STFC Middelburg doneert aan

Inloophuis Westerlicht: Centra voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden

‘Westerlicht is een Zeeuwse plek voor een luisterend oor, een kop koffie, een lach en traan samen met andere lotgenoten. Gelegenheid om je hart te luchten, afleiding te vinden of voor die ene arm om je heen. We zijn een centrum voor informele zorg voor patiënten en hun naasten. We werken hierbij nauw samen met de formele zorg ziekenhuizen en huisartsen. 

De zwemmers, sponsoren, donateurs en supporters van de Swim Middelburg zamelen indirect geld in voor deze prachtige lokale stichting. 
Zo dragen wij met zijn alle bij aan: 
- De vaste kosten inloophuizen om continuïteit te garanderen naar de toekomst toe.
- Uitbreiding activiteiten (yoga sessies, kookworkshops, voetgolf, creasessies etc.)
- Uitbreiding informatiebijeenkomsten door deskundigen / netwerkbijeenkomsten belanghebbenden
- In samenwerking met anderen het ontwikkelen van een spoorboekje voor kankerpatiënten in Zeeland: waar vindt ik in zeeland passende formele zorg.

Stichting Westerlicht heeft op dit moment locaties in Middelburg, Tholen, Zierikzee, Hulst en Terneuzen. Daarnaast werken zij hard aan een locatie in Goes. 

De inloopmiddagen Middelburg

,,We hebben twee vaste inloopmiddagen in de week: op woensdag en op vrijdag, beide keren van 13.30 tot 16.00 uur. Tijdens deze middagen zijn er altijd 2 opgeleide gastheren/vrouwen (vrijwilligers) aanwezig.

Persoonlijke gesprekken Middelburg
Tijd voor heel persoonlijke gesprekken is er ook. Niet op de open middagen, maar daarvoor kunnen aparte afspraken gemaakt worden op andere dagen.  We zorgen dan voor een afspraak met een van onze vrijwilligers die het beste bij jouw vragen past.

Complete DNA-analyse voor jongeren met kanker

Het DNA van 1.000 jongvolwassenen compleet in kaart brengen, om zo behandeling op maat voor deze én toekomstige patiënten mogelijk te maken.

Waarom dit onderzoek? 

Elk jaar krijgen 3.800 jongvolwassenen (18-39 jarigen) de diagnose kanker. Qua behandeling vallen ze nu tussen wal en schip: vaak krijgen ze dezelfde behandeling als oudere patiënten. Terwijl onderzoek laat zien dat hun tumoren biologisch niet per se hetzelfde zijn als die van volwassenen.

Projectleider: prof. Edwin Cuppen
Ziekenhuis : Antoni van Leeuwenhoek 
Financiering: €4.451.354,18

Verbetering van de landelijke fertiliteitszorg bij vrouwen met kanker

Ondanks bestaande richtlijnen komt het nu nog te vaak voor dat vrouwen met kanker in de vruchtbare leeftijd vóór de start van de behandeling niet, of niet optimaal, worden geïnformeerd over haar risico op onvruchtbaarheid door de behandeling. Dit kan zorgen voor keuzestress en spijt achteraf. 

Onderzoekers in het Radboudumc werken daarom in dit implementatieproject aan optimalisering van 'fertiliteitscounseling' bij jonge vrouwen met kanker.

Rosella Hermens

Projectleider: dr. Rosella Hermens
Ziekenhuis :  Radboudumc
Financiering: € 384.391,-

Zij gingen je voor...

"Ik hoop heel erg dat het lukt om in andere steden ook oncologen te vinden die wild enthousiast van Swim to Fight Cancer worden. Door met een team uit het ziekenhuis mee te doen aan een Swim doe je iets met z’n allen. Je gaat samen geld ophalen, trainen, en spreekt elkaar daardoor ook over iets leuks, waar je energie van krijgt. Perfecte teambuilding dus en belangrijk voor kankeronderzoek!

Hans Westgeest - Oncoloog-internist Amphia

"Ik ben na mijn ziekte ook meer mijn hart gaan volgen. Ik was advocaat en ben nu plezier- en relatiecoach. Ik geniet oprecht van elke dag en inspireer anderen graag dit ook te doen. Dat hoeft niet groots en meeslepend maar juist door kleine veranderingen. Ook draag ik graag mijn steentje bij aan meer en beter onderzoek naar kanker en vond het extra bijzonder dit te doen door dit met mijn behandelend arts te doen."

Rosa Kelly - Plezier & relatie coach

Onze sponsoren