Swim to Fight Cancer
Achterhoek 

10 september 2023

Totaal opgehaald: €18.119

669 donateurs

Swim to Fight Cancer Achterhoek

Doe met ons mee op 10 september 2023 en lever een waanzinnige zwemprestatie. Laat je door al je familieleden, vrienden en collega's sponsoren en haal samen met honderden anderen geld op voor baanbrekend kankeronderzoek. Alleen samen kunnen we toe naar een wereld waarin we hopen dat kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn!

Wij kijken er weer naar uit!

Nieuws

Steun een deelnemer of team

Top Fundraisers

Social media

Sponsoren

Business Teams

Nieuwjaarsduik is het startsein van Swim to Fight Cancer Achterhoek 2023

Op 1 januari 2023 wordt de Swim Nieuwjaarsduik georganiseerd door Swim to Fight Cancer Achterhoek bij Recreatieplas Stroombroek in Braamt. Op dezelfde locatie vindt op 10 september 2023 de vierde editie plaats van het zwemevenement om zoveel mogelijk donaties op te halen voor kankeronderzoek en preventie. De Nieuwjaarsduik is de aftrap voor het Achterhoekse zwemspektakel. Het startschot is om 13.00 uur.

Programma 1 januari 2023
Iedereen die fris het nieuwe jaar in wilt duiken én Swim to Fight Cancer Achterhoek een warm hart toedraagt is welkom om op zondag 1 januari 2023 samen het nieuwe jaar in te luiden. We verzamelen om 12.30 uur bij het buitenterras van Landal Stroombroek (parkeren bij de hoofdingang, Landweerswal 2 in Braamt). Parkeren wordt ter beschikking gesteld door onze trouwe partner en terreineigenaar Leisurelands. Het is raadzaam om warme kleren aan te doen met je zwemkleding eronder en slippers mee te nemen, omkleden kan ook bij Palestra. Om 13.00 uur gaan we na een gezamenlijke aanloop op het strand een duik nemen in Recreatieplas Stroombroek. Uiteraard in Unoxstijl (met muts, zolang de voorraad strekt) en na afloop staat er wat warms klaar.

Als je de derde Swim Achterhoek hebt meegedaan, neem dan je Swim-badjas mee. Zo kleurt het weer Swim-blauw rondom het water. Tevens is ter plekke merchandise verkrijgbaar. Deelname is vanaf 10 jaar, op eigen risico en meedoen is gratis. Laat weten dat je er bij bent via ons Facebook-evenement.

Startsein Swim to Fight Cancer Achterhoek 2023
De Swim Nieuwjaarsduik is het startsein voor de vierde editie van Swim to Fight Cancer die op 10 september 2023 weer bij Stroombroek in Braamt wordt gehouden. Je kunt vanaf half december al aanmelden via onze website als je meedoet in 2023. Projectleider Margot Verhagen over de Nieuwjaarsduik: "De eerste Swim Nieuwjaarsduik in 2020 was een geweldig succes met zo'n 130 deelnemers. We willen van de Swim Nieuwjaarsduik een traditie maken en aandacht blijven vragen voor het belang van kankeronderzoek en preventie. Ook laten we zien dat we betrokkenheid tonen aan degenen die ziek zijn (geweest)."

Opbrengst naar Fight cancer
De opbrengst van de vierde editie gaat net zoals voorgaande edities naar Stichting Fight cancer, een organisatie die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie van KWF Kankerbestrijding. De afgelopen editie in 2021 is een recordbedrag van 319.583 euro opgehaald. Tevens is een gedeelte van de donaties gedoneerd aan de afdeling Oncologie van het Slingeland Ziekenhuis. Er werd een koppelbed gerealiseerd voor terminale oncologische patiënten. Naasten kunnen op deze manier naast hun dierbare zieke slapen. Verhagen: "De opbrengsten van de Swim Nieuwjaarsduik uit de verkoop van de versnaperingen, merchandise en donaties komen ten goede aan de vierde Swim-editie."

Ben je erbij?
Om te weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen kun je je aanmelden via ons Facebook-evenement.
Blijf op de hoogte via onze websiteFacebook, Instagram en LinkedIn voor de laatste updates.

---------------------------
Fotocredits: Jorrit van Bennekom Fotografie, Nieuwjaarsduik editie 2020.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Margot Verhagen, telefoon 06-12916466 of e-mail:
info@achterhoek.swimtofightcancer.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail