Fight cancer is op zoek naar een Directeur (32 – 36 uur per week)

Over Fight cancer

Stichting Fight cancer is energiek, ambitieus en sprankelend en richt zich op het werven van fondsen voor kankeronderzoek. Dat doen we niet alleen. Samen met lokale kernteams organiseren we evenementen door het hele land. De gemene deler is dat deelnemers in staat worden gesteld om hun onmacht om te zetten in kracht en positiviteit. Uiteraard zetten we ook andere fondsenwervende middelen in. Fight wil mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral aansporen tot actie.

Love life. Fight cancer.

Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten wij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en mensen inspireert en verbindt. Met onze acties zorgen wij ervoor dat onze deelnemers het leven kunnen vieren en tegelijkertijd impact kunnen maken door donaties op te halen voor onderzoek.

Fight cancer werkt nauw samen met KWF Kankerbestrijding. Samen zorgen wij ervoor dat alle fondsen die wij werven op de juiste manier besteed worden aan wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Het Fight team

Je werkt met een klein team op kantoor, en met tientallen kernteams in het land. Het team bestaat uit zes personen met een hoge hands-on mentaliteit die nauw samenwerken met alle kernteamleden in het land. Het werven, motiveren, begeleiden en ondersteunen van de kernteams is hierin cruciaal. Samen maken jullie het verschil en heb je échte impact op lokaal en nationaal niveau.

Een unieke uitdaging

Jouw focus ligt op het verder uitbouwen van de organisatie door de fondsenwerving te laten groeien en meer bekendheid te genereren voor het merk Fight cancer. Dit doe je door meer evenementen in de markt te zetten. Je motiveert deelnemers en hun donateurs om Fight cancer structureel te steunen of een eigen actie te organiseren. Daarnaast lijkt het jou leuk en uitdagend om Fight naar een volgend niveau te brengen door een duurzame uitbreiding van evenementen te realiseren (van circa 25 naar 40 per jaar). Jij zet graag je tanden in de mogelijkheden die de zakelijke fondsenwerving biedt en zorgt ervoor dat dit resultaat oplevert.

De functie

Voor deze functie zoeken wij een ondernemende, hands on directeur die de groei van Fight cancer bestendigt. Dat doe je samen met het Fight-team, de kernteams, onze achterban en partners. Wij geloven namelijk in de kracht van samenwerking. Op kantoor en in het land. Verbinden en sterker maken is waar jij voor staat. Je legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

 Wat wij vragen

 • Je hebt passie voor het merk en het werk van Fight cancer en wil hier met hoofd en hart een bijdrage aan leveren
 • Je bent een echte verbinder en weet mensen in hun kracht te zetten, hierdoor krijg je mensen (zowel binnen als buiten de eigen organisatie) gemakkelijk mee
 • Je bent positief, toegankelijk, inspirerend en energiek
 • Je bent commercieel ingesteld en hebt een groot (zakelijk) netwerk
 • Je bent in staat de organisatie uit te bouwen met behoud van het informele en soms eigenwijze karakter van de stichting
 • Je hebt ruime ervaring met het aansturen van mensen
 • Je bent doelgericht en weet de strategische doelen te bereiken, je signaleert en benut kansen
 • Je bent projectmatig sterk
 • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken
 • Je bent representatief en treedt makkelijk op de voorgrond
 • Je hebt minimaal tien jaar werkervaring in marketing, fondsenwerving en/of business development
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau

Wat wij bieden

Fight cancer is een relatief kleine organisatie met een enthousiaste en informele werksfeer. Wij zijn gevestigd in Hilversum, maar ons netwerk is verspreid over heel Nederland. Er zijn volop kansen om op een ondernemende wijze aan de slag te gaan. Wij bieden prima arbeidsvoorwaarden, passend bij de goede doelen sector. Het salaris voor deze functie ligt tussen de 4.500 en 6.500 Euro bruto per maand obv 40 uur.

Join the Fight

Word jij de nieuwe directeur van Fight? Overtuig ons dan met een sterk CV en pakkende brief. Graag sturen naar limore@fightcancer.nl. Solliciteren kan tot 1 oktober 2023.