Projectmanager (32 - 36 uur p/w)

Jij bent een projectmanager die warm loopt voor het in goede banen leiden van fondsenwervende evenementen. Oprecht contact in een dynamische omgeving geeft je energie en jouw hart gaat uit naar onze missie: samen bijdragen aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is!

 De vijf leukste dingen van werken bij Fight cancer:

 • Bijdragen aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is!
 • Impact maken op gezondheid, onderzoek en kankerbestrijding
 • Werken in een hecht team met een energieke werksfeer 
 • Lokale teams begeleiden bij het organiseren van evenementen 
 • In Hilversum, €2500-€3500, laptop, reiskosten, telefoonvergoeding, pensioenregeling

Wat ga je doen?
Jij gaat lokale organisatieteams door heel het land helpen met het opzetten van fondsenwervende evenementen waarmee ze geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.  Daarbij werk je super flexibel en heb je veel vrijheid en avontuur: je begeleidt ongeveer 10 evenementen per jaar, werkt zowel vanuit kantoor als thuis en bent vaak op pad! Concreet houden je taken het volgende in:

 • Het begeleiden van 7 tot 10 (we hebben er ruim 20) lokale organisatieteams die fondsenwervende evenementen voor en met ons organiseren. Dit betekent proactief meedenken, ontzorgen en ondersteunen. Je bouwt aan een duurzame relatie met lokale projectleiders; zij zijn jouw primaire aanspreekpunt binnen de lokale teams. De andere teams worden begeleid door twee andere projectmanagers met wie je kan sparren over je werkzaamheden.
 • Je regelt diverse praktische zaken voor jouw organisatieteams, zoals het inregelen van de website (samen met onze IT’er) en de Microsoft Teams omgeving, het bewaken van de begroting en het regelen/brengen van materialen.
 • Je sluit af en toe aan bij een (digitale) vergadering van jouw organisatieteams om te horen wat er speelt en waar wij nog van extra toegevoegde waarde kunnen zijn.
 • Uiteraard wil je er bij zijn op de dag van het event; daar heb je inmiddels samen met jouw team naartoe geleefd!
 • Fight cancer organiseert ook een aantal landelijke evenementen, waarbij wij zelf (samen met mogelijke externe partners) de organisatie van het event oppakken. In dit geval ben jij de projectleider van het event en zorg je ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

Wie zijn wij?
In totaal krijgen in Nederland meer dan 124.000 mensen per jaar kanker. Dit zijn er 14 per uur. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’, inspireert Fight Cancer elk jaar duizenden mensen om in actie te komen om geld op te halen voor kankeronderzoek en -preventie. Men kan een eigen actie starten, geld doneren of vrijwilliger worden. Daarnaast kan men deelnemen aan één van onze lokale evenementen waarbij we mensen in beweging brengen en geld ophalen. Vaak is zo’n evenement één dag, denk aan Swim to Fight Cancer, Spin for Life of de LoveLife Run. Om het maximale uit deze evenementen te halen, werken we met lokale organisatieteams. Met de fondsen die we werven, financieren we wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2022 hebben we ruim 2,5 miljoen euro opgehaald en elk jaar brengen we duizenden mensen in beweging! 


Waarom werken bij Fight cancer?
Je komt te werken in een hecht team van zeven mensen (inclusief jezelf) met een energieke en informele werksfeer. We werken hard, maar lachen ook veel met elkaar. Door de groeifase waarin wij zitten, liggen er kansen om echt zelfstandig aan de slag te gaan. Het betreft een functie voor 32 - 36 uur per week en wij bieden een salaris van tussen de €2500 en €3500 (o.b.v. 40 uur) afhankelijk van ervaring. Ook bieden we een laptop, pensioenregeling, reiskosten- en telefoonvergoeding. Daarnaast hebben we zo nu en dan een kantoorhond over de vloer en organiseren we een maandelijkse DoMiBo.

Wie ben jij?

 • Jij staat achter onze missie en wil deze actief uitdragen
 • Je houdt van contact met mensen, je bent positief ingesteld en je bent begaan met collega’s en stakeholders
 • Je staat stevig in je schoenen en durft tegengas te geven als de situatie daar om vraagt
 • Je krijgt er energie van om meerdere ballen tegelijk hoog te houden
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en 2 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie of in de evenementenbranche
 • Je woont op een bereisbare afstand van Hilversum en bent in het bezit van een rijbewijs
 • Je bent flexibel en werken in de avond en in het weekend (dan zijn de events vaak) is voor jou geen probleem

Als je interesse hebt, stuur dan je CV en motivatie naar Bas Berendsen, via bas@fightcancer.nl. Als je meer informatie wilt over de functie, neem dan contact op via 0653367524. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.