemende gezinsleden, vrienden, collega’s of teamleden mee te nemen. Woon je verder weg en lukt het je niet dit vooraf op te (laten) halen neem dan contact met ons op via info@breda.swimtofightcancer.nl. Wij proberen dan een oplossing te vinden.

Corona in het kort
Zonder geldig toegangsbewijs en/of geldige coronacheck mogen we je niet toelaten. Houd daarnaast rekening met het volgende:

  • Bij klachten blijf je thuis. Indien je dit ruim voor het event weet, meld je je af op info@breda.swimtofightcancer.nl
  • Je hebt een geldige QR code nodig in je Coronacheck-app. Deze geeft je toegang als je volledig bent gevaccineerd, in de laatste 6 maanden corona hebt gehad of je bent de afgelopen 24 uur negatief getest. Maak hiervoor een afspraak bij Testen voor toegang
  • Houd je legitimatiebewijs bij de hand.
  • Buiten het terrein van de Kuil houd je 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Tijdens de Swim is 1,5 meter afstand houden niet verplicht, maar wel gewenst.
  • Kijk voor alle details op deze pagina.

Bezoekers vooraf aanmelden!
Bezoekers aan de Swim op 12 september kunnen zich hier aanmelden.
Nodig als deelnemer niet meer dan 1 bezoeker uit om je aan te moedigen. Vanwege coronamaatregelen mag het aantal van 750 (deelnemers en bezoekers) niet worden overschreden. Voor kinderen t/m 15 jaar geldt dat beide ouders zich mogen aanmelden. Bezoekers ontvangen na aanmelding een bevestigingsmail. Dit is tevens het toegangsbewijs. Wel moet bij de entree de coronacheck-app en legitimatiebewijs worden getoond.

Mochten je toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, schroom dan niet contact op te nemen via info@breda.swimtofightcancer.nl