Voorbereiding

Goed dat je mee gaat doen aan Swim to Fight Cancer! Op deze pagina vind je meer informatie over hoe jij je kan voorbereiden op jouw Swim. Denk aan trainingen, het regelen van een goed wetsuit enzovoort.

Succes en veel plezier bij je voorbereidingen!

Trainingen

Mocht je gezellig willen trainen in groepsverband, dan bieden wij jou die mogelijkheid aan. De KNZB gaat voor ons twee trainingen verzorgen, eentje op 17 juni en eentje op 18 juni! 

Schrijf je in voor deze trainingen door op onderstaande button te klikken! Hopelijk zien we je 17 en/of 18 juni! 

Er zijn ook zwemmers die regelmatig oefenen in buitenwater. Kijk voor de mogelijkheden op de site van de Nederlandse Openwater Web. Daar kun je meer informatie vinden over trainings- en wedstrijdmogelijkheden en zijn er fora waarin informatie over buitentrainingen wordt gedeeld. Daarnaast raden wij je aan om je aan de adviezen van de KNZB te houden met betrekking tot zwemmen in open water. 

Wil je zelfstandig aan de slag om je conditie en/of techniek te verbeteren?

Dan zijn de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach iets voor jou! Onze partner KNZB biedt alle deelnemers van Swim to Fight Cancer toegang tot Mijnzwemcoach. Dit is een platform waarop trainingsschema’s, tips en tricks te vinden zijn over zwemmen (in open water). Je kunt gebruik maken van meer dan 200 trainingsschema's gericht op jouw doel en niveau.

Wetsuits

Het dragen van een wetsuit is tijdens de Swim sterk aan te raden. Als de temperatuur onder de 18 graden komt is een wetsuit zelfs verplicht*. Je kunt op deze kaart altijd de watertemperatuur volgen, maar als een wetsuit verplicht wordt gesteld, word je hierover geinformeerd.

De voordelen van het dragen van een wetsuit:
-  Het beschermt je tegen de kou en onderkoeling
- Je kan gemakkelijker zwemmen, omdat een wetsuit je meer drijfvermogen geeft. 

Het is wel van belang dat je een wetsuit draagt dat speciaal bedoeld is voor zwemmen (en niet voor watersport). Anders kan het zwemmen juist moeilijker worden.

Wetsuit.nl
Via onze partner Wetsuit.nl kunnen alle deelnemers van Swim to Fight Cancer een wetsuit aanschaffen met een flinke korting! Deze wordt rechtstreeks aan de deelnemer opgestuurd wanneer de bestelling is geplaatst. 

Klik hier voor meer informatie of om jouw wetsuit te kopen bij wetsuit.nl

Openwaterswimmingclub

Wil je de wetsuit liever eerst passen voordat je hem huurt? Dat kan door de wetsuit te huren bij de Open Water Swimming Club.

Een week voor de Swim op zaterdag 29 juni kan je langskomen in de Waterdam in Volendam om daar je wetsuit te passen/zwemmen.

Op 7 juli zelf zal Marcel voor jullie klaarstaan met alle wetsuits en zal hij iedereen helpen met het aantrekken van de pakken.

Kosten bedragen EUR 40,00 en na het zwemmen kan je de wetsuit weer bij zijn kraampje inleveren.

Mocht je hier interesse in hebben neem dan even contact op met Marcel via openwaterwebwinkel@gmail.com

Met vermelding van de NAW-gegevens. 06 nummer, lengte en gewicht en of je een schoolslag of borstcrawl zwemmer bent.

Dare2Tri
Via onze partner Dare2Tri kunnen alle deelnemers van Swim to Fight Cancer een wetsuit huren tegen een verlaagd tarief. Deze wordt een week voor het event rechtstreeks aan de deelnemer opgestuurd via de post. Wil je de wetsuit langer hebben om ermee te trainen? Dat kan! Tegen betaling kan de wetsuit eerder opgestuurd of later ingeleverd worden.

Klik hier om jouw wetsuit te huren of meer informatie te lezen over de deal.*Houd er rekening mee dat we afraden om te zwemmen met een wetsuit als de watertemperatuur boven de 22 graden is.

Veiligheid & gezondheid

Een geoefende zwemmer doet rond de 30 minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar al gauw ruim een uur over. Met schoolslag zwem je langzamer dan met  borstcrawl. Trainen voor deze Swim raden wij dus zeker aan. 

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade en gediplomeerde EHBO-ers proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. Ook zullen er in het water boeien liggen, die het gedeelte markeren waar het veilig is om te zwemmen. Zwemmen buiten de boeien is niet toegestaan.


Houd er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer op eigen risico is. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijkt te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het organiseren van een andere activiteit. Bekijk het deelnemersreglement voor alle details.