Over Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight cancer, dat in 2014 ontstaan is door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke motivatie om het water in te springen. Volwassenen zwemmen 1 of 2 kilometer en kinderen 500 meter. Inmiddels is door Swim to Fight Cancer een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers die zich elke dag hard maken voor een doorbraak!

Visie
Stichting Fight cancer wil met Swim to Fight Cancer een onderscheidend en uitdagend evenement neerzetten in een verrassend decor en met een sterke boodschap, en daarmee maximale aandacht genereren voor onze missie: een wereld realiseren waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Onze ambitie is om met Swim to Fight Cancer jaarlijks duizenden Fighters in beweging te laten komen en fondsen te werven voor kankeronderzoek. Met Swim to Fight Cancer – bieden wij mensen een platform  om hun gevoel van onmacht om te zetten in positiviteit en kracht. 

Swim to Fight Cancer Amstel
Swim to Fight Cancer Amstel (STFC) is een zwemevenement dat dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden in de rivier de Amstel, exact op de grens van Amstelveen en Ouder-Amstel. 

Op zaterdag 8 juli vindt de Swim plaats. Volwassenen en bedrijven kunnen zich inschrijven voor een 1 of 2km Swim, kinderen kunnen zich inschrijven voor de 500m. Na het zwemmen finishen alle deelnemers ter hoogte van de Amstelzijde waarbij zij gehuldigd zullen worden op het Podium van de Helden.

Het uiteindelijk doel van dit evenement is geld ophalen voor ‘Fight Cancer’, dat zijn bestedingen via KWF laat lopen om zo wetenschappelijk kankeronderzoek te steunen. Het evenement zal worden afgesloten met het bekend maken van het totaal opgehaalde bedrag, waarna een cheque symbolisch wordt overhandigt aan de Stichting Fight Cancer en dit groots wordt gevierd met gastoptredens en een veel gezelligheid. 

Benieuwd naar waar we nog meer zwemmen? Bezoek dan de homepage via www.swimtofightcancer.nl. 

Zij gingen je voor...

"Al jarenlang zet ik me in voor Swim to Fight Cancer. Zolang kanker nog een dodelijke ziekte is, is niet meedoen immers geen optie. Kortom; Love Life! Fight cancer." 

Joost de Koning - Partner EJP Accountants & Adviseurs

"Ik hoop heel erg dat het lukt om in andere steden ook oncologen te vinden die wild enthousiast van Swim to Fight Cancer worden. Door met een team uit het ziekenhuis mee te doen aan een Swim doe je iets met z’n allen. Je gaat samen geld ophalen, trainen, en spreekt elkaar daardoor ook over iets leuks, waar je energie van krijgt. Perfecte teambuilding dus en belangrijk voor kankeronderzoek!

Hans Westgeest - Oncoloog-internist Amphia

"Ik ben na mijn ziekte ook meer mijn hart gaan volgen. Ik was advocaat en ben nu plezier- en relatiecoach. Ik geniet oprecht van elke dag en inspireer anderen graag dit ook te doen. Dat hoeft niet groots en meeslepend maar juist door kleine veranderingen. Ook draag ik graag mijn steentje bij aan meer en beter onderzoek naar kanker en vond het extra bijzonder dit te doen door dit met mijn behandelend arts te doen."

Rosa Kelly - Plezier & relatie coach

Onze sponsoren