Organisatie

Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd door een lokaal kernteam, ondersteund door het landelijke team van Stichting Fight cancer. Maak hier kennis met het kernteam!

WAUW! Wat hebben wij als lokaal team veel zin in de tweede editie van de Swim! Zwemmen in de binnenstad van Middelburg en ook nog eens voor dit prachtige doel! 

Wij hopen op een zo groot mogelijk aantal zwemmers, want hoe meer zielen hoe meer vreugde! - Fréderique 

Diederik van Wijngaarden - Entertainment & sponsoring

"Kanker overkomt je alleen, maar je geneest met iedereen om je heen"

Afgelopen jaar kreeg ik de diagnose schildklierkanker met uitzaaiingen in mijn lymfeklieren… 
Dit jaar organiseer ik met andere fighters de SWIM TO FIGHT CANCER in de binnenstad van Middelburg.

Er is nog steeds zo veel onderzoek nodig om deze rotziekte uit de wereld te helpen, daarom ben ik zo blij met dit soort initiatieven! We zetten onszelf hier dus onwijs graag voor in! 

Fréderique van Wijngaarden - Projectleider

"Als je broertje nieuws krijgt dat er kanker is gediagnostiseerd zakt de wereld onder je voeten vandaan. Waarom? Hoe dan? Waarom hij? Machteloos sta je als zus als familie en als vrienden. 

Één les hebben wij zeker wel geleerd, samen blijven, samen sterk staan, ervoor elkaar zijn en vooral proberen door te gaan met de normale dingen"
Het moest dan ook zo zijn dat ik het Swim to Fight Cancer Middelburg event met beide handen aan zou gaan pakken, omdat ik dan iets kan doen.
Het event maken tot een succes is het uiterste doel en samen met mijn lieve dierbaren gaan we daar ons best voor doen!
Voor onderzoek naar kanker is er veel geld nodig en daarom is deze activiteit zo tof! Al het water wat we in Zeeland hebben, maar naar mijn idee zo weinig mee doen.
veiligheid en logistiek swim to fight cancer middelburg

Hendrik- Jan Landman - Veiligheid en logistiek

Ik ben graag tijdens dit soort evenementen verantwoordelijk voor de veiligheid en logistiek. Dan weet ik zeker dat alles naar de regels en verwachtingen zal gaan verlopen. Zo ook tijdens dit kletsnatte water event. 

Logistiek houdt ik ook alles in de gaten en zal ik ervoor zorgen dat de EHBO/ Brandweer/ Politie/ Reddingsbrigade en extra support aanwezig of op de hoogte is van dit evenement. 

Anne van den Hemel - Marketing & communicatie

Wat super tof om onderdeel te zijn van dit evenement. Ik ben trots om voor deze organisatie de marketing en communicatie te mogen doen! 

Bo van de Giessen - Social Media expert

Als eigenaar van Idenic Creations ben ik gepassioneerd door het ontwerpen van websites, huisstijlen, logo's, offline communicatiemiddelen en social media posts. Bovendien heb ik zelf lymfklierkanker gehad, wat mij extra motiveert om Swim to Fight Cancer Middelburg te ondersteunen en bij te dragen aan het goede doel. Ik kijk er enorm naar uit om mijn social media kennis in te zetten voor dit geweldige initiatief! 

MScH Helen de Graaf- Waar - onderzoeker (computerised clinical decision support binnen het oncologisch verpleegkundig domein

Helen ondersteunt ons in het uitzoeken van de onderzoeken die wij als Swim willen steunen. Zij helpt ons de medische terminolgie te begrijpen.