Wat is het?

Deze Swim is verplaatst van 4 september 2021 naar 2 juli 2022

Swim to Fight Cancer Amstel (STFC) is een zwemevenement dat dit jaar voor de eerste keer wordt gehouden in de rivier de Amstel, exact op de grens van Amstelveen en Ouder-Amstel. 

Op vrijdagavond 1 juli zal de opening van STFC AMSTEL plaatsvinden met een spectaculair side-event. Een 100 meter bad zal worden gecreëerd voor de terrassen van de restaurants aan de Amstelzijde. Prominente -voormalig- Olympisch zwemmers nemen het op tegen BN’rs en ondernemers uit het bedrijfsleven van Amstelveen en Ouder-Amstel. Alles uiteraard voor het goede doel en om zoveel mogelijk geld op te halen voor Fight Cancer. Bedrijven en particulieren kunnen meedoen aan deze spectaculaire wedstrijd door een tafeltje te kopen bij 1 van de 5 restaurants. 1e rang, 2e rang of 3e rang dineren aan het ‘100 meter zwembad’ en daarna zelf meedoen! Meedoen is hier zeker belangrijker dan winnen!

Op vrijdagmiddag kunnen kinderen vanaf 10 jaar mee doen aan de 500m Swim.

Op zaterdag 2 juli vindt het hoofdprogramma plaats; de ‘Swim’. Volwassenen en bedrijven kunnen zich inschrijven voor een 2km Swim. Na het zwemmen finishen alle deelnemers ter hoogte van de Amstelzijde waarbij zij gehuldigd zullen worden op het Podium van de Helden.

Het uiteindelijk doel van dit evenement is geld ophalen voor ‘Fight Cancer’, dat zijn bestedingen via KWF laat lopen om zo wetenschappelijk kankeronderzoek te steunen. Het evenement zal worden afgesloten met het bekend maken van het totaal opgehaalde bedrag, waarna een cheque symbolisch wordt overhandigt aan de Stichting Fight Cancer en dit groots wordt gevierd met gastoptredens en een veel gezelligheid.