Alles voor een succesvolle Swim to Fight Cancer Delft!

18 May 2024

Alles voor een succesvolle Swim to Fight Cancer Delft!

DELFT - Na een geweldige editie in 2022 maakt de organisatie van Swim to Fight Cancer Delft zich op voor een gloednieuwe editie. Op zaterdag 31 augustus barst het grote spektakel los aan de Hooikade: “We willen weer zoveel mogelijk geld binnenhalen voor het goede doel”, aldus voorzitter Sjaak Lispet.

Door Frank van der Steen

Het is voor mensen al een tijdje mogelijk om zich in te schrijven voor dit fantastische Delftse evenement, waarvan alle opbrengsten gaan naar onderzoek naar kanker: “We hebben op dit moment al 90 inschrijvingen binnen en staan momenteel op 23.595 euro. De vorige editie hebben we ruim 170.000 euro opgehaald, maar dit jaar willen we daar natuurlijk overheen gaan. We zijn in ieder geval aardig op weg, want we zitten nu al hoger dan vorige keer rond deze tijd!” Dit jaar is er volgens Lispet wel een kleine verandering in het parcours: “We zwommen eerst van de Hooikade naar de Oostpoortbrug en weer terug. Dit jaar zwemmen we tot de Sebastiaansbrug, daar keren we en gaan we nog de andere kant op richting de Abtswoudsebrug. Zo wordt het parcours wat compacter, wat vooral voor het publiek wat leuker is.”

Spinnen
Dit jaar is het naast het zwemmen ook weer mogelijk om te spinnen voor het goede doel! De spinners zullen volgens Lispet dit jaar wel op een andere locatie staan dan in 2022: “Twee jaar geleden vond het spinnen plaats bij Laga, maar dit jaar hebben we besloten om dit gewoon op de Hooikade zelf te doen. We moeten nog een beetje tot de indeling komen, maar ik vermoed dat de spinners in de bocht komen te staan. We kunnen maximaal 30 spinners kwijt, die in meerdere shifts een uur zullen gaan spinnen. Deze deelnemers betalen, net als bij het zwemmen, ook gewoon inschrijfgeld.”

Kids Swim
Op zaterdag 31 augustus kunnen volwassenen en junioren deelnemen aan de 500 en 2000 meter, maar pas op zondag 8 september zal het eindbedrag bekend worden gemaakt. Dan vindt namelijk de Kids Swim plaats in zwembad Kerkpolder: “De Kids Swim is speciaal voor deelnemers tot 12 jaar. We hebben dit vooral vanwege de veiligheid op een andere dag ingepland, want de regels vanuit de gemeente zijn voor kinderen veel strenger. Ook denken we dat het zwembad aantrekkelijker is voor deze leeftijdsgroep.”

Vrijwilligers
Bij de organisatie van zo’n groot evenement zijn volgens Lispet natuurlijk veel mensen betrokken: “Burgemeester Marja van Bijsterveldt zal ook dit jaar weer het startschot geven en Bruun van der Steuijt en Aad Meuleman zullen het speakeren op zich nemen. Daarnaast hebben we natuurlijk een hoop vrijwilligers, maar het zijn er nooit genoeg! We zijn altijd op zoek naar extra vrijwilligers, al is het maar voor een halve dag.” 

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of aanmelden als deelnemer? Ga dan snel naar www.fightcancer.nl/delft ! Op deze website kunt u ook op de hoogte blijven van de laatste informatie, tussenstanden en deelnemers.