Hoe werkt het?

filter_1

Stap 1:
Klik hierboven op DOE MEE en schrijf je in!

filter_2

Stap 2:
Je ontvangt een eigen pagina op onze website. Maak deze pagina zo persoonlijk mogelijk (voeg een profielfoto en je verhaal toe). 

filter_3

Stap 3:
Vertel zo veel mogelijk mensen dat je meedoet aan Swim to Fight cancer en vraag of mensen jouw prestatie willen sponsoren. 

filter_4

Stap 4:
Optioneel: Maak een team aan waar al jouw familie, vrienden of collega's in mee kunnen zwemmen, om zo samen het water in te gaan en geld op te halen voor meer onderzoek naar kanker.

filter_5

Stap 5:
Zorg dat je goed voorbereid bent. Denk bijvoorbeeld aan trainen van tevoren zodat je jouw afstand gaat halen.

filter_6

Stap 6:
Zwem samen met honderden andere mensen, zodat we gezamenlijk weer een stukje dichterbij onze wens kunnen komen: een wereld waarin kanker niet meer dodelijk hoeft te zijn!

Inschrijfgeld

Om deel te kunnen nemen aan Swim to Fight Cancer dien je inschrijfgeld te betalen. Met deze inschrijfgelden (en met sponsoren) maken wij het evenement mogelijk.

Omdat we veel opmerkingen hebben gekregen over de badjassen en handoeken die we in 2018 en 2019 vanuit de organisatie aan deelnemers hebben verstrekt willen we in 2022, met het oog op duurzaamheid, een aantal veranderingen doorvoeren. Daarom hebben we voor alle deelnemers een duurzame hamam-handdoek ingekocht (gemaakt van gerycled kuststof uit de oceaan) en in plaats van plastic tassen hebben we duurzaam geproduceerde stoffen tassen.

De badmuts wordt wel verstrekt door de organisatie en moet verplicht worden gedragen door iedere deelnemer. Verder zullen we alles in het werk stellen om van de inschrijfgelden een fantastich evenement neer te zetten, dat weer een onuitwisbare hetrinnering achterlaat en vooral ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk sponsorgeld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker.


Transparante geldstromen

Met 'transparantie' bedoelen we met name dat de totale opbrengst van Swim to Fight Cancer ten goede komt aan Stichting Fight cancer, op de volgende wijze: Swim to Fight Cancer kent twee geldstromen, gekoppeld aan twee bankrekeningen:

1. Inschrijfgelden en sponsorgelden uit de zakelijke markt: deze worden gebruikt voor de organisatie van het evenement en eventuele opstartkosten voor het komend jaar; 
2. Donatiegelden: deze komen met aftrek van eventuele transactiekosten ten goede aan Stichting Fight cancer en gaan direct naar kankeronderzoek.

Na afloop van het evenement wordt het totale bedrag van de donaties openbaar gemaakt.

Inspanningsverplichting

Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd met één doel:  zoveel mogelijk geld voor onderzoek ophalen. Daarom hebben we een inspanningsverplichting bepaald van € 250,- aan donaties per deelnemer. Voor kinderen is die inspanningsverplichting € 100,- aan donaties. Vaak is een appje in je familie of vriendengroep al genoeg om de inspanningsverplichting te halen. Ter info: het gemiddelde dat door deelnemers van Swim to Fight Cancer wordt opgehaald is ongeveer € 600,- per persoon. Bekijk onder het kopje Fight cancer > donatietips  wat je kunt doen om zoveel mogelijk donaties op te halen.