Voorbereiding

Een zeer geoefende zwemmer doet rond de 30 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw 60 minuten of zelfs langer over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met de borstcrawl. Trainen voor deze Swim raden wij dus zeker aan. Lees de informatie op deze pagina om goed voorbereid te zijn!

Trainingen

Wij bieden jou als deelnemer van Swim to Fight Cancer de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een training in buitenzwembad de Meent in Breukelen. Deze training wordt georganiseerd door Zwemanalyse en is geschikt voor alle niveaus en voor volwassenen en kinderen.

De training is op 21 augustus om 9.45 

Programma:
9.45 aankomst en omkleden
10.00 informatie over zwemmen in buitenwater
10.15 het water in

Geef je (eventueel met je team) voor 18 augustus  op via info@stichtsevecht.swimtofightcancer.nl

Wanneer de watertemperatuur tijdens de training tussen de 16 en 18 graden is, is het dragen van een wetsuit verplicht. Boven de 18 graden raden wij het dragen van een wetsuit ten zeerste aan. Wanneer de watertemperatuur onder de 16 graden is kan training helaas niet doorgaan.

Het adres van Zwembad de Meent is De Meent 1 in Breukelen. 

Wil je zelfstandig aan de slag om je conditie en/of techniek te verbeteren?
Dan zijn de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach iets voor jou! Onze partner KNZB biedt alle deelnemers van Swim to Fight Cancer drie maanden kosteloos toegang tot Mijnzwemcoach ter waarde van €12,50,- Mijn zwemcoach is een platform waarop trainingsschema’s, tips en tricks te vinden zijn over zwemmen (in open water). Je kunt gebruik maken van meer dan 200 trainingsschema's gericht op jouw doel en niveau.

Wetsuits

Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim sterk aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht. Je kunt op deze kaart altijd de watertemperatuur volgen, maar indien een wetsuit verplicht wordt gesteld zullen wij je als organisatie daar ook van op de hoogte stellen. 

Wil je een wetsuit kopen, kun je denken aan Marktplaats, maar natuurlijk ook aan (web)winkels. Vrij betaalbare wetsuits vind je bijvoorbeeld bij Decathlon, maar let er dan goed op dat deze geschikt is voor jouw zwemslag en voor de juiste temperatuur. We begrijpen dat voor deelnemers de aanschaf van een wetsuit voor eenmalig gebruik te kostbaar is. Om deze reden hebben we een fantastische aanbieding van Topsurf in Vinkeveen. Deelnemers van de Swim kunnen een wetsuit kopen en deze voor 31 december weer retourneren tegen 80% van de aankoopprijs. Dit bedrag meot dan weer besteed worden in de winkel. Je hebt dus maar een afschrijving van 20%! Kijk op onze homepage voor de exacte voorwaarden of loop de winkel binnen in Vinkeveen. 

local_hospital

Veiligheid & gezondheid

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, ervaren zwembegeleiders, veiligheidsboten, duikers, suppers enzovoort proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen. Zwemmen buiten de boeien is niet toegestaan.

Houdt er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer verder altijd op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijkt te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor alle details.