Swim to Fight Cancer
Stichtse Vecht

8 september 2024

Tussenstand €104.694

307 Deelnemers

3.930

Donaties

38

Teams

Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

Doe met ons mee op 8 september en zet jouw onmacht om in kracht. Zwem mee en haal donaties op bij familie, vrienden, collega's en buren, zodat we gezamenlijk baanbrekend kankeronderzoek mogelijk kunnen maken. Alleen samen kunnen we toe naar een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is!

De donaties gaan naar...

Met de opbrengsten van Swim to Fight Cancer wordt baanbrekend onderzoek naar kanker gefinancierd Houd deze website in de gaten voor meer informatie omtrent de naam van het onderzoekscentrum en waar het onderzoek zich op richt.

Onderzoek is hard nodig. Nog steeds krijgen zo'n 14 mensen per uur de diagnose kanker, dat zijn meer dan 300 mensen per dag. We weten dat onderzoek werkt; de kans dat iemand vijf jaar na diagnose nog leeft is in de afgelopen vijftig jaar met maarliefst 90% gestegen. We zijn er alleen nog niet. Daarom hebben we jouw hulp hard nodig. Kom jij ook in actie? Via de buttons hieronder kun je meer lezen over het onderzoek of een donatie doen. Bedankt voor je betrokkenheid!

Zij gingen je voor...

Het leven kan kort zijn, dus geniet ze er zo veel mogelijk van. Carole weet waar ze het over heeft. Haar zus overleed aan kanker, haar zwager en zijn broer, waardoor zij uiteindelijk voogd werd van hun kinderen. Later kreeg haar vader prostaatkanker en haar moeder wordt op dit moment behandeld voor uitgezaaide longkanker. Maar de moed verliezen is geen optie voor Carole. Want hé, zij is er nog, en daar is ze dankbaar voor.

Carole Grootenboer - zwemmer en vrijwilliger

Bart zwemt voor zijn beide opa’s, die hij helaas nooit gekend heeft. Hij schiet vol als hij vertelt dat ze allebei aan kanker zijn overleden. Gelukkig heeft hij nog een oma, die hem zeker gaat steunen bij de Swim. Hij verheugt zich er wel op, eerst geld inzamelen en dan op de dag zelf met zijn allen de Vecht in. Hij is van plan niet te hard, niet te zacht te zwemmen. Hij is sportief, dus dat gaat zeker lukken.

Bart Goeman Borgesius - zwemt mee op 8 september

Isa Putman zwom in 2018 nog zelf mee. Haar vader was twee jaar eerder overleden aan longkanker, en had vaak geroepen: Leef! Dus zo noemden ze de zwem-teams ook, met daarin haar moeder, haar broertje, en dierbare vrienden. Nu draagt ze als vrijwilliger bij aan het goede doel, en mooi hoe iedereen zijn eigen verhaal heeft. Als je dan om je heen kijkt denk je: ik ben niet alleen, ik ben samen.

Isa Putman - Vrijwilliger voor de Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht, zwom in 2018 mee

Toen Els, Marten en Philip in 2018 deelnamen aan de Swim, wilde hun zoon en broer Olivier niks liever dan méézwemmen, alleen mocht hij niet, zijn bloedwaarden waren te laag. Een jaar later deed hij alsnog mee en hield zelfs een praatje voor het publiek. Dat blijft onvoorstelbaar: hoe krachtig hij daar stond, terwijl hij er drie maanden later niet meer zou zijn. Zo fragiel is het leven. Dit jaar zwemt Philip voor de derde keer mee. Helaas zwom hij maar een keer met zijn grote broer aan zijn zijde. Hij hoopt met zijn deelname anderen de kans te geven vaker met hun geliefden mee te doen.

Familie Van Riel - Loenen aan de Vecht

Attelina geeft al 20 jaar zwemles: voor twee kilometer zwemmen draait ze haar hand niet om. Ze zwemt met haar oud-collega in gedachten, die borstkanker kreeg. En haar collega, die haar dochtertje aan kanker verloor. Dat komt extra hard binnen als je zelf twee kleine meisjes hebt. En hoe mooi is het om met zijn allen iets bij kunt dragen, aan een strijd die vaak zo machteloos lijkt?

Attelina Gjaltena - zwemt mee op 8 september

Olivier Honig zwemt vooral voor Olivier van Riel, die hij zich nog goed herinnert. Hoe supervrolijk hij was, en avontuurlijk. Hoe ze dingen buiten deden, of binnen speelden met de Lego. Waarschijnlijk gaat hij met een groepje jongens het water in, en sowieso met Bart, een goede vriend. Doen ze eerst een wedstrijdje wie het meeste geld inzamelt, om mensen te helpen die het echt nodig hebben.

Olivier Honig - zwemt mee op 8 september

Vrienden van de Swim

Steun een deelnemer

Social media

Onze sponsoren

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail