Veelgestelde vragen

Hieronder tref je de meest voorkomende vragen over de Walk&Dance to Fight Cancer.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar: 

info@fightcancer.nl en wij beantwoorden jouw vraag dan zo snel mogelijk.

Wanneer is Walk&Dance to Fight Cancer?

add remove

In 2022 zijn er ten minste 2 edities van Walk&Dance to Fight Cancer, in 's-Hertogenbosch en in Goes.Check de websites van de locaties voor alle details.

Is het mogelijk met het OV te komen?

add remove

Check de site van de verschillende edities voor informatie over het bereik via het OV.

Hoe lang doe ik over 25 kilometer wandelen? 

add remove

Een getrainde wandelaar doet rond de 4 uur over 25 kilometer. Een minder getrainde wandelaar doet daar ongeveer 6 uur over. Daarnaast zijn er nog stops langs de route met entertainment, muziek en snacks, dit heeft ook impact op de duur van de wandeling.

Hoe gaan jullie om met het Coronavirus?

add remove

Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, krijgt Fight cancer veelvuldig de vraag of dit gevolgen heeft voor de evenementen die zij organiseert.

Fight cancer houdt alle berichten van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook onze events raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten. Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Wie mogen er meedoen?

add remove

Iedereen mag mee doen! De Walk and Dance to Fight Cancer is geen wedstrijd.

Hoe schrijf ik me in?

add remove

Inschrijven kan via de website van de Walk and Dance to Fight Cancer of via deze link.

Kan ik ook als bedrijf meedoen? 

add remove

Ja, het is ook mogelijk je als business team in te schrijven. Check op de site van de lokale editie voor de mogelijkheden.

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren

add remove

Ja, de website werkt ook op mobiel. Deze kun je ook gebruiken om je in te schrijven en te doneren.

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat?  

add remove

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen betaalt. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer als donatiebedrag én de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (naast iDeal) ‘Factuur’ tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen, middels de factuur die je per mail krijgt.

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?  

add remove

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. Je kunt ook een tikkie sturen. 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen?

add remove

Je kunt doneren via iDeal of met creditcard. Uiteraard kun je ook vanuit het buitenland doneren alleen ondersteunen de betalingssystemen van onze website dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard, neem dan even contact met ons op via de e-mail, dan maken wij het voor jou in orde.

Waarom wordt er € 0,89 in rekening gebracht bij een donatie? 

add remove

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 0,79 aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten. 

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

add remove

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kunnen wij dat namelijk helaas NIET voor je oplossen. 

Wat doet Fight cancer? 

add remove

Vanuit de liefde voor het leven gaan we de strijd tegen kanker aan. Door samen met jou een beweging te creëren tegen kanker, zorgen we ervoor dat er awareness ontstaat voor kanker onder jongvolwassenen. Met de fondsen die wij werven financieren we, via KWF Kankerbestrijding, wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Fight cancer houdt zich aan de richtlijnen van het CBF. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen, en om mensen goed voor te lichten is nog steeds heel veel geld nodig. Daarom roept Fight cancer iedereen op om in actie te komen. Jij maakt het verschil! Van het organiseren van een benefietparty of hardloopwedstrijd, tot een donateurschap. Alles kan. Want wat je ook doet, met jouw actie steun je de strijd tegen kanker.

Wat gebeurt er met het inschrijf- en sponsorgeld?

add remove

Al het sponsorgeld gaat direct naar Fight cancer. Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar kanker en de genezing ervan. Wil je meer informatie over de projecten van Fight cancer? Ga naar www.fightcancer.nl voor alle informatie over onze onderzoekers en projecten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan regelmatig nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail