Swim to Fight Cancer
Purmerend

7 juli 2024

Opgehaalde bedrag: €66.999

99 Deelnemers

2.889

Donaties

14

Teams

Swim to Fight Cancer Purmerend - Bedankt!

We willen alle zwemmers, sponsoren, vrijwilligers en iedereen die betrokken was bij Swim to Fight Cancer Purmerend 2024 heel erg bedanken! Wat was het een fantastische dag 7 juli! Wij hebben enorm genoten, zonder jullie was dat niet gelukt. HEEL VEEL DANK voor jullie inzet!

Alleen samen kunnen we toe naar een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is!

Bekijk hieronder de foto's van 7 juli! 

De donaties gaan naar...

Met de opbrengsten van Swim to Fight Cancer Purmerend wordt het onderzoek van Dr. Friso Calkoen (Prinses Máxima Centrum en UMC)  gefinancierd.

De onderzoekers willen een revolutionaire vorm van immunotherapie (CAR T-celtherapie) geschikt maken voor toepassing bij kinderkanker; en vervolgens bij 38 uitbehandelde patiënten onderzoeken of deze behandeling beter werkt dan de huidige mogelijkheden, die helaas niet altijd voldoende zijn.


Onderzoek is hard nodig. Nog steeds krijgen zo'n 14 mensen per uur de diagnose kanker, dat zijn meer dan 300 mensen per dag. We weten dat onderzoek werkt; de kans dat iemand vijf jaar na diagnose nog leeft is in de afgelopen vijftig jaar met maarliefst 90% gestegen. We zijn er alleen nog niet. Daarom hebben we jouw hulp hard nodig. Kom jij ook in actie? Via de buttons hieronder kun je meer lezen over het onderzoek of een donatie doen. Bedankt voor je betrokkenheid!

Programma

  • Aanmeldbalie open: vanaf 12.00 uur
  • Opening programma: 13:00
  • Start 500 en 2.000 meter: vanaf +- 13.30 uur (afhankelijk van je wave)
  • Start 1000 meter: vanaf +- 14:00 uur (afhankelijk van je wave)
  • Eindspektakel met uitreiking cheque: +- 16.00 uur   

Zij gingen je voor...

"Door met een team uit het ziekenhuis mee te doen aan een Swim doe je iets met z’n allen. Je gaat samen geld ophalen, trainen, en daar krijg je energie van. Perfecte teambuilding, dus, en belangrijk voor kankeronderzoek!

Hans Westgeest - Oncoloog-internist Amphia

"Al jarenlang zet ik me in voor Swim to Fight Cancer. Zolang kanker nog een dodelijke ziekte is, is niet meedoen immers geen optie. Kortom; Love Life! Fight cancer." 

Joost de Koning - Partner EJP Accountants & Adviseurs

"Ik ben na mijn ziekte ook meer mijn hart gaan volgen. Ik geniet oprecht van elke dag en inspireer anderen graag dit ook te doen. Ik draag mijn steentje bij aan meer onderzoek en vond het extra bijzonder om samen met mijn behandelend arts mee te doen."

Rosa Kelly - Plezier & relatie coach

Steun een deelnemer

Nieuws

Social media

Hoofdsponsor

Onze sponsoren

Mediapartners

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail