Over Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight cancer, dat in 2014 ontstaan is door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt.

Visie
Stichting Fight cancer wil met Swim to Fight Cancer een onderscheidend en uitdagend evenement neerzetten in een verrassend decor en met een sterke boodschap, en daarmee maximale aandacht genereren voor onze missie: een wereld realiseren waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.  

Benieuwd naar waar we nog meer zwemmen? Bezoek dan de homepage via www.swimtofightcancer.nl. 

STFC Middelburg doneert aan

Generaties in de spreekkamer

Ons onderzoek richt zich op verbetering van de communicatie in de spreekkamer. Waarbij dit verder gaat dan alleen aandacht voor lichamelijke gezondheid (fysiek welzijn). Het onderzoek richt zich op uitdagingen van jongeren met kanker op het gebied van fysiek, emotioneel, sociaal - en financieel welzijn. Hieronder vallen:

Toekomst
Studie en werk
Relaties met partners, ouders en vrienden
Seksualiteit & intimiteit
Vruchtbaarheid
Kanker in de zwangerschap
Financiële zaken (huis, verzekeringen)
Palliatieve fase
Alternatieve geneeswijze

Projectleider: Miriam Boer
Ziekenhuis : Antoni van Leeuwenhoek 
Financiering €85.000

Projectleider: Dr. Martijn Stuiver
Ziekenhuis: Antoni van Leeuwenhoek
Financiering: €764.839,20

Zij gingen je voor...

"Ik hoop heel erg dat het lukt om in andere steden ook oncologen te vinden die wild enthousiast van Swim to Fight Cancer worden. Door met een team uit het ziekenhuis mee te doen aan een Swim doe je iets met z’n allen. Je gaat samen geld ophalen, trainen, en spreekt elkaar daardoor ook over iets leuks, waar je energie van krijgt. Perfecte teambuilding dus en belangrijk voor kankeronderzoek!

Hans Westgeest - Oncoloog-internist Amphia

"Ik ben na mijn ziekte ook meer mijn hart gaan volgen. Ik was advocaat en ben nu plezier- en relatiecoach. Ik geniet oprecht van elke dag en inspireer anderen graag dit ook te doen. Dat hoeft niet groots en meeslepend maar juist door kleine veranderingen. Ook draag ik graag mijn steentje bij aan meer en beter onderzoek naar kanker en vond het extra bijzonder dit te doen door dit met mijn behandelend arts te doen."

Rosa Kelly - Plezier & relatie coach

Onze sponsoren