Onze organisatie

Als bestuur en kernteam zijn wij slechts een paar van de vrijwilligers die ervoor zorgen dat er op 1 september 2019 een super mooi evenement staat in Stichtse Vecht. Door ons belangeloos in te zetten leveren wij een bijdrage aan kankerbestrijding. 

De Gemeente Stichtse Vecht sluit zich volledig aan bij de visie van Fight cancer. Met het organiseren van een swim in de Vecht hopen wij aandacht te genereren voor het belang van wetenschappelijk onderzoek door KWF. Inmiddels is het bestuur en een vast kernteam van enthousiaste vrijwilligers vanaf januari alweer druk aan de slag. Samen met deelnemers, bedrijven en bezoekers gaan we er een prachtig en uniek evenement van maken.

Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht is een separaat onderdeel van de Stichting Fight Cancer in Amsterdam. Stichting Fight Cancer heeft de ANBI-status. (Algemeen Nut Beogende Instelling). Hierdoor zijn de donaties aan Stichting Fight Cancer vrijgesteld van schenkbelasting. Donateurs kunnen ook gebruik maken van belastingvoordelen met betrekking tot de gedane giften aan de Stichting Fight cancer. Particuliere donateurs van een ANBI kunnen hun giften onder voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting. Ook voor ondernemingen is het mogelijk om hun giften onder voorwaarden af te trekken van de vennootschapsbelasting. Het fiscaal nummer of RSIN van Stichting Fight Cancer is 852969284.

Bestuur

Karitha Wassenaar - Voorzitter

Na fantastische voorbeelden in Nederland, organiseren we voor het eerst een ‘Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht’. Ik zet me op deze manier graag in om nog meer geld binnen te halen voor kankeronderzoek. Fijn om te zien dat zoveel mensen zich actief willen inzetten en een sportieve prestatie willen neerzetten om geld binnen te halen.

Jacoline Timmer - Secretaris

Ik zet mij hiervoor in omdat iedereen in vroeger of later in het leven te maken krijgt met kanker, ook in mijn directe omgeving heb ik al meerdere keren te maken gehad met lieve mensen die door deze ziekte werden getroffen. Dat moet veranderen! En hieraan bij te dragen door het organiseren van een geweldig zwem-evenement op 1 van de mooiste plekken van Nederland, voelt goed.

Jelmer van der Linden - Penningmeester

Ik draag met veel plezier mijn steentje bij aan dit project omdat ik net als iedereen vind dat er zo snel mogelijk een remedie tegen deze ziekte moet komen en daarbij vind ik het mooi om zo’n sportief evenement in de Stichtse Vecht te organiseren.

Marije Zuidervaart - Projectmanager

Swim to Fight Cancer heeft iets unieks, zeker in onze gemeente met de Vecht als decor en verbindende factor. Want zoals de Vecht de dorpen van Stichtse Vecht verbindt, verbindt Swim to Fight Cancer de inwoners van Stichtse Vecht om samen op ludieke en sportieve wijze een vuist te maken tegen kanker. Als inwoner van Loenen, horeca-ondernemer in Loenen en Vreeland en met mijn achtergrond als event&projectmanager, is het voor mij echt bijzonder om mij voor dit mooie project in te mogen zetten.