Burgemeesters en wethouders in actie!

Burgemeesters en wethouders het water in namens hun burgers.

Waarom?

In 2020 zouden er maar liefst 22 edities van Swim to Fight Cancer plaatsvinden door heel Nederland. Door het uitbreken van de Corona crisis zijn alle Swims uitgesteld, en zal er dit jaar niet gezwommen worden. Dat is vooral heel verdrietig voor al die mensen die in hun omgeving te maken hebben met kanker, en dit moment wilden aangrijpen om hun onmacht om te zetten in kracht. Maar het is ook een telleurstelling dat Fight dit jaar minder onderzoek naar kanker kan financieren. Van de zes geplande nieuwe onderzoeken zijn we nu al dankbaar als het lukt om een enkel onderzoek volledig financieel te ondersteunen.

Wat gaan we doen?

De burgemeester staat als eerste burger symbool voor al zijn/haar inwoners. Nu mensen niet mogen zwemmen door de omstandigheden rondom Corona, vragen wij de burgemeesters en/of wethouders om symbolisch, namens hun burgers, (een klein stuk) te zwemmen. Samen vormen zij een grote groep betrokken burgemeesters en wethouders, die elk in hun eigen woonplaats het water inspringen op zaterdag 4 juli 2020. Hiermee willen we al die mensen die met kanker te maken hebben een hart onder de riem steken: wij zijn er voor jou, wij zien je, we laten je niet in de steek. Dit jaar gaan we niet massaal het water in, maar in gedachten wel.

Wat is ons doel?

Fight wil middels deze actie in elk geval één onderzoek financieren: Het gaat om het onderzoek van Professor Arjan Griffioen aan het VUMC. Zijn droom is het ontwikkelen van een vaccin tegen kanker. Dat vaccin zal er niet zomaar zijn, maar dit kan een belangrijke eerste stap zijn in de weg daarnaartoe. Het onderzoek heeft een looptijd van 4 jaar en kost € 781.396. Lees hier meer over dit onderzoek.

Samen willen we dit mogelijk maken, en daarmee mensen hoop en perspectief bieden. Wij willen al die mensen die te maken hebben met kanker een hart onder de riem steken, en laten weten dat wij er voor hen zijn. Samen staan we sterk, juist nu!

 

DONEER NU

Deze burgemeesters en wethouders komen in actie!

Onderaan de pagina staan de gemeentes waar het water in gesprongen zal worden.
Houdt de cursor stil op de afbeelding om te zien wie waar het water inspringt! 

Alphen a/d Rijn - Gert-Jan Schotanus (wethouder)
Amstel - Joyce Langenacker (burgemeester Ouder Amstel), startschot door Tjapko Poppens (burgemeester Amstelveen) & Barbara de Reijke (wethouder) & Sebastiaan Verschuren (Olympisch finalist) & Bas van Velthoven (Olympisch zwemmer)
Berkelland - Joost van Oostrum (burgemeester)
Breda - Paul Depla (burgemeester)
Breda - Daan Quaars (wethouder)
Den Bosch - Jack Mikkers (burgemeester)
Doesburg- Loes van der Meijs (burgemeester)
Doetinchem - Mark Boumans (burgemeester)
Gooise Meren - Han ter Heegde (burgemeester)
Haarlem - Jos Wienen (burgemeester)
Hollands Kroon - Mary van Gent (wethouder)
Hoorn -  Kholoud al Mobayed (wethouder)
Leiderdorp - Willem Joosten (wethouder)
Montferland (Braamt) - Peter de Baat (burgemeester)
Purmerend - Beemster - Don Bijl (burgemeester Purmerend) & startschot door Karen Heerschop (Beemster)
Woerden - Victor Molkenboer (burgemeester)